Ficsor Paraszt Dakar Team: MopedRally 2019

Nagy élmény volt

Hárman indultunk neki idén, öcsémnek és nekem ez már a harmadik teljesített túránk. Peti kedvet kapott idén hozzá, ezért felelevenítette fiatalkori emlékeit, és vett egy Simsont kimondottan a rallyra. Ebben rejlett egy nagy bizonytalanság, hogy nem igazán kipróbált motorral indult neki barátunk. Még péntek délután finomhangolást végeztünk a gépeken, értsd: „Laptoppal kellett egy kicsit beavatkozunk a Simson motorvezérlőbe. Átállítottuk rally üzemmódba…”

 

 

Utánfutóval vittük fel reggel a három motort, és az izgalom egyre fokozódott bennem, de hát ezt szeretjük ebben. Amikor odaértünk, valaki Simsont akart volna nagyon venni, hogy mindjárt induljon vele. És mi még azt hittük, a Peti vett túl későn motort… A gépek lábra állításakor mindjárt egy kuplung bowden szakadás ijesztett ránk, de ezt tudtuk pótolni, adtak el nekünk valamelyik mikrobuszból! Elindult hát a két Schwalbe és az S51-es Enduró.

 

 

Nem sokkal a startot követően a vasúti átjáró után, még az első ellenőrző pont előtt öcsém motorjában a váltó megadta magát, nem tudott sebességet váltani, és sajnos belső hibát mutatott. Már elkeseredésében a feladáson gondolkodott és tényleg: hogy engedjük le az olajat, ha szét is szedjük valahogy, mit kezdünk a rossz alkatrésszel? Reménytelennek tűnik, és tényleg az is, de nem adjuk fel. Elfektettük oldalára a motort (a benzin csak éppen csepegett) levettük a deknit, ekkor vált láthatóvá a hiba, a váltó csőtengelyről letört léptető.

 

 

 

Gyorsan motorra ültem, és irány vissza lakott területre a hegesztenivalóval. Őszintén megmondom, menet közben imádkoztam, sikerüljön szombat délelőtt szakembert találni. A vizűmnél hiába kérleltem az ügyeletest, építkezésen is próbálkoztam. Hamar megtaláltam egy nagy, jól felszerelt műhelyt, ahol a szerelő készségesen segített, meghegesztette az alkatrészt, és akárhogy erőltettem, nem fogadott el semmit. Ez jó jel, egy újabb megtapasztalás. Visszavittem az alkatrészt és hamar össze is raktuk. Kicsit szorult a váltó, mert a hegesztéstől nem fért el jól a visszaállító rugó, de a motor újra üzemképes lett. Jelentős késéssel, de folytatni tudtuk a túrát. Szépen haladtunk, azonban hamar a még kipróbálatlan S51-es Endúró tirisztoros gyújtása is megadta magát. Erre viszont készültünk, komplett megszakítós gyújtással, amelyre átszereltük gyorsan. Ezzel kiválóan működött a gép, igaz világítótekercs nélkül, de ennek csak a hazafelé vezető úton láttuk hiányát, azaz Peti nem látott semmit.

 

A terep az előző évekhez képest tényleg könnyebb volt, a tócsák, a víz nehezítette néhol az utat. Schwalbe motorommal néha nem is kerülgettem a vizeket, egész jól át lehetett vágtatni azokon. A kisebb homokos szakaszokon nem is lepődtünk meg. Megérkeztünk az első benzinkútra, ahol természetesen mindhárom motort feltöltöttük. Tanakodtunk, az én motorom többet fogyasztott kicsivel, mire rájöttünk, volt egy kisebbfajta kitérőm a reggeli javítás miatt. Peti útközben egyszer elesett, így egy út menti, Lajosmizse környéki tanyán a (nekünk?) kikészített hegesztő transzformátorral megjavította gyorsan a motort. A hegesztés végén rövid konklúzió: Olyan lett a varrat, mint a paraszt lány, nem szép, de erős.

