Gonda Tibor szerint - MopedRally 2022

Sziasztok!
Egy kis beszámoló a „szöggyári” fűben szerelős sárga Babettás kalandokról.
Először is a motiváció: Tudom, és elfogadom, hogy mindenkinek más. Van, aki az időre megy, van, aki csapatban szeret motorozni, vagy csak jól szórakozni, teljesen mindegy szerintem. Én azt vallom, hogy hogy érezze mindenki jól magát és férjünk el békésen egymás mellett.
Sokadjára indulok, kisenduró, robogó, Simson, variátoros moped, tuning Babetta, volt már minden, de az elmúlt két évben a saját motivációm az lett, hogy nekem is 100%-ban oda kelljen tennem magam ahhoz, hogy szintidőn belül teljesíteni tudjam a rallyt. Tehát mozogni, küzdeni, szerelni, együtt élni egy olyan technikával, ami fillérekből megvan és éppen csak tudja a minimumot. Alkalmatlan a trackre? Mondhatjuk, de végig ment, nem tört ketté, tehát nekem teljesen alkalmas volt. 😊 Tény, hogy sokat kellett szerelni, de mindent meg tudtunk oldani. Sokat kellett tekerni, de ha úgy fogjuk fel, hogy ez egy bicikli, hiszen sokan 1-2 nap alatt ennyit bicajoznak, ahhoz képest az a kis tekerés a 200 km alatt… Szóval minden relatív. 😊
A történet: Adott volt tehát a félig meddig működő gyári konfig 207-es Babetta, illetve egy könnyűnek ítélt track, mi baj lehet? Rally előtt 30 km-es offroad teszt, jól működött, de persze a rajt előtti este már nem ment csak 20 körül, szóval a 0. napon már szereltünk. 0. Jikov karbi takarítás, de legalább jó lett.
Utána 2-ig sztorizgatás a rajtnál, 4-kor pedig arra ébredek, hogy esik, szerencsére a sátram nem ázott be. Néztem én az előrejelzést, de optimista voltam és bevallom, esőre nem számítottam. Azt is tudtam, hogy a Babetta írtózik a víztől, bámultam tehát ki a fejemből tanácstalanul 2 óra alvás után, de mindegy, rajt, majd lesz valahogy.
Micskó Tibivel és Bencsik Tomival indultunk, mindkettő olajtükrös, Dellortos Babetta, nem is volt velük baj. Én kb 3 km-re jutottam, Bencsik Tomi egy halk Jikovozás után rám vigyorgott és egyúttal további jó rallyzást kívántunk egymásnak. Szóval a vasút után a magas fűben és szakadó esőben már a karbit vettük le. Utána ezt szépen ütemesen ismételgettük 10-15 percenként. 😊Bevallom őszintén, nem jöttem rá, hogy mi az összefüggés a nedves környezet és a főfúvóka eldugulása között, de ami késik, nem múlik.
Szóval szoptunk, mint a torkos borz, de azért haladtunk is. 2T motoroknál mindig azzal kezdem, hogy ha megáll, kikapom a gyertyát, most persze nem. Lerohadt, rutinosan, negyedjére kapjuk le a Jikovot, nincs eldugulva. Persze, hogy ezúttal a gyertya pólusait közé ékelődött be a dzsuva….🙂 Nem baj, itt már versenyt csináltunk az 5-ös anya tekergetésből. 😊 Be kell vallanom, egyszer el is fogyott a türelmem, 2 óra szívás után, amikor az előző szerelés után pár perccel látszólag minden ok nélkül megállt. Na, leugrottam róla, lehajítottam a homokba és megtapostam kicsit, de persze csak úgy az ízéért, hátha összekapja magát. Nem is volt baja vagy 50 km-ig utána. 😊 Nem vagyok büszke erre a mélypontra, de ilyen is volt.
Pocsolyába sem hajthattam, mert azonnal megállt, így kerülgetni kellett, de ahogy elállt az eső, stabilizálódott a helyzet és elkezdtünk szépen haladni. Csúszott rendesen, viszont annyi erő nem volt a motorban, hogy önerőből elinduljon terepen, így minden alkalommal, amikor 15 km/h alá lassultam, addig tekerni kellett. Sárban érdekes élmény a Babettát tekerve elforgatni a hátulját és keresztbe állni. 😊
15 és 35 között viszont szörföltem a nyomaték hullámokon (Remélem, átmegy az irónia 😊) és haladtunk rendesen egészen addig, amíg vissza nem esett a végsebesség tartósan 25-re. Nyílt terep Kecskemét előtt és 25…. Kezdtem aggódni a szintidő miatt, hiszen 1 körül még a táv 1/3-a körül poroszkáltunk. A motor is meg-megállt, szóval valami üzemanyag átfolyási gond lehet, amit nem tudtam megoldani, hiába fújkáltam szorgalmasan a benzincsövet, illetve a tanksapkát is teszteltem.
Tankolás után szépen haladtunk, de az utolsó 50 km-en már pár km-ként megállt a motor és 15-20 mp tekerés után tudtam vele tovább menni, elvoltam így, az idő is szorított, szóval tekertem szorgalmasan a célig. 11:26 lett az eredmény, érzésre olyan 1-1,5 óra szerelés volt benne.
Küzdelmes volt? Fogjuk rá, tényleg keményen oda kellett tennem magam, de sikerült. Úgy érzem ezúttal átéltem a rally eredeti életérzését, amikor is kis pénzből valami filléres kismotorral kíséret, külső segítség nélkül, csak magadra és a motorra számítva célba érsz.
Lehet, hogy végig olvasva oltári nagy önszopatásnak tűnik, de egyszer mindenkinek ajánlom, mert maradandó élmény és szerintem van sportértéke. Jövőre úgy tervezem, hogy megpróbálkozom a Riga vonallal, mentem már vele homokban, ahhoz képest a Babetta egy atomerőműnek tűnt. (Tavaly, 35 fokban a végkimerülés határán feküdtem a mély homok mellett a tuning Babettámmal egy bokorban és próbáltam életben maradni, miután egy métert nem bírtam már tolni. Amikor egy idősebb versenyző elhaladt mellettem egy Verhovina mellett FUTVA, szóval van még följebb. Ez úgy beleégett a retinámba, hogy azóta sem hagy nyugodni. :-)) Minden tiszteletem.)
Köszönöm szépen a szervezőknek és a segítőknek, hogy minden évben ilyen jól szórakozhatunk, illetve a többi indulónak a bíztatást is.
Külön köszönet Nagy Tibinek a reggeli esernyőért, Tündinek a poncsóért, Micskó Tibinek a türelemért és a segítségért, illetve Nagy Petinek és Kendinek a célsörért. 😊 Akit pedig éjjel lefújtam az ajándék lánsprével, attól bocsi. 😊
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Bencsik Tomi szerint - MopedRally 2022

Jó reggelt!

El kellett telni egy napnak hogy, hogy leülepedjenek a tapasztalataim, és megoszthassam veletek az idei mopedrally-s élményeimet. Számomra a mopedrally nem egy esemény, hanem egy életforma. A hétköznapok is nagyon moped-, robogó- és motorcentrikusak, de a rally előtti hetekben-napokban, hogy is mondjam, felpörögnek az események! A rallyra kiválasztott motorrról többen lebeszéltek, ezért vásároltam egy babettát amit szépen fel is készitettem, de az utolsó napokban mégis egy régi kedvencemet, egy teljesen átépitett 207-es babettát választottam. Ezen kényelmesen lehet utazni, jó a futóműve, meg van minden táborozáshoz szükséges dolog helye. Több éve már mindig az előző este, lábon megyek le a rajthoz (Gyöngyös-Dunavarsány). Viszont az utóbbi időben mindig útba ejtem az országházat.  

 

Itt köszönném meg az OMW kutas hölgynek a kedvességét, hogy teli áron tudott adni kettő liter benzint a forgalmitlan Babettába. Költse amire gondolom, de leginkább műbrébe elemre. Szóval kora este már a rajtnál táboroztam, táboroztunk. A társaság miatt már már tradició. Szerelések, sátorállitás, sztorizások. Ezeket nem feltétlen lehet megúszni épp bőrrel, szó szerint nem.

 

 

 

Na, de el jött a reggel, még ha nehezen is. Itt szembesülnünk kellett azzal hogy a pénteki gyönyörű idő teljesen elromlott. Szakadó esőben indultunk útnak a Micskó és Gonda Tiborral (Babetta 207). Erősen belehúztunk, és már a 4. kilóméternél jeletkeztek a műszaki problémák. Rövid vacilálás után (mivel a versenyszellem nállam mindig győz) mondtam is hogy "Tibik! Ti szerelésben mazohisták vagytok!". Az én vallásom pedig nem ez, szóval a fejemben tomboló verseny lovak azt mondatták velem, hogy menj tovább! Tibiéket hátra hagyva, picit unalmasabban, de szépen haladósan teltek a kilóméterek. Beértem a Farkas Gáborék csapatát, nekik a navigációval voltak problémáik. Az én megbízhatatlanul, de működő navimmal egész a 8-as pontig jöttek ők is. Itt elváltam tőlük, ők ebédelni akartak, engem pedig hajtottak a lovak! Innen gyakorlatilag szabadfogású lett a túra. Élveztem végig, a minimál homok, az eső miatti minimál por, a gyönyörű friss eső utáni illatok, amit egy autóban ülve sosem venne észre az ember. Szóval élménymotoroztam. Egyetlen dologra kellett figyelnem csak, hogy le ne álljon a kis vas. Hisz az előző két taknyolásom egyikénél elhajlott pedáltól nem volt egyszerű az újraindítás. Eleinte..., aztán később sok kosz megette a szabadonfutó racsnit, így már végképp nem tudtam se pedálozni, se indítani. Majd a teljesen megszünő hátsófék miatt lettem abszolut kamikáze. Na, de lényeg a lényeg: fantasztikus volt. A homokba és a porban motorozzon, aki jobban szereti mint ezt.

