"Tanár (Taki) Úr, én készültem..."

Magyarázkodik az elbukott.

Szerintem a gumi nem volt jó, más nem lehetett.
Hiszen készültünk, szereltünk, számoltunk. Új úszók, tűszelepek, és gumik..., a legsimább profillal, hogy véletlenül se legyen bütykös, mert szabálykövetőek is vagyunk.

Biztos a gumi volt a rossz, hiszen edzettünk is, 8,5 km-t mentünk az Orosházi dűlőkön 25 perc alatt, egyhuzamban, hiba nélkül. Ki is számoltuk, hogy szűk 7 óra alatt beérünk, és unatkozni fogunk a kempingben. Neveinket rettegve jegyzik majd ellenfeleink, és trubadúrok zengik századokon keresztül, mint Mekrét' és Vatanent.

Csak a gumival lehetett a baj, hiszen vittünk a két Babettához négy liter benzint, és magunknak 1-1 liter vizet, hogy ne legyen plusz súly, úgyis veszünk a kötelező tankolásnál frisset fél 11-kor.

Már biztos vagyok benne, hogy a gumi volt a hibás, másként nem történhetett volna meg, hogy 10 óra motorozás után hagytuk el a 10-es ellenőrző pontot, és omlottunk össze a 93-ik km-nél.

Csak a gumi tehet róla, nem lehet hogy 93 szaros km után elfogyjon benzinünk, vizünk, áramunk a telefonokból, és minden, de tényleg MINDEN energiánk.

Az a kurva gumi, tele volt rossz indulattal, nem úgy mint az a Mopedes Talpig Úriember, aki az utolsó liter vizét nékünk adta.

Ez a szemét gumi nagyon megszivatott, és Totyát is, aki Robi Gordon módjára röpítette át a Ducatót a homokdűnéken, hogy odaérjen értünk, a végső kiszáradás előtt, hála a gugli hely megosztásnak.

Az az aljas gumi, nem volt neki az sem szent, hogy a vérem, a Fiam, friss jogsival 14 évesen, kitartóan, és olyan hűen kövessen, mint Sancho Panza, háborodott urát, és annak lidérceit.

Csak a gumival lehetett a baj, hiszen a két motorral a világon semmi hiba nem volt, zokszó nélkül, lelkesen teljesítették a gázparancsokat, mintha az életükért mentek volna, és én még az erdőben hagytam volna őket, végső kimerültségemben.

A gumi volt a hibás...

Sanyi és Roli

Comments powered by CComment