 

 

 

Nekem nagy biztatás volt, amikor felismertem a kecskeméti repülőteret annak hosszú kerítése mellett haladva. Próbáltuk behozni nagy lemaradásunkat, de néhol már a 12 órás szintidőről is lemondtunk. Félegyházi benzinkúton tartottunk egy hosszabb pihenőt, biztató volt, hogy több versenyző is itt tart még. Édesapám és fiam Soltvadkertről itt csatlakoztak volna hozzánk, de nem győztek várni ránk, előre mentek egy-egy csapathoz csatlakozva (navigáció nélkül). Végül a vasúti átjárónál vártak meg minket, innen öt motor együtt haladt a cél felé. A végén még jobban próbáltunk igyekezni. Annyira rázott a Schwalbe, hogy az már fájt. Fáradságomra fogtam. Az egyik megálló alkalmával viccesen mondom öcsémnek: Valaki a benzinkúton egy merev zártszelvényre cserélte a hátsó lengéscsillapítómat. Gábor egy hirtelen ötlettől vezérelve felemelte a csomagtartónál a gép hátulját, és csak úgy pattant vissza. Ez tényleg nem rugózik. Elég volt megforgatni a lengés csillapítót takaró műanyagokat, mely rövid javítás hatására újra végezte a feladatát. Álom volt ezután a legrosszabb földút is.

 

 

Éppen 11 óra 40 perc menetidő után értünk a kempinghez. A szervezés professzionális volt, az emléklapokat hamar megkaptuk. Sajnos igyekeznünk kellett, még motorral közúton vissza kellett menni Soltvadkertre, majd a motorokat utánfutón szállítva Mohács volt a végcél. Szombaton már nem éretünk haza, de nem bántuk. Az élmény hogy ismét részt vehettünk, a jóleső siker, hogy még emléklapot is kaptunk, hogy sok szép kihívással szembesültünk a nap során, ezt szeretjük a moped rallyban. Peti már a jövő évi csapatnevünkön gondolkodik… (Talán ennyit elárulhatok: FPDT=Ficsor Paraszt Dakar Team) Mikor lesz már itt?

 

Ficsor Endre

 

Ficsor Endre

Hozzászólás (4 Hozzászólások)

Mopedrally 2019

Következő Mopedrally: 2020. május 30-án szombaton lesz. Részletek - később - itt.

 

 

 

Egy élménybeszámoló pdf formátumban (klikk a képre!):

 

Ha másnak is van egy kis írói vénája, akkor nyugodtan ragadjon tollat és írja ki magából a felhalmozódott, rally-val kapcsolatos érzéseit. Nem válogatunk - közzéteszünk mindent. ;)

 

Még csak most ébredtünk... Tehát túl sokat ne várjatok tőlünk, de pár mondatot azért engedjetek meg első kézből. :)

Köszönöm az iszonyat nagyszámú megjelenést, és az iszonyat nagyszámú célba érkezést. Ellenőrizetlen adatok: Az első ellenőrző pontnál kb. 190 ember ment át. A célban kb. 180 db karszalag kapott gazdát. A célban több mint 400 adag kaja került kiosztásra.

1. Kifejezetten elfáradtam... ennyire még egyik rally-n se, pedig ilyen jó útviszonyokkal már nagyon régen találkoztam. Köszönöm az útvonalat a két útvonal kijelölőnek: Sanyikának és Takinak! Le a kalappal azok előtt, akik végig mentek - és külön le a kalappal azok előtt, akik mindezt valódi 50-esekkel tették.

2. Többen jelezték, hogy klasszik csapatban nem volt eredmény hirdetés. Dehogy nem volt... csak nem figyeltél. A klasszikban indulók azt vállalták, hogy szint időn belül, az összes ellenőrző pontot érintve leérnek Szegedre. Ha ezt megtették, kaptak Emléklapot - azonnal a beérkezés után. (Páran nem vették át, mert jobb dolguk akadt, de az elkészített Emléklapok az eredmény hirdetés után még átvehetők voltak. Most meg itt kallódnak, majd szép lassan begyújtok velük.) Senki más nem kapott emléklapot. A klaszik nem a versenyről és nem a versengésről szól - a klasszik az egy teljesítmény túra (igazából, ő a klasszikus mopedrally), ahol mindenki csak egy ellenféllel küzd: saját magával.  A klasszikon menők nem versenyeznek, ők teljesítenek. Kaptak Emléklapot és kapnak egy névsort majd ide (ha újra át lesz nézve a lista), amiből akár helyezést is leolvashatnának (de annak sok értelme nem lenne, mert nincs a motor ellenőrizve, nincs a nyomvonal tartás ellenőrizve stb... stb... stb...)