Úgy gondolom, hogy ismét egy felejthetetlen hétvégét kaptam, kapunk . Küszönöm szépen mindenkinek aki segitetett. Köszönöm a szervezőknek hogy energiát nem sajnálva, ennyi embernek örömet okoztatok.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Apró László szerint - MopedRally 2022

Tiszteletem.Egy kis beszámoló az én szemszögéből. Minden elismerésem a szervezőknek,segítőinek S mindazoknak akik miatt működik a Mopedrally! Takács úr nagy biztatására tavalyi rally végén tett megjegyzésére miszerint szeretne több igazi mopedet látni a rallyn elhatároztam na jó egye fene kipróbálom,biztatták is társaikat kisebb nagyobb sikerrel de majd végül is egy jóbarátot sikerült is jól megfertőzni találtunk is 3 "igen jó" állapotnak örvendő Babetta 210 akik kb 10-15 évet által egy tanyàn a fűbe rohadva.Na ezzel elindult a lavina elkezdtünk készülödni a rallyra igen ám de voltak bajok rendesen ezért elkezdtünk újból Babettákat vadászni mondván olcsóbb lesz mint új alkatrészek ből ősszerakni na itt aztán átéstünk a ló túloldalára mert lett Babetta bőven. Na a lényeg sikerült összehozni egy igazán ütőképes járgányokat így aztán indultunk volna, de sajnos cimbora egészségügyi probléma miatt sajnos nem tudott részt venni az eseményen pedig hàt igen szuper volt.Már maga az indulás jól kezdődött ugyanis a sisakot itthon hagytuk így egy plusz 60km belefodtunkba kanyarba,na de megérkeztünk a rajthoz minden okés indulhatunk,hát persze, hogy a szakadó esőben bírta is a telefon aszthiszem úgy fél órát aztán jöhetett a nyomkövetés, szerintem jobbak voltunk mint Calambo 😀. Aztán aszthiszem úgy Albertirsa lehetett a hol is szükséges volt egy karibi csere ugyanis nem díjazta a sarat. Így nyomattuk tovább majd ezek után egy cimbora motorja azt mondta neki ennyi is elég volt kompressziós nuku,na de volt szerviz kocsinak így megvártuk és folytattuk nélküle így ő màr nem élvezte velünk tovább. Mi nyomattuk tovább persze itt nem volt vége a kalandnak jött egy szuper kis defekt igen àm de nem csak úgy simán, hogy be lehessen ragasztani hanem dumlán kiütötte a felni egy tuskora szaladàs miatt így újabb várakozás a szerviz kocsira és jöhetett a gumi csere. Ez is megvolt mehetünk tovább ekkor beindultunk nyomattuk tovább egészen Félegyházáig ott fellazult a babszi kipufogó csavar és persze elmaradt de sebaj volt szerviz kocsi megoldottuk azt is. Go tovább aztán valahol Gátér után a füves részen elvesztettük a fonalat beszaladtunk a málnàsba ott nem volt boldog senki sikerült egy csatornát találni a fűben első teleszkóp leszorult,ki se bírtuk húzni pedig tapostuk rendesen. Sajnos így kellett folytatni de szerencsére nem sokáig jött egy csatorna és volt neki fémkorlátja így volt hová beakasztani így sikerült a mütét lett első teleszkóp,mehettünk tovább. Ment a menet mint a golyó aztán történt valami nem ált meg a babszi folyamatosan hajtott az egyes sebesség egyik pofatarto stift elszabadult és beszorult de még mindig volt szerviz kocsi😀 így lett javulás megoldottuk.ekkor voltunk a Bács Csongrád megye határán.itt aztán valahogy elkapott a hév megindultam a célig mint állat hajtottam mint a golyó, ennek nem örültek mindannyian de már nagyon húzott a vég és igen sikerült. Babetta 210 9óra 23 perc.
Köszönjük szépen.
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Lenti Sándor szerint - MopedRally 2022

Sziasztok. Akkor egy kis élménybeszámoló. Ála verhovina, mint tudjátok hogy ez a kis ócskavas már sokadszorra teljesítette a rallyt. A tavalyi rallyn mindössze annyi hibája keletkezett, hogy leszakadt róla az apámtól a kettes átlag tábla. Az is csak hazafelé az utánfutón, mert rázta a menetszél. Hazaérve úgy ahogy volt bedobtam a sufniba és ott várt egészen a tegnapi napig. Jó, a kerekei közben leengedtek, de ha hiszitek, hanem a tavalyi benzinnel egy kis szívató után egyetlen rúgásra beindult. Úgyhogy szerszámkészlet? Tartalék alkatrész? Ugyan minek? Nem is vittem és nem is kellett. Az elsők között indultam 4-es rajtszámmal. A szakadó esőt és a sarat nem szerette, mert beázott a gyertyapipa, de ment volna még csak, amikor megálltunk gyorsan kihűlt és nem párolgott róla a víz. Nehezen akart újra beindulni. Már azt hittem, hogy szerelni kell. Hernádi Sanyi barátom felvezetésével (Riga 16) lassan fogytak a kilométerek. Végig teljes gázon max. 39 km/óra. Persze csak, ha kitudott pörögni, mert még a vizes fű, vagy a kicsi homok is visszafogta. Nagyobb homokban egyes és futás mellette, mert ha ráültem el sem indult. Sokan megelőztek, de én nem bántam, csak aggódtam értük mert páran úgy hajtottak, hogy az már veszélyes volt. De hát én is voltam fiatal! Aztán kb. 90 km-nél utolért minket a fiam, megelőzött. Majd olyan 140 km-nél mi értük őt utol, mert elfelejtett tankolni. Azt hitte elég lesz. Együtt kerestünk egy másik kutat. Apa most már be fogunk érni? Optimizmussal, együtt mentünk tovább. Aztán kb. 160 km-nél a fiam lánca elszakadt. Mindenáron meg akarta javítani. Nehezen látta be, hogy nem fog menni, mert nincs hozzá semmink. De akkor ő nem kap emléklapot !!! Úgyhogy vontatnom kellett? Homokban? Verhovinával??? Még viccnek is rossz!!! De azt mondta, akkor ő végig tolja. Hülye vagy fiam 40 km-t??? Nem volt szívem otthagyni. Kb. 5 km volt a műútig. Egyes csuma, lábbal hajtva, mint a békák, iszonyat volt. Talán a 13. ellenőrzőpont volt? Gyerek, ez így nem fog menni. Talán aszfalton, de még úgy se biztos. Úgyhogy Taki neked bevallom, ha nem mondod el senkinek az utolsó két ellenőrző pontot kihagytuk.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

MopedRally 2022

Megérkeztünk... Ki így, ki úgy és van aki sehogy.

Minden indulónak szívből gratulálok és emelem a kalapom! Szép volt.

Mi előtt neki futnánk a statisztikáknak, két dolog:

1) Jöhetnek az élmény beszámolók. Nem cenzurázok, nem véleményezek - ha írsz pár sort, akkor azt fel fogom rakni - hadd okuljon belőle a nép. Tehát: Tollra fel! (Küldheted a taxitak kukac gamil pont com címre... - esetleg, ha van jó kép vagy videó anyagot, amit szeretnél, ha megjelenne az oldalon, az is jöhet.)

2) Mint, ahogy már pár éve, így idén sem sikerült a később érkezőknek vacsorát biztosítanunk, annak ellenére, hogy ezt ígértük és hogy a magunk részéről úgy érzem, hogy mindent meg is tettünk, hogy sikerüljön... Nem szeretnék erről hosszan értekezni, ha valaki kibeszélné magából, írja meg - kirakom. De ami lényeges: aki befizette a közös kajában a ráeső részt és még se jutott neki, az jelezze e-mailbe, hogy sűrű elnézések közepette visszautalhassam neki! Közben hadd köszönjem meg a pizza rendelésben belefolyó csapatnak a pót étel beszerzésének és leszállításának koordinálást. Ha valaki úgy érzi, hogy ebből meg úgy fogyasztott, hogy azt nem fizette ki, akkor azt is jelezze - mert jó lenne ez irányban is elszámolni a szakácsunkkal, hiszen a pizzák árát ő állta. (Nem leszámolni! - elolvastad...)

Eredmények:

Leggyorsabb (hibátlan teljesítők közül):

  • Gattyán Viktor (moped 9:05)
  • Berente Tibor (enduró 6:28)
  • Nagy Tamás (simson 5:11)
  • Nagy Zoltán (robogó 7:58)
  • Mátrai fenegyerekek (csapat 6:44)

Legkitartóbbak:

  • Farkas Gyula (moped)
  • Szigeti Károly (robogó)
  • Horváth Róbert (simson)
  • Schwarczenberger Antal (enduro)
  • Kindermaffia (csapat)

 

A Vándorkupát 2022-ben Hernádi Sándor kapta (Riga).

Külön díjat vettek át: Kumli István, Havrincsák Gábor és még sokan mások...

 

A nagy számok:

310 online regisztráció érkezett (nem volt mind érvényes)

248 startszámot osztottunk ki

177 en érkeztek be ereményhidetésig, de végül 183 embert regisztráltunk a célban elektronikusan (néha egy-két ember nem jön a regisztrációhoz - szóval ennél nagyobb lehet, de kisebb nem a beérők száma, ha az arányt nézzük, akkor ez: csodálatos!).

(nem sokára folytatom az adatokkal...)

Összesítő táblázat:
(Aki nem találja magát a táblázatban, annak a neve nincs összerendelve a startszámával - írjon erről e-mailt és hozzáteszem! - ez komoly! Legalább még 20 beérkezőt keresünk, akiknek tudjuk az eredményeit, de nevük és a startszámuk nincs összerendelve - ugye az eső miatt a regisztrációt átraktuk a célba, de ezt nem mindenki csinálta végig.)

