2022. Őszi MopedRally

Sziasztok Rallysták!

Közeleg a várva várt időpont amikor a dunaföldvári kempingben reggel kilenckor Taki ellővi a startpisztolyt, felvinnyognak az ötvenesek, és nekilódulunk. 😊 Kezdésnek megnézzük a dunaföldvári pincesort, ezt a mopedesek „szeretni” fogják mert jó kis emelkedő végig. De utána kárpótol mindenkit a Dunával párhuzamosan löszháton futó út, ahonnan tök jó rálátás van a tőlünk balra hömpölygő Dunára és az Alföldre. Kanyargunk egy kicsit, átvágunk a hatos főúton majd bevetjük magunkat a hol jobban, hol kevésbé járt erdőségbe. Elmegyünk Bölcske mellett, élvezetes dimbi- dombis utacskákon haladunk Paks felé. Egy alig járt úton haladva megnézünk egy vadregényes, nádas szegélyezte halastavat , majd megkerülve Dunakömlődöt átmegyünk a Kömlődi TSZ  telephelyén😊 aztán a szőlő ültetvények között motorozva, meglepődünk. Egy meredek bazalt köves út visz fel a szemben lévő dombra (ej de fogják szeretni a gyengébb gépekkel levők) ott eszméletlen látvány fogad, távolban a Szekszárdi dombság és a Paksi Atomerőmű.
Megkerüljük Paksot, átmegyünk az autópálya alatt a beton vályúban (tavaly is volt) majd haladós földúton szántóföldek között gurulunk Pusztahencséig, ahol fordulunk egy balost és bevetjük magunkat a járatlan rengetegbe… Tengelicnél aszfaltozunk egy rövidet, majd elhagyva egy szép dombos mezőt, némi homokos út után Kajdacs érintésével átmegyünk a Sión hídon. Itt megint némi aszfalt, majd megtámadjuk az úzdi adótornyot ami egy jó kis hegy (na jó domb) tetején van (itt sem fog mindenki szeretni engem…) Onnan le a Donat patak völgyében a halastavak mellett, és irány Nagydorog, MOL kút tankolás. Itt olyan 90 km körül leszünk.
Innentől elég haladós lesz a dolog, Németkér felé széles homokos úton csutkagáz, majd onnan megint haladós hullámos egyenes kisebb emelkedőkkel 😊 Egy darabig. Azért a végére csak hagyunk egy kis kalandot! Ismét bevetjük magunkat a dombvidékre, jó kis dimbi-dombis nyomon érünk vissza Dunaföldvárra.

 

A teljes táv 130 km. 90 kilométernél tudsz tankolni, jelöltem a Track-en. Lesznek aszfaltos betétek, olyan 10 % az össztávban, de ezeknek csak örülni fogtok 😊

 Az útvonal változatos, lelkileg mindenre készülj fel, a széles haladóstól az egynyomos ösvényig, a sík homokostól a meredek mászásig. 😊

Pár lakott településen átmegyünk, szóval jogsi, biztosítás jó ha van….

 A túrából több helyen ki lehet szállni, ha megnézed térképet egyértelmű hol. Vannak lehetőségek aszfaltos rövidítésekre, csak a kreativitásodon múlik 😊

A túra több helyen keresztez aszfalt utakat, néhol a legváratlanabb helyeken! Légyszi nagyon figyeljetek!!!! A Track-en jelöltem ezeket a helyeket.

Track, GPS nélkül, egyedül ne indulj el, nem fogsz tudni végig menni…. Inkább csapódj hozzá valakikhez.

 

Jó motorozást!

Üdv: BigTibi, Paks

 

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Őszi rally helyett

Két kisebb szervezésű gurulással helyettesítettük az őszi rally-t.

1. Valódi mopedekkel a mopedrally nyomán:

 

https://youtu.be/XR6M5KbY7Bc

 

 

2. Endurókkal  - Nagy Tomi féle körtúra:

https://youtu.be/Agzh9bVlo7E

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A 2018-as őszi MopedRally

Megérkeztünk... Jó volt...

 

150 feletti regisztráló,

az indulók számáról nincs adatunk...

67 hibátlan teljesítő (névsor hamarosan) és közel 20 hiányos adatlappal célba érő...

Öröm volt Önökkel együtt gurulni!

 

 

Ha írsz egy pár sort az info kukac mopedrally pont hu címra, azt szívesen megosztom itt!!

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A 2018-as őszi rally margójára

Kedves Motoros Társak!
 
Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy tragikus balesetben elhunyt barátunk, csapattársunk, motoros társatok, Szabó Vendel.
Vendi régóta résztvevője a mopedrallynak és a motorozásnak. Kérünk benneteket, hogy az Ő tiszteletére motorozz velünk az Őszi rallyn, ami egyben egy Emlék gurulás lesz!
 
Köszönjük a Családja nevében Alsónémediről és Inárcsról!
 