3. A startot jövőre tuti, hogy arrébb kell raknunk, mert a lakópark türelme eddig tartott... Reggel egy-két embert nem tudtunk a kerülőre terelni, csak átmentek a lakóparkon is, természetesen úgy, ahogy kértem: szépen, csendben és kulturáltan (egy frászt). Ez kb. 20 ember volt a 250-ből, amit akár meg is köszönhetett volna a lakópark, de természetesen ők a mást láttak ebben... - hát ez az ő dolguk. Én meg nem vitatkozom ezzel, arrébb megyünk. És ismételten megkérek minden jövőbeli résztvevőt, hogy az első pár tucat kilométeren, amikor még nagyon egybe van a banda, ne állatkodjon, ne zajongjon, ne ott előzgessen, ne ott mutassa meg, hogy ő a Jani... mint ezt tegye olyan helyen, ahol esélye sincs elgázolni egy labdája után futó gyereket...

4. A sziki kempingben még új a konyha, még kicsit rutintalanok, de a jó hír: innen lehet nagyot fejlődni. ;)

5. A póló rendeléses galibák miatt kérek e-mail-t, amit továbbítok a pólós cégnek és onnan át is adom a kommunikációt nekik. Akik előre utaltak, azoknak a pénzét is átadom a cégnek, aki azt ígérte, hogy a tévedéseket, hiányokat ingyen postával korrigálja. De ha valakinél nem hiány volt, hanem nem azt volt a csomagban, amit kért - akkor az más tészta, hiszen ott a póló... Beszéljünk róla. Van lehetőség utórendelésre - erről majd küldök e-mailt.

 

Na, akkor legyetek türelemmel (esetleg a türelmetlenje jöhet önkénteskedni adatfeldolgozásra...).

Aki nem adta le az Adatlapját, de szeretne a központi netes listára felkerülni, az fotózza le és küldje el!

Az összesítéssel kapcsolatos észrevételeket e-mailben jelezzétek!

A póló rendeléssel kapcsolatos reklamációkat a héten még kezeljük, aztán indítjuk az után rendelést.

 

Az indítási lapok összesítése:

Összesen elstartolt: 212 fő
Simsonos: 100
Enduro+robogó: 86
Moped: 26

_______________________

Pontgyűjtőre: 44
Klaszikra: 168

_______________________

Legfiatalabb induló 2006-ban született.
Legidősebb induló 1953-bam született.

1. ellenőrzés

Az első kritikus ellenőrző ponthoz (04-es ellenőrző pont 16 km) 187 fő jutott el, ebből 145 klasszik (23 fő lemorzsolódás) és 42 pontgyűjtő (2 fő lemorzsolódás).

3. ellenőrzés

A kiskunfélegyházi benzinkútnál (19-es ellenőrzőpont kb. 130 km-t tettek meg, ha nem mentek pontot gyűjteni eddig) megjelent 138 fő ebből érvényes adatlappal tovább indult ebből 122 fő, 16-an már érvénytelenít. Maradt 13 pontgyűjtő (31 fő lemorzsolódás) és 125 klasszik (43 fő lemorzsolódás) követő.

A célnál

A célba 12 órán belül, helyesen vezetett Adatlappal beérkezett 104 fő.

 

Pontgyűjtő eredmények:

Enduro:

1. helyezett: Nagy Tamás 8:12, 35 pont 50 köb.
2. helyezett: Fekecs Zsolt 11:22, 35 pont 50 köb.
3. helyezett: Vincze Gábor 10:51, 19 pont 50 köb.