Sorszám

Név:

futásidő

Csapat

Köbcenti

Motorod pontos megnevezése

Kategória

1

226

Nagy Tamás

5:10:57

50-60 köbcenti között valahol

Simson s50

Simson

2

225

Sárbogárdi Tibor (Jeti)

5:11:08

70-80 köbcenti között

Aprilia mx 50

Enduró

3

184

Timár Szilvia

6:28:19

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson S51

Simson

4

185

Berente Tibor

6:28:27

kevesebb mint 50 köbcenti.

Suzuki TS 50

Enduró

5

140

Csörgő Tamás

6:42:58

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson N51

Simson

6

122

Zsir Ferenc

6:59:10

70-80 köbcenti között

Mumia Beta RR50 2007

Enduró

7

122

Hencz József

6:59:10

50-60 köbcenti között valahol

Simson

Simson

8

153

Hayer Norbert

7:20:42

60-70 köbcenti között

Generic trigger

Enduró

9

152

Retzer Dávid

7:20:47

50-60 köbcenti között valahol

Peugeot xps

Enduró

10

150

Ladányi József

7:20:49

60-70 köbcenti között

Derbi Senda

Enduró

11

47

Berzsényi István

7:22:24

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia RX 50

Enduró

12

138

Mayer Péter

7:40:27

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51E

Simson

13

137

Mester Sándor

7:40:36

50-60 köbcenti között valahol

Simson s51

Simson

14

224

Képe Krisztián

7:45:26

60-70 köbcenti között

Motorhispania ryz

Enduró

15

223

Jeti-K-Z Team

7:45:33

60-70 köbcenti között

Aprilia RX-MX-MH pro

Enduró

16

242

Dudás Benedek

7:47:04

50-60 köbcenti között valahol

Yamaha DT 50 MX '89

Enduró

17

241

Dudás Ferenc

7:47:11

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51 Enduro

Enduró

18

88

Takács Attila

7:56:20

70-80 köbcenti között

Yamaha Dt

Enduró

19

87

Tóth András

7:56:23

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprilia Rally 50

Robogó

20

43

Nagy Zoltán

7:58:48

Kucig racing

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha Mint

Robogó

21

42

Pálinkás Viktor

7:59:04

Kucig racing

50-60 köbcenti között valahol

Simson s50

Simson

22

41

Cs "mindigbeér

7:59:43

Kucig racing

kevesebb mint 50 köbcenti.

DERBI SENDA

Enduró

23

191

Demku József

8:02:26

kevesebb mint 50 köbcenti.

Peugeot 50 XPS

Enduró

24

209

Bartók Tibor

8:04:26

50-60 köbcenti között valahol

Honda MT5

Simson

25

233

Téttry Dávid "Csücsök"

8:05:56

70-80 köbcenti között

Rieju MRX

Enduró

26

212

Havrincsák Gábor Dániel

8:09:17

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha DT 50 R

Enduró

27

208

Havrincsák Gábor István

8:10:35

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51 N

Simson

28

216

Jarábik Zoli

8:22:31

Döfi csapat

50-60 köbcenti között valahol

Simson s51

Simson

29

215

Zsíros Gábor

8:22:31

Döfi csapat

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51E

Simson

30

214

Ámon Feri

8:22:32

Döfi csapat

50-60 köbcenti között valahol

SIMSON S53

Simson

31

13

Bencsik Tamás

8:34:04

60-70 köbcenti között

Babetta alapok

Moped

32

170

Koch Ferenc

8:35:27

60-70 köbcenti között

Simson S 50 B

Simson

33

169

Nagy Gábor

8:36:05

70-80 köbcenti között

Yamaha dt 50 lc

Enduró

34

113

Németh Ferenc

8:39:32

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51 E

Simson

35

190

Kiss János

8:46:18

60-70 köbcenti között

Cpi sx 50

Enduró

36

240

Pócz Nagy János

8:47:40

kevesebb mint 50 köbcenti.

Rieju MRX Pro

Enduró

37

133

Balassa Zsolt

8:50:33

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51N

Simson

38

132

Balassa Gábor

8:50:44

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51B

Simson

39

18

Gattyán Viktor

9:05:22

50-60 köbcenti között valahol

Babetta 207

Moped

40

17

Ondó zsolt

9:05:23

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babatta 207

Moped

41

218

Garajszki Gábor

9:19:36

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51E

Simson

42

219

Mráz Péter

9:19:38

50-60 köbcenti között valahol

SimsonS51E

Simson

43

66

Paróczai Tamás

9:21:56

60-70 köbcenti között

Rieju RR

Enduró

44

65

Dévay András

9:22:00

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio Super Bravo

Moped

45

64

Paróczai Gábor

9:22:01

70-80 köbcenti között

Yamaha DT

Enduró

46

29

Törteli Bence

9:22:46

50-60 köbcenti között valahol

Rieju mrt 50

Enduró

47

27

Apró László

9:23:18

50-60 köbcenti között valahol

Babetta 210

Moped

48

213

Bittó Nándor

9:23:59

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprilia rx 50

Enduró

49

28

Tápai Zoltán

9:26:44

50-60 köbcenti között valahol

Simson

Simson

50

118

Kovács Péter

9:31:40

50-60 köbcenti között valahol

Simson S50N

Simson

51

117

Pap Zoltan

9:32:03

50-60 köbcenti között valahol

Simson s51

Simson

52

196

Libor Tibor

9:35:48

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51N

Simson

53

195

Horváth Csaba

9:35:48

50-60 köbcenti között valahol

Simson Star

Simson

54

81

Kis László

9:41:06

60-70 köbcenti között

Gilera thyphoon

Robogó

55

80

Kádár Szabolcs

9:41:23

50-60 köbcenti között valahol

Gilera typhoon

Robogó

56

62

Ottlakán Norbert

9:52:51

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda x8r

Robogó

57

61

Dobra Tamás

9:52:51

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda Sky 50

Robogó

58

141

Ficsor Gábor

9:54:55

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson schwalbe

Simson

59

142

Ficsor Endre

9:54:56

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson Schwalbe

Simson

60

143

Ficsor Soma

9:55:02

kevesebb mint 50 köbcenti.

Derbi Senda

Enduró

61

178

Beréti Zsolt

9:55:16

60-70 köbcenti között

Simson s51

Simson

62

177

Herbert Árpád

9:55:24

kevesebb mint 50 köbcenti.

SIMSON S51

Simson

63

175

Garai Zoltán

9:56:26

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51 Enduro

Simson

64

23

Tavaszi Gábor

10:00:57

60-70 köbcenti között

simson s51 /am6

Simson

65

163

Urbán Géza

10:02:06

kevesebb mint 50 köbcenti.

Rieju rr50

Enduró

66

157

Mester Zoltán

10:03:23

70-80 köbcenti között

Gilera RC 50

Enduró

67

156

Horváth Gábor

10:03:24

60-70 köbcenti között

Yamaha Dt

Enduró

68

1

Farkas Gabi

10:09:34

kevesebb mint 50 köbcenti.

BABETTA 210

Moped

69

200

Kendi

10:09:48

Lezsák csapat

70-80 köbcenti között

Derbi senda

Enduró

70

199

Lezsák Péter

10:09:48

Lezsák csapat

50-60 köbcenti között valahol

Simson Star

Simson

71

198

Kenderesné Horváth Anita

10:09:49

Lezsák csapat

225

Serow

Enduró

72

187

Udvari Viktor

10:10:50

50-60 köbcenti között valahol

Simson S53

Simson

73

139

Schirger Móni

10:16:53

Szilágyi csapat

50-60 köbcenti között valahol

Yamaha Why 50

Robogó

74

136

Schirger Péter

10:18:39

Szilágyi csapat

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51 E

Simson

75

134

Szilàgyi Attila

10:19:03

Szilágyi csapat

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia scarabeo offroad

Robogó

76

11

Molnár Gábor (moyos)

10:22:30

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51

Simson

77

14

Bajer Tibor

10:25:25

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 210

Moped

78

5

Hernádi Sándor

10:31:46

kevesebb mint 50 köbcenti.

RIGA R-16

Moped

79

120

Rigó Péter

10:32:00

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51E

Simson

80

119

Zoli

10:32:01

kevesebb mint 50 köbcenti.

Tomos APN4

Simson

81

121

Deli Róbert

10:32:05

kevesebb mint 50 köbcenti.

Tomos APN 7

Simson

82

86

Devecseri György

10:32:42

kevesebb mint 50 köbcenti.

Motorhispania Furia max 50

Enduró

83

85

Tóth ímre

10:32:55

50-60 köbcenti között valahol

Simson Schwalbe Ninja

Simson

84

84

Stumphauzer Tibor

10:33:17

50-60 köbcenti között valahol

Simson S50B

Simson

85

50

Szilágyi Szabolcs

10:34:21

70-80 köbcenti között

Mex Sahara

Simson

86

3

Hortobágyi Attila

10:37:32

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio SI

Moped

87

2

Baksa Tamás

10:37:44

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio Bravo

Moped

88

161

Németi Zoltán Mihály

10:39:23

50-60 köbcenti között valahol

Simson Schwalbe

Simson

89

220

Wéber László

10:43:09

70-80 köbcenti között

Motohispania Furia Max

Enduró

90

210

Andrucsák Krisztián

10:46:57

50-60 köbcenti között valahol

Yamaha(J) DT50

Enduró

91

48

Gerebes József

10:58:10

kevesebb mint 50 köbcenti.