Csapattársai: 
 
Garai Sándor
Gayerhosz György
Lamos Máté
Sápi László
Sápi Martin
Sápi Sándor
Szarka Tibor
 

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Őszi MopedRally 2017

93 fő indult el

62 fő ért a célba

Akik leadták az adatlapokat:

 

Név Kihagyott ellenőrző pontok listája
Árvai József 1
Bajer Tibor  
Barta Zsolt 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Bartók Tibor  
Csáki Nándi  
Graczár Tamás  
Hajdú Péter 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17
Homó Zoltán József  
Huggi László 9
Id Nagy Péter 1, 9, 15, 16, 17
Ifj Nagy Péter 1, 9, 15, 16, 18
Kakuja Nándi  
Kenderes Zoltán 9
Lencsés István  
Lőrincz György 13, 15, 16, 17, 18
Matekovics János 1, 13
Mayer Péter 9
Mester Sándor 9
Molnár Ádám  
Molná Gábor 9,15,16, 17
Monostori Árpád  
Nagy Biblia Tibor  
Nagy Tomi  
Németh Csaba  
Nyúl Tibor  
Pesti Ferenc 13
Polyvás György  
Sárbogárdi Tibor  
Schmid László  
Schuszter László  
Széll Imre  
Szilágyi Attila  
Takács János 1, 13
Thallmayer Attila 1
Vaszilkó Zsolt  
Végi András  
Veress Péter 9

Videó (vágott):

 

Videó (vágatlan - popcornos verzió):

 

 

Képek:

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

III. Őszi mopedrally 2014: Tiszaszigat-Soltszentimre

János barátunk unszolására csak meghírdettem ezt a túrát is... Nem sok kedvem és motorom sem volt hozzá. Végül hagytam magam rábeszélni egy 4 sebességes Simson enduróra. Nem bántam meg...

Az elmúlt napok folyamatos esőzésének következtében a nagyon lelkesen jelentkezők kevesebb mint a fele meg is jelent a startnál (azt hiszem, hogy a jövőbe itt is kénytelenek leszünk bevezetni a jelentkezési szándék komolyságát jelképező összeg átutalását kérni...). Szóval 65 jelentkezőből 24-en jelentek meg a starnál.

János és Laci nálunk aludt - így mi szépen végig dumáltuk a reggelt, majd elkezdtünk kapkodni... ennek következtében nem találtam a sátorcövekeket, Laci meg a térdvédőjéért fordult vissza - de így legalább volt indőnk tankolni.

Közben az első befutók már telefonon érdeklődtek, hogy biztos jó helyen vannak-e, mert szervezőt azt nem találtak.

Befutottunk...

Andrea az egyik kanyarba jelzéseket indított felénk, amiket mi megpróbáltunk nem észre venni - késésbe voltunk. Azért a kanyar után Lacika csak visszament megkérdezni, hogy mi a baj... A baj az volt, hogy a szerelőnek és támasznak hozott utitársank megdöglött a Hondája... kerítettünk egy vállakozó (annyira vállalkozó, hogy már a mostani estét is sátorban töltötte) emberkét, aki vissza gurult segíteni a Hondának.

Mi meg jópofiztunk egy kicsit, fotó stb...

8:30 helyett 9 órakkor indítottam el a bandát - a bekötőutat borító sár láttán egy pillanatre elbizonytalanodtam: lehet, hogy ki kellene hagyni ezt a szakaszt? Egy frászt... legalább elhullik a férgese...

De ebben a bandában nem voltak puhapöcsűek... mindenki végig küzdötte a távot, volt aki kétszer is (mert visszament segíteni...) Szóval az elős 500m már meg is lett egy szűk óra alatt.

A zsaruk is megjelentek, így a további szopás kerülendő, aszfalton gurultunk be az árviziemlékműig...

Innentől kezdve már sokkal könnyebb tereprészek jöttek. De a többnapos esőzés miatt még a homokos részeken is rengeteg vízzel találkoztunk.

A bivalyrezervátumnál jártunk, amikor végre kisütött a nap. A kedvünk is sokkal jobb lett... egy-két kis-balatonon átgázolva töretlenül faltuk a kilométereket.

Nagyon-nagyon jót gurultunk - talán ez volt a legjobb mopedrally-m? Vagy csak az élmény frissessége mondadja ezt velem? Nem tudom. Mindenesetre köszönöm a részt vevőknek a kitartás, a türelmet és az akadályok előtt tanúsított elszántságot. Sajnálom, hogy nem találtam meg a sátrat - így az ott éjszakázás helyett csak egy kellemes szalonnasütögetésig maradtunk. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem annak a két quados helybéli srácnak, akik ismeretlenül felajánlották (és teljesítették is), hogy hoznak nekünk tűzelőt a sütögetéshez... Köszi!

Este 8 körül indultunk hazafelé... nem volt semmi. Sötét, hideg, segédmotor... el tudjátok képzelni?

Nem hiszem... ;)

Hozzászólás (2 Hozzászólások)
Free Joomla templates by Ltheme