 

Simson eredmények:

1. helyezett: Ámon Ferenc 9:47, 35 pont 60 köb
2. helyezett: Balassa Zsolt 10:59, 30 pont 60 köb
3. helyezett: Balassa Gábor 11:00, 30 pont 60 köb

Egyéb (robogó+moped, stb):

1. helyezett: Molnár János 9:58, 32 pont 50 köb
2. helyezett: Róbert Balázs és Szijj Gábor 10:28, 15 pont  50 köb
3. helyezett: Mátyás Milán 10:39, 15 pont 50 köb

 

Különdíjak:

Legidősebb teljesítő: Farkas Gábor (1962), de a díjat meg nem jelenés miatt Havrincsák Gábor vette át (1968).

Legfiatalabb teljesítő: Sós Balázs és ifj. Vantal Zoltán (2004).

Legeredményesebb női teljesítő: Tímár Szilvia.

 

Eredményes csapatok:

Az eddig adatok alapján három csapat teljesítette a távot szintidőn belül ezek:

 

Kis Lajos 7:38:00 15:18:00 Pokol angyalai 7:40:00 Simson
Kovács Péter 7:38:00 15:18:00 Pokol angyalai 7:40:00 Simson
Pári Vilmos 7:38:00 15:18:00 Pokol angyalai 7:40:00 Simson
Turi Tibor 7:38:00 15:18:00 Pokol angyalai 7:40:00 Rieju Tango

 

Donát László 7:23:00 15:10:00 Csapat 7:47:00 Malaguti  fifty  
Mayer Péter 7:23:00 15:10:00 Csapat 7:47:00 Simson S51E 60
Mester Sándor 7:22:00 15:10:00 Csapat 7:48:00 Simson S51 60

 

 

Vantal Zoltán 7:18:00 18:13:00 kuplung 10:55:00 Simson S51 50
Vantal Zoltán ifj. 7:18:00 18:13:00 kuplung 10:55:00 Simson S51B 50
Kurucz Roland 7:17:00 18:13:00 Kuplung 10:56:00 Gilera Typhoon 50
Szegesdi István 7:17:00 18:13:00 kuplung 10:56:00 Motorhispania Ryz 50 50
Szabó Gábor 7:16:00 18:13:00 kuplung 10:57:00 Simson S51/1E1-H 51
Krizsány Róbert 7:17:00 18:14:00 Kuplung 10:57:00 Simson KR51/1 49

 

 

Apágyi Ábel 7:29 18:39 Kendi cs 11:10 Puch    
Apágyi Attila 7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Puch Maxi 50
Csörgö Tamás 7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Piaggio Si 49
Kenderes Zoltán 7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Gilera Cba 60
Kovács Kálmán 7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Simson S51 50
Lezsák Péter 7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Simson Star SR4-2/1 55
Sós Balázs  7:29:00 18:39:00 Kendi cs 11:10:00 Puch Maxi 50

 

Mopeddel teljesítők:

Az itt felsorolt emberek, ha küldenek normális felbontásban egy képet magukról a mopedjükkel, plusz egy levelezési címet, akkor idővel az okleveleket is megkapják!

Sorszam Név indulás Érkezés futamido Motor Pontszám
16. Baksa Tamás 7:45:00 17:11:00 9:26:00 Piaggiobravo  
117. Hortobágyi Attila 7:45:00 17:11:00 9:26:00 Piaggio si  
32. Bencsik Tamás 7:42:00 17:11:00 9:29:00 Babetta  
258. Takács Zoltán 8:15:00 18:30:00 10:15:00 Piaggio 30
 228. Sápi Máté  7:43 18:11 10:28 Jawa  
19. Balázs Róbert 7:13:00 17:41:00 10:28:00 Jawa 15
15. Bajer Tibor 7:32:00 18:13:00 10:41:00 Babetta  
70. Farkas Gábor 7:29:00 18:14:00 10:45:00 Babetta  
243. Szabó Dániel 8:07:00 18:56:00 10:49:00 Suzuki eko  
134. Kecskeméti Sándor 7:51:00 19:21:00 11:30:00 Ktm Hobby 50 15
206. Oldal István Dr. 7:51:00 19:21:00 11:30:00 Tomos APN 50 15

 