Keeway xblade 50

Robogó

141

160

Cseh Máté

10:58:52

50-60 köbcenti között valahol

Simson Star

Simson

142

159

Kiss Ferenc

10:58:52

50-60 köbcenti között valahol

Simson S50

Simson

92

75

Varga Imre

10:59:52

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprilia MX

Enduró

93

74

Kukoda Tamás

11:00:29

kevesebb mint 50 köbcenti.

aprilia rx 50

Enduró

94

72

Berényi Zoltán

11:00:41

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia rx

Enduró

95

70

Kukoda Attila

11:01:02

kevesebb mint 50 köbcenti.

derbi bultaco 50

Enduró

96

71

Szalai Balázs

11:01:08

50-60 köbcenti között valahol

Derbi

Enduró

97

145

Kemény Péter

11:03:18

60-70 köbcenti között

Aprilia RX

Enduró

98

144

Bódi Tamás

11:03:33

kevesebb mint 50 köbcenti.

Beta 50rr

Enduró

99

116

Petrányi László

11:07:23

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson Star

Simson

100

115

Petrányi Adrienn

11:07:27

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson S51N

Simson

101

51

Makai Zsolt

11:11:52

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51n

Simson

102

149

Csalló Balázs

11:13:16

Halász jav-tech team

kevesebb mint 50 köbcenti.

Rieju RR50

Enduró

103

151

Csalló Ádám

11:13:19

Halász jav-tech team

50-60 köbcenti között valahol

Simson Star

Simson

104

148

Halász László

11:13:35

Halász jav-tech team

70-80 köbcenti között

Aprilia RX

Simson

105

147

Takács Ferenc

11:13:36

Halász jav-tech team

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson S51

Simson

106

146

Kis Mátyás

11:13:37

Halász jav-tech team

50-60 köbcenti között valahol

Simson s51n

Simson

107

56

Éva Róbert

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Bravo

Moped

108

59

Apágyi Attila

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

50-60 köbcenti között valahol

Tomos A3 ml

Moped

109

57

Éva Zsolt

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 210

Moped

110

53

Takács Tamás

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Tomos Flexer

Simson

111

53

Herczeg Nándor

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

50-60 köbcenti között valahol

Simson S50 B1

Simson

232

55

Dömötör Zénó István

11:16:00

Szárnyas fejvadászok

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio Free

Robogó

112

12

Micskó Tibor

11:25:40

50-60 köbcenti között valahol

Babetta 207

Moped

113

10

Gonda Tibi

11:25:47

kevesebb mint 50 köbcenti.

Jawa Babetta 210

Moped

114

112

Schwarczenberger Antal

11:35:25

Láncosok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Moto hispania SM

Enduró

115

110

Kecskeméti Sándor

11:35:34

Láncosok

kevesebb mint 50 köbcenti.

KTM Hobby

Moped

116

108

Dr. Oldal István

11:35:48

Láncosok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Tomos APN4 pedálos

Moped

117

109

Antal Péter

11:36:00

Láncosok

kevesebb mint 50 köbcenti.

Puch Maxi S

Moped

118

124

Baksa Zsolt

11:37:24

70-80 köbcenti között

Honda mt 80

Enduró

119

123

Nagy Gergő

11:37:29

50-60 köbcenti között valahol

Simson S50N

Simson

120

194

Kindermaffia

11:39:34

Kindermaffia

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson SR50, Simson S50, Simson Schwalbe

Simson

121

68

Vaszilkó Zsolt

11:44:52

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio Free

Robogó

122

67

Lencsés István

11:44:52

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson S51B

Simson

123

83

Horváth Endre

11:52:25

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51N

Simson

124

82

Gróf Alex

11:52:26

50-60 köbcenti között valahol

Simson s51e

Simson

125

6

Szira Zoltán Gergő

11:56:20

kevesebb mint 50 köbcenti.

Jawa Babetta 207

Moped

126

8

Szirmai Zsombor

11:57:20

kevesebb mint 50 köbcenti.

Jawa Babetta 207

Moped

127

7

Almási Tamás

11:57:39

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 207 300

Moped

128

44

Kiss Tamás

11:59:26

50-60 köbcenti között valahol

verhovina 3

Enduró

129

34

Draskovics Péter

12:07:05

Pécsi csapat

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha MBK

Robogó

130

33

Györök Ferenc

12:07:13

Pécsi csapat

kevesebb mint 50 köbcenti.

Gilera Typhoon

Enduró

131

32

kumli István

12:07:16

Pécsi csapat

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprilia scarabeo

Robogó

132

95

Farkas Gyula

12:16:38

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Bravo

Moped

133

94

Gál Péter

12:16:51

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio typhoon

Robogó

134

114

Karnitscher Alfréd

12:17:49

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51/1E1-H

Simson

135

243

Pári Vilmos

1 pont kimaradt

Mátra fenegyerekek

50-60 köbcenti között valahol

Simson Schwalbe KR2

Simson

136

244

Kis Lajos András

1 pont kimaradt

Mátra fenegyerekek

60-70 köbcenti között

Simson S51

Simson

137

245

Turi Tibor

1 pont kimaradt

Mátrai fenegyerekek

kevesebb mint 50 köbcenti.

Rieju Tango 50

Enduró

138

4

Lenti Sándor

1 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Zundapp ks50

Enduró

139

202

Polefko jozsef

1 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Kinroad xt50

Enduró

140

201

Polefkó Dárius

1 pont kimaradt

125

Skyteam sm 125

Enduró

143

19

Rádóczi Máté József

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio typhoon

Robogó

144

127

B. Bodrogi László

1 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Kristall Massimo

Moped

145

126

Lőki

1 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson s51

Simson

146

128

Elek Zoltán

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Simson s 51

Simson

147

130

Genczler Ádám

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Simson s 51

Simson

148

129

Horváth Róbert

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Simson s 51

Simson

149

99

Pénzes Norbert

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio liberty

Robogó

150

97

Langó Zoltán

1 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio liberty

Robogó

151

98

Szigeti Károly

1 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio liberty

Robogó

152

77

Végi Mihály

2 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Simson S51E

Simson

153

228

Farkas Viktor

2 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

RIEju MRT 50

Simson

154

227

Németh László

2 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Rieju RR50

Enduró

155

104

Pipó

2 pont kimaradt

Pilis autó kft

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio liberty

Robogó

156

101

Langó Ádám

2 pont kimaradt

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio liberty

Robogó

157

158

Nagy Róbert

3 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Liberty 50

Robogó

158

168

Tibád Alpár

3 pont kimaradt

49-50 köbcenti

Honda PX 50

Simson

159

167

Lukács József

3 pont kimaradt

Ercsi csapat

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda Px 50

Simson

160

103

Farkas Péter

4 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Simson sr50

Simson

161

164

Kneip Gergely Dániel

5 pont kimaradt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Motowell Magnet City 2T

Robogó

162

111

Kecskeméti Elek

kiszállt

Láncosok

50-60 köbcenti között valahol

Simsom S51

Simson

163

Alberti Zoltán

#N/A

60-70 köbcenti között

CPI SX 70

Enduró

164

Artúr

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Motorhispania Furia max

Enduró

165

Bezeczki Gergely

#N/A

80+

Aprilia RX

Enduró

166

Frey Márton

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Derbi Senda

Enduró

167

Gabci

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Derbi Senda

Enduró

168

Gergely Dániel

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Generic Trigger

Enduró

169

Gyergyádesz Krisztofer

#N/A

60-70 köbcenti között

motorhispania furia max 50

Enduró

170

Hegyes Zoltán

#N/A

70-80 köbcenti között

Yamaha dt

Enduró

171

Horváth Péter

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Rieju RR50

Enduró

172

Hudecz Pál

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Beta rr 50

Enduró

173

Iliás Andràs

#N/A

Béta rr

Béta múmia De

Enduró

174

Király Csaba

#N/A

60-70 köbcenti között

Gilera RK

Enduró

175

Király Ferenc - Rendezvény segítő MARSHAL

#N/A

Segítő leszek, a póló miatt regisztrálok!

Nincs

Enduró

176

Kónya Márk

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Generic Trigger x 50

Enduró

177

Kónya Soma

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Generic Trigger

Enduró

178

Koppány

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Malaguti MGX

Enduró

179

Kovács Pál

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

KTM Comet Simsin S51 blokkal

Enduró

180

Králik Róbert István

kiszállt

60-70 köbcenti között

Rieju RRX 50 2008

Enduró

181

Minkó Lajos

kiszállt

50-60 köbcenti között valahol

Cagiva Cocis 50

Enduró

182

Nagy Viktor

kiszállt

kevesebb mint 50 köbcenti.