 Klasszik nyomvonalt teljesítők:

Sorszam Név indulás Érkezés futamido Motor Motor Tipusa Köbi
277. Végi Mihály 7:09:00 15:00:00 7:51:00 Simson Simson Simson s51 E 50
111. Helenkár András 7:08:00 15:00:00 7:52:00 Yamaha Mbk Yamaha Mbk booster 70
28. Barta György 6:57:00 14:53:00 7:56:00 Simson Simson S51B 60
262. Timár Szilvia 6:58:00 15:03:00 8:05:00 Simson Simson  S 51-es  50
36. Berényi zoltán 7:11:00 15:31:00 8:20:00 Aprilia rx Aprilia  Rx 50
159. Kukoda Attila 7:12:00 15:32:00 8:20:00 Aprilia rx Aprilia RX50 50
98. Gyuris István  7:28:00 15:49:00 8:21:00 Simson Simson  S51B 70
106. Hayer Norbi 7:13:00 16:01:00 8:48:00 Generic tigger Generic  Trigger 70
120. Horváth Gyuszi 7:14:00 16:10:00 8:56:00 Peugeot Peugeot XPS 70
247. Szarka János 8:02:00 17:14:00 9:12:00 Rieju mrx Rieju  MRX 50 50
242. Szabó Csaba 8:01:00 17:14:00 9:13:00 Aprilia rx Aprilia RX 50 50
282. Walli Patrik 8:01:00 17:14:00 9:13:00 Gasgas ec Gas Gas  EC 50 50
168. Lenti Sándor 7:10:00 16:35:00 9:25:00 Verhovina Verhovina    50
16. Baksa Tamás 7:45:00 17:11:00 9:26:00 Piaggiobravo Piaggio Bravo 50
117. Hortobágyi Attila 7:45:00 17:11:00 9:26:00 Piaggio si Piaggio SI 50
32. Bencsik Tamás 7:42:00 17:11:00 9:29:00 Babetta Jawa Babetta 50
31. Bekecs Zoltán 7:42:00 17:15:00 9:33:00 Beta ark Beta Ark 50 50
170. Libor Tibor 8:05:00 18:15:00 10:10:00 Simson simson 51N 60
212. Pap Zoltán 8:00:00 18:14:00 10:14:00 Simson Simson S50b 50
  Sápi Máté  7:43 18:11 10:28 Jawa      
229. Sápi Soma 7:43:00 18:11:00 10:28:00 Simson Simson S51E 60
19. Balázs Róbert 7:13:00 17:41:00 10:28:00 Jawa Derbi Senda 79
  Pacsika Miklós 7:36 18:14 10:38 Simson      
250. Szekeres Ádám 7:25:00 18:04:00 10:39:00 Honda mtx Honda  MTX  50
46. Bosnyák János 7:24:00 18:04:00 10:40:00 Simson Simson S50 60
15. Bajer Tibor 7:32:00 18:13:00 10:41:00 Babetta Simson Simson Star 50
187. Molnár Gábor 7:32:00 18:14:00 10:42:00 Simson Simson S51 1E1-H 60
70. Farkas Gábor 7:29:00 18:14:00 10:45:00 Babetta Babetta  210 50
95. Gróf Alex 6:52:00 17:38:00 10:46:00 Simson Simson S51 60
243. Szabó Dániel 8:07:00 18:56:00 10:49:00 Suzuki eko Suzuki TVS Eko 50
122. Horváth Péter 7:57:00 18:57:00 11:00:00 Rieju Rieju  RR50 50
217. Petrohay Tomi 7:57:00 18:58:00 11:01:00 Peugeot Peugeot XPS 50 50
218. Pinke Péter 7:57:00 18:58:00 11:01:00 Rieju Rieju Mrx 50
150. Kovács Attila 7:24:00 18:36:00 11:12:00 Aprilia rx Aprilia RX50 50
166. Lencsés István  7:52:00 19:17:00 11:25:00 Rieju Rieju RR 69
276. Vaszilkó Zsolt 7:52:00 19:17:00 11:25:00 rieju Rieju RR50 50
35. Berényi Pál 8:00:00 19:26:00 11:26:00 Riga Riga 22 (Schwalbe blokk) 50
44. Borsos Krisztián 8:00:00 19:26:00 11:26:00 Simson Simson S51 50
83. Fodor László 7:52:00 19:22:00 11:30:00 Simson Simson Star 50
  Makai Zoltán 7:05 18:36 11:31 Simson      
14. Bagi Imre 7:04:00 18:36:00 11:32:00 Simson Simson SR4-2/1 60
77. Felegyi János 7:04:00 18:36:00 11:32:00 Simson Simson S50S 50
137. Kerékgyártó Dániel 7:09:00 18:47:00 11:38:00 Simson Simson S51 70
196. Nagy Viktor 7:09:00 18:47:00 11:38:00 Honda mtx Honda  MT5 50
266. Tóth László 7:05:00 18:50:00 11:45:00 Simson Simson  S51N 60
278. Vencsellöi Tamás 7:05:00 18:50:00 11:45:00 Simson Simson S50b 50
103. Halász László 7:46:00 19:32:00 11:46:00 Simson Simson S51 55
141. Kis Mátyás 7:46:00 19:32:00 11:46:00 Simson Simson S51N 50
80. Ficsor Endre 7:49:00 19:36:00 11:47:00 Simson Simson KR 51/2  50
81. Ficsor Gábor 7:49:00 19:36:00 11:47:00 Simson Simson Kr 51/2 51
  Kemény Péter 7:49 19:36 11:47 Simson      
62. Deli Zoltán 6:57:00 18:56:00 11:59:00 Tomos Tomos APN4 49
93. Gonda Tibor 6:55:00 18:55:00 12:00:00 Mbk Java Babetta 50

 

Pontszerző összesítő:

 

Sorszam Név indulás Érkezés futamido Motor Pontszám
195. Nagy Tamás 7:55:00 16:07:00 8:12:00 Aprilia rx 35
5. Ámon Feri 6:51:00 16:38:00 9:47:00 Simson 35
75. Fekecs Zsolt 7:47:00 19:09:00 11:22:00 Aprilia rx 35
203. Nyúl Tibor 7:47:00 19:09:00 11:22:00 Aprilia rx 35
230. Sárbogárdi Tibor 7:55:00 19:26:00 11:31:00 Aprilia rx 35
188. Molnár János 8:10:00 18:08:00 9:58:00 Kymco 32
258. Takács Zoltán 8:15:00 18:30:00 10:15:00 Piaggio 30
18. Balassa Zsolt 7:35:00 18:34:00 10:59:00 Simson 30
17. Balassa Gábor 7:34:00 18:34:00 11:00:00 Simson 30
157. Krizsán Bence 7:26 18:26 11:00 Simson 26
289. Udvari Viktor János 7:26 18:32 11:06 Enduro 26
105. Havrincsák Gábor 7:16:00 17:15:00 9:59:00 Simson 22
29. Bartók Tibor 7:15:00 17:15:00 10:00:00 Simson 22
279. Vincze Gábor 7:31:00 18:22:00 10:51:00 Gilera 19
52. Csernák Péter 6:53:00 16:41:00 9:48:00 Simson 17
124. Jakab Tamás 6:53:00 16:41:00 9:48:00 Simson 17
23. Bánszki Zsolt 6:55 17:11 10:16 Simson 16
190. Mráz Péter 6:55:00 17:11:00 10:16:00 Simson 16
287. Zsiros Gábor 6:54 17:11 10:17 Simson 16
100. Hajagos-Tóth Martin 7:30:00 17:57:00 10:27:00 Simson 15
101. Hajagos-Tóth Zsolt 7:30:00 17:57:00 10:27:00 Simsonn 15
19. Balázs Róbert 7:13:00 17:41:00 10:28:00 Jawa 15
254. Szijj Gábor 7:13:00 17:41:00 10:28:00 Piaggio liberty 15
179. Mátyás Milán 8:08:00 18:47:00 10:39:00 Kymco 15
173. Majer András 7:25:00 18:32:00 11:07:00 Simson 15
78. Félix Nándor 7:26:00 18:34:00 11:08:00 Simson 15
8. Antal Péter 7:51:00 19:25:00 11:34:00 Simson 15
181. Mélykuti Lajos 7:46:00 16:43:00 8:57:00 Simson 11
194. Nagy Péter 7:27:00 16:42:00 9:15:00 Simson 10
281. Vojtek Gábor 7:27:00 16:42:00 9:15:00 Yamaha Dt 10

 

 Nem teljesítők, de befutottak:

ez ma már nem lesz meg...