Derbi Senda X-Trem

Enduró

183

Németh Ármin

#N/A

60-70 köbcenti között

Derbi Senda XTreme

Enduró

184

Oláh Bence

#N/A

450

KTM sxf 450

Enduró

185

Poroszkai Norbert

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Derbi Senda

Enduró

186

Pozsonyi László

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

MOTORHISPANIA ryz 50

Enduró

187

Pozsonyi Zsombor

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprilia sx50

Enduró

188

Rizmajer János

#N/A

1000

Maverick Can-Am

Enduró

189

Ruzsa Tamás

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Aprillia RX50

Enduró

190

Sántha Gergő

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha dt 50

Enduró

191

Schuszter László

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Fantic Caballero

Enduró

192

Shifu mester

#N/A

60-70 köbcenti között

Rieju mrt

Enduró

193

Sima Zoltán

#N/A

CRF Rally

Honda CRF 250 Rally

Enduró

194

Simon László

#N/A

60-70 köbcenti között

Aprilia tuareg Rally

Enduró

195

Surinya Nándor

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

generic trigger sm 50

Enduró

196

Szaniszló Zsolt

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Suzuki rmx50

Enduró

197

Szomyú Zsolt TÖPI

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda PX

Enduró

198

Tomi

#N/A

60-70 köbcenti között

Peugeot XPS

Enduró

199

Tóth Gergő

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Derbi Senda

Enduró

200

Tünde

#N/A

~

Peugeot 206

Enduró

201

Udvari Viktor

#N/A

70-80 köbcenti között

Aprilia Rx

Enduró

202

Zsámboki Zoltán

#N/A

60-70 köbcenti között

Aprilia mx70

Enduró

203

Zsámboki Zoltán

#N/A

60-70 köbcenti között

Aprilia mx 50

Enduró

204

Almási Tamás

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 207

Moped

205

Apró László Róbert

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

JAWA 210

Moped

206

Balogh Kevin

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Suzuki TVS Eko

Moped

207

Benke Norbert

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

B210

Moped

208

Bereznay István

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 207

Moped

209

Brizik-Bodrogi Martin

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Derbi Variant

Moped

210

Dr.Jambor Mark

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Suzuki susie

Moped

211

Dzsupin Krisztián

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 207 500

Moped

212

Jenei Bence

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 210

Moped

213

Kazincz Zoltán

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 207.108

Moped

214

Kovács Aurél

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Piaggio ciao px

Moped

215

Kováts Gyula

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Super Bravo

Moped

216

Lenti Sándor

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Verhovina 50

Moped

217

Nagyapáti Pista

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Malaguti New Dribling

Moped

218

Szabó Dániel

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Suzuki TVS Eko

Moped

219

Szabó Péter Soma

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Susuki TVS ECO

Moped

220

Szakál Ádám

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Suzuki Eko 50

Moped

221

Taki

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Babetta 228

Moped

222

Weiling Zsombor

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Peugeot 103 e

Moped

223

Bálint Bence

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia Scarabeo

Robogó

224

Bálint veszedelem Tamás

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Honda SKY

Robogó

225

Balogh Márton

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia scarabeo

Robogó

226

Barta Tibor Gebu

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

peugeot trekker 50

Robogó

227

Bata Ádám

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda Dio

Robogó

228

BEHJTÓ8

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Liberty 50 2T

Robogó

229

Bekecs Zoltán

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

BETA ARK

Robogó

230

Dakó Ali Abdul Aziz

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Hamaya mint 2

Robogó

231

Deák Ferenc

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Liberty 50 2T RST

Robogó

233

Elizek Viktor

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia Scarabeo 50

Robogó

234

Fekete Vince

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Lineaspeedy

Robogó

235

Felegyi János

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Honda Dio

Robogó

236

Fődi Gábor

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Malaguti crosser

Robogó

237

Gyemendi Zoltán

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha why

Robogó

238

Hevesi-Tóth István

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia Scarabeo deluxe

Robogó

239

Hordósi László

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Yamaha aerox

Robogó

240

Horváth Dániel

#N/A

60-70 köbcenti között

Yamaha Jog

Robogó

241

Hőke László

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Yamaha Aerox

Robogó

242

Illés Bálint Joker

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Yamaha mint

Robogó

243

Kassa Ádám

#N/A

60-70 köbcenti között

Yamaha Bws

Robogó

244

Kaszap József

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Keeway Focus

Robogó

245

Kis Péter

#N/A

50-60 köbcenti között valahol

Aprilia Scarabeo

Robogó

246

Lénárt László

#N/A

60-70 köbcenti között

Piaggio Liberty

Robogó

247

Máté Marcell

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Honda Tact af16

Robogó

248

Merk Gábor

#N/A

kevesebb mint 50 köbcenti.

Piaggio Zip

Robogó

 

 

Ellenőrök:

Akiknél csak egy-két ellenőrzés hiányzott és azokról készítettek fényképet (bár ez nem jellemző, mert ezek a pontok személyes ellenőrrel voltak felszerelve), akkor azok küldjék el e-mailbe a képeket és javítom a táblát!

Rajtszám

Név

Start

1. ellenőr

3. ellenőr

4. ellenőr

6. ellenőr

10. ellenőr

13. ellenőr

Cél

Futási idő

Futási idő

1

Farkas Gabi

6:31:56

7:06:04

7:52:27

8:31:25

10:27:37

13:14:26

15:23:07

16:41:30

10:09:34

10:09:34

2

Baksa Tamás

6:32:04

7:11:13

9:09:09

9:33:47

12:05:54

14:15:47

15:45:10

17:09:48

10:37:44

10:37:44

3

Hortobágyi Attila

6:32:12

7:11:20

9:09:18

9:33:53

12:05:58

14:15:54

15:45:15

17:09:44

10:37:32

10:37:32

4

Lenti Sándor

6:32:46

7:06:17

8:06:33

8:54:29

10:40:48

13:33:30

16:47:48

10:15:01

1 pont kimaradt

5

Hernádi Sándor

6:32:58

7:06:30

8:06:20

8:54:04

10:40:42

13:33:18

15:50:10

17:04:44

10:31:46

10:31:46

5

Hernádi Sándor

6:32:58

7:06:30

8:06:20

8:54:04

10:40:42

13:33:18

15:50:10

17:04:44

10:31:46

10:31:46

6

Szira Zoltán Gergő

6:33:18

7:11:01

8:25:24

9:24:47

11:25:54

14:44:53

17:00:09

18:29:38

11:56:20

11:56:20

7

Almási Tamás

6:35:26

7:06:40

8:05:57

9:09:11

11:27:11

14:18:20

16:16:42

18:33:04

11:57:39

11:57:39

8

Szirmai Zsombor

6:35:50

7:07:00

8:06:08

9:09:04

11:27:18

14:18:26

16:16:46

18:33:09

11:57:20

11:57:20

9

#N/A

6:38:35

7:10:54

kiszállt

10

Gonda Tibi

6:41:55

7:23:50

8:53:49

10:11:50

11:47:39

14:42:12

16:37:28

18:07:42

11:25:47

11:25:47

11

Molnár Gábor (moyos)

6:42:05

7:12:22

9:19:30

9:42:38

11:02:54

13:56:21

15:42:06

17:04:35

10:22:30

10:22:30

12

Micskó Tibor

6:42:11

7:23:57

8:54:03

10:11:43

11:47:49

14:42:18

16:37:33

18:07:51

11:25:40

11:25:40

13

Bencsik Tamás

6:42:25

7:10:41

7:59:06

8:31:02

10:27:25

12:43:59

14:07:49

15:16:30

8:34:04

8:34:04

14

Bajer Tibor

6:42:33

7:12:16

9:13:59

9:42:32

11:02:44

13:56:14

15:41:59

17:07:59

10:25:25

10:25:25

15

#N/A

6:42:44

7:07:15

13:17:32

15:22:32

17:17:15

4 pont kimaradt

16

#N/A

6:42:52

7:08:23

8:20:09

8:42:25

10:27:43

13:15:05

15:22:46

16:47:38

10:04:47

10:04:47

17

Ondó zsolt

6:43:12

7:05:02

8:00:06

8:35:23

10:12:55

13:14:45

14:45:02

15:48:35

9:05:23

9:05:23

18

Gattyán Viktor

6:43:22

7:05:27

8:00:16

8:35:32

10:13:01

13:14:54

14:45:08

15:48:44

9:05:22

9:05:22

19

Rádóczi Máté József

6:43:36

7:28:57

9:49:32

10:31:07

12:07:37

16:53:09

17:50:47

11:07:11

1 pont kimaradt

20

#N/A

6:43:42

7:29:04

9:49:40

10:31:14

12:07:42

17:16:17

3 pont kimradt

21

#N/A

9:06:48

kiszállt

22

#N/A

6:43:52

9:06:54

kiszállt

23

Tavaszi Gábor

6:47:03

7:11:25

8:14:04

9:11:20

10:28:02

13:33:37

15:16:42

16:48:01

10:00:57

10:00:57

24

#N/A

6:47:36

8:55:02

kiszállt

25

#N/A

6:47:52

8:54:55

kiszállt

26

#N/A

6:47:59

8:54:49

kiszállt

27

Apró László

6:48:29

7:11:37

8:39:23

9:01:13

10:42:58

13:34:05

15:22:12

16:11:48

9:23:18

9:23:18

28

Tápai Zoltán

6:48:39

7:12:01

8:39:45

9:01:29

10:43:27

13:34:13

15:22:27

16:15:23

9:26:44

9:26:44

29

Törteli Bence

6:48:56

7:11:45

8:39:35

9:01:21

10:43:03

13:33:52

15:22:21

16:11:42

9:22:46

9:22:46

30

#N/A

6:49:16

7:11:54

kiszállt

31

#N/A

6:49:22

7:12:08

7:56:01

8:31:46

10:34:33

kiszállt

32

kumli István

6:49:27

7:24:03

8:57:25

9:42:46

11:50:23

15:10:10

17:07:51

18:56:43

12:07:16

12:07:16

33

Györök Ferenc

6:49:33

7:24:11

8:57:35

9:42:52

11:50:28

15:10:17

17:07:57

18:56:47

12:07:13

12:07:13

34

Draskovics Péter

6:49:46

7:25:15

8:57:46

9:43:01

11:50:33

15:10:23

17:08:03

18:56:51

12:07:05

12:07:05

35

#N/A

6:50:02

7:42:21

9:48:38

11:01:37

kiszállt

36

#N/A

6:50:22

7:37:05

9:48:16

kiszállt

37

#N/A

6:50:28

7:42:13

9:48:27

11:01:44

kiszállt

38

#N/A

6:50:37

7:14:31

8:38:27

9:27:22

11:36:19

13:31:25

kiszállt

39

#N/A

6:50:45

7:14:38

8:38:38

9:27:28

11:36:25

kiszállt

40

#N/A

6:50:52

7:14:45

8:38:47

9:27:34

11:36:30

13:31:34

kiszállt

41

Cs "mindigbeér

6:51:04

7:13:00

8:21:52

8:57:20

10:01:22

12:30:08

13:50:24

14:50:46

7:59:43

7:59:43

42

Pálinkás Viktor

6:51:22

7:13:10

8:21:30

8:50:03

10:01:29

12:30:40

13:50:30

14:50:25

7:59:04

7:59:04

43

Nagy Zoltán

6:51:48

7:13:10

8:22:10

8:49:32

10:01:34

12:30:22

13:50:36

14:50:36

7:58:48

7:58:48

44

Kiss Tamás

6:51:57

7:12:51

8:21:41

9:55:46

12:54:17

15:19:35

17:42:17

18:51:22

11:59:26

11:59:26

45

#N/A

6:52:25

9:07:39

9:37:57

11:44:01

20:43:21

13:50:57

3 pont kimaradt

46

#N/A

6:52:33

7:26:31

9:37:51

11:44:07

15:16:56

20:43:28

13:50:55

2 pont kimaradt

47

Berzsényi István

6:52:39

7:26:14

8:34:24

8:53:23

10:13:08

12:10:20

13:23:49

14:15:03

7:22:24

7:22:24

48

Gerebes József

6:52:45

7:21:51

8:39:10

9:16:02

11:03:48

14:03:27

16:03:05

17:50:55

10:58:10

10:58:10

49

#N/A

6:53:07

kiszállt

50

Szilágyi Szabolcs

6:53:26

8:06:19

9:20:22

9:54:29

11:36:45

14:16:48

15:56:43

17:27:47

10:34:21

10:34:21

51

Makai Zsolt

6:53:32

8:06:34

9:20:32

9:54:24

11:36:50

14:16:54

15:56:52

18:05:24

11:11:52

11:11:52

52

#N/A

6:53:39

8:06:27

9:20:13

9:54:18

11:36:56

14:17:01

15:56:33

kiszállt

kiszállt

53

Takács Tamás

6:51:28

8:41:58

10:44:54

track

13:56:37

track

track

22:33:02

15:41:34

54

#N/A

6:53:55

kiszállt

55

#N/A

6:54:04

8:42:12

10:45:48

13:56:27

22:32:56

15:38:52

3 pont kimaradt

56

Éva Róbert

6:54:26

8:42:04

10:45:09

13:56:54

22:32:51

15:38:24

3 pont kimaradt

57

Éva Zsolt

6:54:33

8:43:08

10:01:49

13:57:09

22:33:18

15:38:44

3 pont kimaradt

58

#N/A

6:54:41

8:42:53

10:45:19

13:56:43

22:33:12

15:38:31

3 pont kimaradt

59

Apágyi Attila

6:54:49

8:42:59

10:45:40

13:57:14

22:33:25

15:38:36

3 pont kimaradt

60

#N/A

6:55:09

7:14:10

8:43:27

9:10:49

Feladta

17:04:50

kiszállt

61

Dobra Tamás

6:55:16

7:14:02

8:44:41

9:10:56

11:52:44

14:16:16

15:23:28

16:48:07

9:52:51

9:52:51

62

Ottlakán Norbert

6:55:22

7:14:17

8:44:56

9:11:02

11:52:49

14:16:24

15:23:34

16:48:13

9:52:51

9:52:51

63

#N/A

6:55:33

7:14:59

8:17:27

9:26:24

11:04:09

13:32:20

16:47:55

9:52:23

1 pont kimaradt

64

Paróczai Gábor

6:56:02

7:16:41

8:05:44

8:46:40

10:30:15

13:20:19

15:16:49

16:18:03

9:22:01

9:22:01

65

Dévay András

6:56:08

7:16:20

8:04:59

8:46:32

10:29:57

13:20:26

15:16:49

16:18:08

9:22:00

9:22:00

66

Paróczai Tamás

6:56:17

7:16:32

8:05:30

8:46:46

10:30:21

13:20:32

15:17:08

16:18:13

9:21:56

9:21:56

67

Lencsés István

6:56:28

9:09:19

10:04:10

10:27:08

12:33:21

15:30:40

17:27:59

18:41:20

11:44:52

11:44:52

68

Vaszilkó Zsolt

6:56:28

9:09:25

10:02:01

10:27:16

12:33:26

15:30:52

17:28:06

18:41:48

11:45:21

11:44:52

69

#N/A

6:56:44

7:26:08

kiszállt

70

Kukoda Attila

6:56:52

7:18:40

8:38:14

8:59:46

10:34:19

14:34:15

16:42:52

17:57:53

11:01:02

11:01:02

71

Szalai Balázs

6:57:11

7:18:40

8:37:31

9:00:01

10:34:11

14:34:24

16:42:39

17:58:19

11:01:08

11:01:08

72

Berényi Zoltán

6:57:17

7:18:54

8:37:43

8:59:38

10:33:33

14:34:35

16:42:22

17:57:58

11:00:41

11:00:41

73

#N/A

6:57:37

7:14:24

8:38:04

8:59:53

10:34:02

14:34:41

16:42:27

17:57:32

10:59:56

10:59:56

74

Kukoda Tamás

6:57:44

7:18:47

8:37:43

8:59:29

10:30:05

14:34:49

16:42:33

17:58:13

11:00:29

11:00:29

75

Varga Imre

6:57:56

7:18:32

8:37:53

8:59:19

10:34:25

14:35:03

16:42:44

17:57:48

10:59:52

10:59:52

76

#N/A

6:58:02

kiszállt

77

Végi Mihály

6:58:07

7:18:23

7:54:55

foto foto

11:25:32

12:30:39

13:38:13

6:40:06

6:40:06

78

#N/A

6:58:14

7:12:37

7:55:48

kiszállt

79

#N/A

6:58:21

8:36:12

9:36:50

11:46:01

14:35:10

16:11:34

17:42:07

10:43:45

1 pont kimaradt

80

Kádár Szabolcs

6:58:28

7:21:34

8:18:19

9:13:51

11:47:12

14:38:08

15:42:32

16:39:51

9:41:23

9:41:23

81

Kis László

6:58:51

7:21:42

8:18:32

9:13:57

11:47:18

14:38:14

15:42:26

16:39:56

9:41:06

9:41:06

82

Gróf Alex

6:58:56

7:25:45

8:34:34

9:36:37

12:33:02

16:07:14

17:42:24

18:51:22

11:52:26

11:52:26

83

Horváth Endre

6:59:02

7:25:52

8:35:14

9:36:43

12:33:08

16:07:24

17:42:30

18:51:27

11:52:25

11:52:25

84

Stumphauzer Tibor

6:59:10

7:21:27

8:32:18

9:10:10

10:44:47

14:01:43

16:02:53

17:32:27

10:33:17

10:33:17

85

Tóth ímre

6:59:18

7:21:10

8:32:29

9:10:03

10:44:53

14:01:49

16:02:47

17:32:14

10:32:55

10:32:55

86

Devecseri György

6:59:37

7:21:18

8:32:41

9:10:17

10:44:58

14:01:58

16:02:58

17:32:19

10:32:42

10:32:42

87

Tóth András

6:59:55

7:25:23

8:17:39

8:49:16

10:12:42

12:30:52

13:54:09

14:56:18

7:56:23

7:56:23

88

Takács Attila

7:00:03

7:25:31

8:18:06

8:49:22

10:12:48

12:31:00

13:54:15

14:56:22

7:56:20

7:56:20

89

#N/A

7:00:19

7:41:30

9:39:34

10:06:57

kiszállt

90

#N/A

7:00:31

7:41:37

9:39:13

10:07:03

kiszállt

91

#N/A

7:00:47

7:41:24

9:39:45

10:06:39

kiszállt

92

#N/A

7:01:07

7:41:45

9:39:24

10:06:51

kiszállt

93

#N/A

7:01:19

7:21:03

kiszállt

94

Gál Péter

7:01:26

7:39:31

9:21:44

10:05:38

12:08:48

15:30:23

17:53:21

19:18:17

12:16:51

12:16:51

95

Farkas Gyula

7:01:33

7:37:22

9:21:54

10:05:21

12:09:49

15:30:30

17:53:28

19:18:11

12:16:38

12:16:38

96

#N/A

7:01:45

7:51:03

9:01:57

10:38:15

13:02:07

kiszállt

97

Langó Zoltán

7:01:56

7:45:57

9:01:36

10:38:36

12:40:08

18:32:47

19:58:27

12:56:31

1 pont kimaradt

98

Szigeti Károly

7:02:03

7:51:11

9:04:27

10:41:50

12:52:34

18:32:42

19:58:45

12:56:42

1 pont kimaradt

99

Pénzes Norbert

7:02:09

7:46:10

9:03:56

10:38:41

12:40:18

18:32:58

19:58:36

12:56:27

1 pont kimaradt

100

#N/A

7:02:31

7:48:36

9:01:47

10:39:19

12:47:38

kiszállt

101

Langó Ádám

7:02:49

7:46:03

9:04:06

10:15:19

18:32:54

19:58:32

12:55:43

2 pont kimaradt

102

#N/A

7:02:56

7:46:20

9:04:17

10:15:26

kiszállt

103

Farkas Péter

7:03:04

7:40:53

10:15:32

15:27:33

8:24:30

4 pont kimaradt

104

Pipó

7:03:33

7:48:25

9:02:10

10:39:51

12:40:33

19:58:23

12:54:50

2 pont kimaradt

105

#N/A

7:05:04

kiszállt

106

#N/A

7:05:10

kiszállt

107

#N/A

7:05:17

kiszállt

108

Dr. Oldal István

7:05:22

7:29:14

8:27:51

9:14:05

11:25:18

14:29:27

16:41:51

18:41:10

11:35:48

11:35:48

109

Antal Péter

7:05:30

7:29:21

8:28:03

9:14:12

11:25:27

14:29:36

16:41:56

18:41:29

11:36:00

11:36:00

110

Kecskeméti Sándor

7:05:41

7:29:28

8:28:16

9:14:18

11:25:32

14:29:52

16:42:02

18:41:15

11:35:34

11:35:34

111

Kecskeméti Elek

7:05:50

7:29:35

8:28:29

22:30:57

11:25:39

14:29:46

16:42:10

kiszállt

112

Schwarczenberger Antal

7:06:09

7:29:42

8:28:16

9:14:32

11:25:48

14:29:52

16:42:16

18:41:34

11:35:25

11:35:25

113

Németh Ferenc

7:06:21

7:41:53

8:38:58

9:26:16

11:03:58

13:32:13

14:51:07

15:45:53

8:39:32

8:39:32

114

Karnitscher Alfréd

7:06:41

7:26:00

8:46:51

10:15:05

12:48:37

15:39:59

17:54:25

19:24:30

12:17:49

12:17:49

115

Petrányi Adrienn

7:07:51

8:10:06

9:22:46

10:08:49

11:40:08

14:44:38

16:37:46

18:15:18

11:07:27

11:07:27

116

Petrányi László

7:07:59

8:10:13

9:22:34

10:08:42

11:40:00

14:44:46

16:37:52

18:15:22

11:07:23

11:07:23

117

Pap Zoltan

7:08:05

7:59:01

8:58:07

9:27:04

11:12:21

13:52:09

15:31:05

16:40:08

9:32:03

9:32:03

118

Kovács Péter

7:08:22

7:58:55

8:57:56

9:27:10

11:12:13

13:52:02

15:31:00

16:40:02

9:31:40

9:31:40

119

Zoli

7:09:29

7:58:30

8:56:20

9:31:16

11:17:14

14:17:25

16:03:38

17:41:30

10:32:01

10:32:01

120

Rigó Péter

7:09:35

7:58:39

8:56:33

9:31:09

11:16:59

14:18:01

16:03:43

17:41:36

10:32:00

10:32:00

121

Deli Róbert

7:09:35

7:58:47

8:56:43

9:31:25

11:17:05

14:18:11

16:03:48

17:41:40

10:32:05

10:32:05

122

Zsir Ferenc

7:10:13

7:57:39

8:56:54

9:49:47

12:06:23

14:59:10

16:52:45

14:09:23

6:59:10

6:59:10

123

Nagy Gergő

7:10:18

7:57:46

8:57:03

9:49:54

12:06:31

14:59:18

16:52:55

18:47:48

11:37:29

11:37:29

124

Baksa Zsolt

7:10:28

7:57:57

8:57:15

9:49:39

12:06:37

14:59:28

16:53:00

18:47:52

11:37:24

11:37:24

125

#N/A

7:11:28

8:54:41

kiszállt

126

Lőki

7:11:34

8:45:52

10:47:07

12:58:51

16:08:15

17:42:12

19:01:51

11:50:17

1 pont kimaradt

127

B. Bodrogi László

7:11:41

8:43:47

10:47:16

12:58:42

16:08:23

17:42:04

19:01:43

11:50:02

1 pont kimaradt

128

Elek Zoltán

7:11:47

8:46:20

9:50:28

10:20:04

13:06:39

18:02:14

19:19:31

12:07:44

1 pont kimaradt

129

Horváth Róbert

7:11:52

8:46:27

9:50:37

10:20:11

13:06:46

18:02:20

19:19:39

12:07:47

1 pont kimaradt

130

Genczler Ádám

7:11:58

8:46:49

9:50:47

10:20:17

13:06:52

18:02:29

19:19:44

12:07:47

1 pont kimaradt

131

#N/A

7:12:06

8:43:41

kiszállt

132

Balassa Gábor

7:12:20

7:41:59

8:25:37

8:56:28

10:46:27

13:32:31

15:03:09

16:03:04

8:50:44

8:50:44

133

Balassa Zsolt

7:12:36

7:42:06

8:25:48

8:56:34

10:46:33

13:32:38

15:03:14

16:03:09

8:50:33

8:50:33

134

Szilàgyi Attila

7:12:48

7:59:30

9:22:04

10:10:11

11:43:04

14:19:50

16:05:57

17:31:51

10:19:03

10:19:03

135

#N/A

7:13:04

kiszállt

136

Schirger Péter

7:13:16

8:00:02

9:22:15

10:10:35

11:43:19

14:20:10

16:06:09

17:31:56

10:18:39

10:18:39

137

Mester Sándor

7:13:41

7:39:39

8:36:31

9:05:30

10:25:01

12:49:47

13:59:43

14:54:17

7:40:36

7:40:36

138

Mayer Péter

7:13:55

7:39:49

8:37:20

9:05:37

10:25:07

12:49:57

13:59:53

14:54:22

7:40:27

7:40:27

139

Schirger Móni

7:15:08

7:59:39

9:22:25

10:10:28

11:43:12

14:20:18

16:06:02

17:32:01

10:16:53

10:16:53

140

Csörgő Tamás

7:18:13

7:37:14

8:17:14

8:40:47

10:10:58

11:59:27

13:05:05

14:01:10

6:42:58

6:42:58

141

Ficsor Gábor

7:19:22

7:51:25

8:47:23

9:33:31

10:59:25

14:00:20

15:38:46

17:14:18

9:54:55

9:54:55

142

Ficsor Endre

7:19:27

7:51:36

8:47:32

9:33:37

10:59:33

13:55:04

15:38:53

17:14:24

9:54:56

9:54:56

143

Ficsor Soma

7:19:35

7:55:53

8:47:42

9:38:25

10:59:43

13:55:11

15:39:11

17:14:37

9:55:02

9:55:02

144

Bódi Tamás

7:19:41

7:57:23

8:47:55

9:38:13

10:59:48

14:00:29

15:38:59

18:23:15

11:03:33

11:03:33

145

Kemény Péter

7:20:02

7:57:34

8:48:07

9:38:19

10:59:54

14:00:35

15:39:04

18:23:19

11:03:18

11:03:18

146

Kis Mátyás

7:20:20

8:29:46

10:00:53

10:28:05

12:10:03

15:55:37

17:21:16

18:33:58

11:13:37

11:13:37

147

Takács Ferenc

7:20:28

8:29:20

10:01:01

10:28:12

12:10:09

15:55:46

17:21:11

18:34:04

11:13:36

11:13:36

148

Halász László

7:20:34

8:29:37

10:01:12

10:28:17

12:10:14

15:55:53

17:21:11

18:34:08

11:13:35

11:13:35

149

Csalló Balázs

7:20:57

8:29:52

10:01:23

10:28:23

12:10:19

15:56:03

17:21:35

18:34:13

11:13:16

11:13:16

150

Ladányi József

7:21:19

7:41:17

8:31:54

8:53:39

10:23:15

12:22:23

13:46:48

14:42:08

7:20:49

7:20:49

151

Csalló Ádám

7:21:07

8:29:59

10:01:39

10:28:23

12:10:19

15:56:36

17:21:21

18:34:26

11:13:19

11:13:19

152

Retzer Dávid

7:21:27

7:41:09

8:32:06

8:53:47

10:23:29

12:22:39

13:46:57

14:42:14

7:20:47

7:20:47

153

Hayer Norbert

7:21:37

7:41:02

8:32:56

8:53:31

10:23:36

12:22:50

13:47:04

14:42:19

7:20:42

7:20:42

154

#N/A

7:22:06

8:43:16

kiszállt

155

#N/A

7:22:25

8:43:34

kiszállt

156

Horváth Gábor

7:27:06

7:59:15

9:09:27

10:48:17

12:16:37

14:40:38

16:14:20

17:30:30

10:03:24

10:03:24

157

Mester Zoltán

7:27:12

7:59:24

9:09:38

10:48:35

12:16:43

14:40:45

16:14:25

17:30:35

10:03:23

10:03:23

158

Nagy Róbert

7:29:58

8:17:49

9:46:56

12:37:16

17:23:48

9:53:50

3 pont kimaradt

159

Kiss Ferenc

7:30:16

8:17:58

9:47:05

12:37:34

15:23:40

17:24:22

18:29:29

10:59:13

1 pont kimaradt

160

Cseh Máté

7:30:30

8:17:42

9:46:48

12:37:26

15:23:48

17:24:12

18:29:21

10:58:52

1 pont kimaradt

161

Németi Zoltán Mihály

7:35:06

8:21:09

9:23:42

10:10:52

11:48:09

14:42:46

16:37:40

18:14:28

10:39:23

10:39:23

162

#N/A

7:39:31

kiszállt

163

Urbán Géza

7:39:42

8:21:17

10:08:38

10:37:04

11:48:01

14:09:21

15:38:40

17:41:48

10:02:06

10:02:06

164

Kneip Gergely Dániel

7:39:49

8:21:25

17:42:12

10:02:23

5 pont kimaradt

165

#N/A

7:41:37

7:59:09

kiszállt

166

#N/A

7:44:38

8:28:53

9:47:39

kiszállt

167

Lukács József

7:48:40

8:30:42

10:41:29

13:10:23

20:48:12

12:59:32

3 pont kimaradt

168

Tibád Alpár

7:48:45

8:38:51

10:41:42

13:10:01

20:47:58

12:59:13

3 pont kimaradt

169

Nagy Gábor

7:49:17

8:20:58

9:21:34

9:44:44

11:14:56

13:52:21

15:17:18

16:25:22

8:36:05

8:36:05

170

Koch Ferenc

7:49:24

8:20:49

9:21:13

9:44:35

11:14:50

13:52:30

15:17:25

16:24:51

8:35:27

8:35:27

171

#N/A

7:50:42

8:38:45

10:41:52

13:10:14

20:48:05

12:57:23

3 pont kimaradt

172

#N/A

7:51:26

10:05:41

23:08:33

15:17:07

5 pont kimaradt

173

#N/A

7:51:39

10:05:47

16:08:20

kiszállt

174

#N/A

7:51:46

10:05:55

23:08:26

15:16:40

5 pont kimaradt

175

Garai Zoltán

7:54:15

8:40:54

9:40:08

10:00:46

11:58:16

14:43:20

16:31:04

17:50:41

9:56:26

9:56:26

176

#N/A

7:54:35

8:41:51

9:40:17

10:05:29

11:58:23

kiszállt

177

Herbert Árpád

7:55:00

8:40:47

9:41:10

10:03:36

11:58:28

14:43:33

16:31:17

17:50:24

9:55:24

9:55:24

178

Beréti Zsolt

7:55:17

8:41:44

9:45:59

10:06:01

11:58:34

14:43:43

16:31:10

17:50:33

9:55:16

9:55:16

179

#N/A

7:55:34

8:28:43

9:39:56

11:15:32

kiszállt

180

#N/A

7:55:48

8:28:36

9:36:57

11:15:23

kiszállt

181

#N/A

7:55:56

8:27:18

9:45:13

11:15:15

kiszállt

182

#N/A

7:56:07

8:26:06

9:36:44

11:15:07

kiszállt

183

#N/A

7:56:24

8:29:02

9:23:31

9:57:09

11:27:04

kiszállt

184

Timár Szilvia

7:57:37

8:18:06

9:05:13

9:31:34

10:38:34

12:26:00

13:31:06

14:25:57

6:28:19

6:28:19

185

Berente Tibor

7:57:43

8:18:12

9:05:24

9:31:41

10:38:41

12:26:17

13:31:15

14:26:10

6:28:27

6:28:27

186

#N/A

7:58:26

8:17:24

9:04:47

9:29:59

13:05:26

15:57:21

17:16:18

18:09:17

10:10:51

10:10:51

187

Udvari Viktor

7:58:32

8:17:34

9:04:59

9:30:08

13:05:34

15:57:38

17:16:25

18:09:23

10:10:50

10:10:50

188

#N/A

7:59:46

8:29:12

9:38:50

10:07:44

11:59:46

15:40:07

18:39:57

20:29:06

12:29:20

12:29:20

189

#N/A

7:59:53

8:29:30

9:39:02

10:08:56

11:59:39

15:40:14

18:40:02

20:29:01

12:29:08

12:29:08

190

Kiss János

8:00:25

9:06:04

9:41:23

9:56:36

11:25:10

14:38:54

15:52:48

16:46:43

8:46:18

8:46:18

191

Demku József

8:01:57

8:30:34

9:21:24

9:39:40

10:57:08

13:27:37

14:53:05

16:04:23

8:02:26

8:02:26

192

#N/A

8:05:30

8:52:23

9:54:53

10:41:29

13:24:49

16:13:57

18:30:46

19:45:28

11:39:58

11:39:58

193

#N/A

8:05:36

8:52:31

9:58:48

10:41:23

13:24:55

16:14:05

18:30:26

19:45:33

11:39:56

11:39:56

194

Kindermaffia

8:05:42

8:52:41

9:54:41

10:41:36

13:25:02

16:14:15

18:30:40

19:45:16

11:39:34

11:39:34

195

Horváth Csaba

8:06:04

8:30:09

9:46:26

10:19:45

11:59:21

14:33:41

16:11:27

17:41:53

9:35:48

9:35:48

196

Libor Tibor

8:06:10

8:30:19

9:46:38

10:19:57

11:59:31

14:33:49

16:11:43

17:41:58

9:35:48

9:35:48

197

#N/A

8:06:19

8:30:27

9:46:10

10:19:50

11:59:13

14:33:57

kiszállt

198

Kenderesné Horváth Anita

8:07:49

8:39:22

9:41:34

10:07:18

11:50:46

15:08:15

16:59:37

18:17:38

10:09:49

10:09:49

199

Lezsák Péter

8:07:55

8:39:29

9:42:16

10:07:26

11:50:54

15:08:38

16:59:50

18:17:43

10:09:48

10:09:48

200

Kendi

8:08:00

8:40:18

9:42:29

10:07:33

11:50:54

15:08:45

17:00:00

18:17:47

10:09:48

10:09:48

201

Polefkó Dárius

8:09:16

8:40:25

9:47:48

12:58:23

15:19:04

17:35:57

18:47:59

10:38:42

1 pont kimaradt

202

Polefko jozsef

8:09:22

8:40:34

9:47:58

12:58:28

15:19:13

17:36:05

18:48:04

10:38:42

1 pont kimaradt

203

#N/A

8:09:27

8:40:40

9:48:08

12:58:34

15:19:29

17:36:15

18:48:08

10:38:41

1 pont kimaradt

204

#N/A

8:09:47

9:06:11

kiszállt

205

#N/A

8:10:20

9:06:18

kiszállt

206

#N/A

8:10:41

9:06:28

kiszállt

207

#N/A

8:10:56

9:06:35

kiszállt

208

Havrincsák Gábor István

8:11:23

8:47:11

9:47:23

10:53:41

12:09:19

14:03:45

15:19:21

16:21:58

8:10:35

8:10:35

209

Bartók Tibor

8:11:40

8:47:05

9:47:15

10:53:35

12:09:13

14:03:56

15:19:14

16:16:06

8:04:26

8:04:26

210

Andrucsák Krisztián

8:12:24

8:47:16

9:49:22

10:45:11

12:30:23

15:33:20

17:20:57

18:59:21

10:46:57

10:46:57

211

#N/A

8:12:30

8:47:21

9:50:16

10:45:17

12:30:29

15:33:36

17:21:03

2 pont kimaradt

212

Havrincsák Gábor Dániel

8:12:35

8:47:28

9:47:31

10:53:47

12:09:26

14:04:03

15:19:27

16:21:52

8:09:17

8:09:17

213

Bittó Nándor

8:12:50

8:44:13

9:59:03

10:21:23

11:39:27

14:55:02

16:22:35

17:36:49

9:23:59

9:23:59

214

Ámon Feri

8:13:50

8:38:57

9:20:42

9:45:01

11:11:17

13:43:18

14:50:46

16:36:22

8:22:32

8:22:32

215

Zsíros Gábor

8:13:56

8:39:05

9:20:54

9:45:07

11:11:27

13:43:27

14:50:52

16:36:28

8:22:31

8:22:31

216

Jarábik Zoli

8:14:03

8:39:13

9:21:03

9:45:14

11:11:33

13:43:34

14:51:00

16:36:34

8:22:31

8:22:31

217

#N/A

8:14:54

8:42:21

9:45:03

10:07:10

11:44:24

kiszállt

218

Garajszki Gábor

8:15:00

8:42:37

9:44:41

10:08:32

11:43:42

15:12:47

16:33:59

17:34:35

9:19:36

9:19:36

219

Mráz Péter

8:15:05

8:42:44

9:44:52

10:08:37

11:43:51

15:12:56

16:34:06

17:34:43

9:19:38

9:19:38

220

Wéber László

8:22:09

8:52:50

10:08:49

10:37:59

12:06:16

15:34:06

17:16:49

19:05:18

10:43:09

10:43:09

221

#N/A

8:25:56

8:45:46

9:07:28

9:24:38

13:20:12

13:23:33

kiszállt

222

#N/A

8:26:04

8:45:34

9:07:17

9:24:31

10:25:58

11:52:49

13:23:39

kiszállt

223

Jeti-K-Z Team

8:26:20

8:46:06

9:19:45

9:30:52

10:26:19

14:01:04

15:22:39

16:11:53

7:45:33

7:45:33

224

Képe Krisztián

8:26:32

8:46:57

9:30:29

10:03:07

11:38:54

14:01:11

15:22:54

16:11:58

7:45:26

7:45:26

225

Sárbogárdi Tibor (Jeti)

8:26:48

8:46:13

9:19:54

9:31:02

10:19:58

11:38:19

12:30:25

13:37:56

5:11:08

5:11:08

226

Nagy Tamás

8:27:06

8:45:59

9:20:05

9:30:43

10:19:31

11:38:02

12:30:32

13:38:03

5:10:57

5:10:57

227

Németh László

8:27:22

8:54:20

9:54:18

10:21:01

11:45:00

16:44:11

8:16:49

2 pont kimaradt

228

Farkas Viktor

8:27:34

8:54:29

9:54:30

10:21:06

11:45:05

16:44:18

8:16:44

2 pont kimaradt

229

#N/A

8:28:26

9:58:47

kiszállt

231

#N/A

8:28:47

9:59:03

kiszállt

232

#N/A

8:29:01

8:54:08

9:26:35

9:44:21

11:20:40

14:00:50

15:42:18

16:35:11

8:06:10

8:06:10

233

Téttry Dávid "Csücsök"

8:29:10

8:54:13

9:26:49

9:44:26

11:20:35

14:00:43

15:42:13

16:35:06

8:05:56

8:05:56

234

#N/A

8:34:21

9:23:30

11:01:34

13:48:43

kiszállt

235

#N/A

8:34:27

9:23:24

11:01:47

13:48:49

kiszállt

236

#N/A

8:34:32

9:23:18

11:01:55

13:48:55

kiszállt

237

#N/A

8:34:38

9:23:11

11:02:07

13:49:00

kiszállt

238

#N/A

8:35:51

9:09:39

10:13:56

16:17:02

17:23:30

8:47:39

3 pont kimaradt

239

#N/A

8:36:04

9:09:31

10:13:37

17:23:25

8:47:20

4 pont kimaradt

240

Pócz Nagy János

8:35:58

9:09:46

10:14:06

10:40:04

12:00:57

14:39:51

16:16:53

17:23:38

8:47:40

8:47:40

241

Dudás Ferenc

8:47:13

9:23:05

10:11:05

10:37:31

11:44:43

14:03:11

15:23:15

16:34:23

7:47:11

7:47:11

242

Dudás Benedek

8:47:25

9:22:59

10:11:19

10:37:37

11:45:13

14:03:18

15:23:22

16:34:29

7:47:04

7:47:04

243

Pári Vilmos

8:23:00

9:07:01

9:03:24

10:25:27

12:43:41

14:07:57

15:07:28

6:44:28

1 pont kimaradt

244

Kis Lajos András

8:23:00

9:07:06

9:03:32

10:25:27

12:43:48

14:08:05

15:07:33

6:44:33

1 pont kimaradt

245

Turi Tibor

8:23:00

9:07:12

9:03:38

10:26:26

12:44:11

14:08:12

15:07:40

6:44:40

1 pont kimaradt

Hozzászólás (0 Hozzászólások)
Free Joomla templates by Ltheme