 

 

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

2019-es MopedRally

Sziasztok! (2019.06.06)
 
Akkor az utolsó levelem.... idén. ;)
 
Úgy tűnik, hogy kifejezetten szép időnk lesz - ebből adódóan valószínűleg sokan valóban el is jönnek a rendezvényre. Így iszonyat tumultusra számítunk.
Ahhoz, hogy haladni tudjunk nagyon-nagyon fontos lenne, hogy te is partner legyél ebben!
 
Mivel segíthetsz? Hát azzal, hogy elolvasod az alábbiakat és megteszel majd mindent, hogy haladjunk! ;)
 
Három helyen lehet majd regisztrálni.... ezeket megismered messziről, mert a regisztrálással foglalkozó segítők egy-egy másfél hektós kék hordó mögött állva fogadnak majd benneteket. A fejük fölé fel lesz függesztve, hogy melyik pulthoz milyen betűvel kezdődő nevű emberkéket várnak. Tehát - először is találd ki, hogy milyen betűvel kezdődik a neved... ;) Ha ez megvan, fél siker.
Segítségnek elárulom, hogy a három regisztációs pult: A-Gy, H-Ny és Ó-W szerint lesz beosztva...(Na? Melyikbe fogsz állni?) Minden pulthoz kb. 100-100 embert várnak. Aki nem regisztrált hivatalosan a Rendezvényre, az az Ó-W pulthoz álljon, ott van még lehetőség anonim indulni. A regisztrációhoz nem kell odatolni a motorod, azt hagyd szépen a helyén. Eddig még soha nem loptak el egy motort sem a Rendezvényen, de ami késik - nem múlik. Szóval úgy hagyd, ott, hogy ha visszamész is ott legyen. :)
A pultnál lesz egy adategyeztető lista (az itt megtalált sorszámod lesz a sorszámod végig), amelyen megkeresed magad és gyorsan megnézed, hogy úgy írják-e a neved, ahogy a papíron van és valóban azzal a motorral jöttél-e, ami a papíron van (gyártmány, típus, köbcenti - de csak röviden, mert az Emléklapon alig van neki hely). Ha stimmel, akkor csak a születési éveddel kell kiegészíteni és ezzel már kész is vagy. Ha nem, akkor add meg OLVASHATÓAN az adatokat! Erre tényleg figyeljetek, mert ez alapján készülnek az Emléklapok - és ha elrontod, akkor elrontjuk mi is. Tehát nem elsumákolni!!! 
Ha ezzel kész vagy, akkor még ugyanitt ki kell töltened egy Nyilatkozatot, amiben tudomásul veszed, hogy hol vagy és lemondasz mindennemű felén irányuló felelősségre vonásról, ha bajt okoznál (tehát vállalod a hibáidat) ehhez szükség lesz az alábbi adatokra:
- Neved,
- Születési hely, idő.
- Motorod típusa.
- Motorod alvázszám.
Ezeket az adatokat sajátkezűleg írod majd le a nyilatkozat tetejére a magaddal hozott tollal!
Jó lenne, ha a gyorsabb haladás érdekében nem ott kezdenéd összevadászni ezeket az adatokat!!!! Egy kis cetli csodákra képes. Tényleg nem lesz egy perced sem a regisztrációra!!! Az adatokat persze nem ellenőrizzük, de elvárjuk, hogy becsületes légy.
Ha ezt is aláírtad, akkor kapsz egy névre szóló Adatlapot, amire te nagyon-nagyon fogsz vigyázni egész úton, és amit minden állomásnál ki is töltesz. (Ezen is rajta lesz a regisztrált neved és motortípusod, ha jó (ha az előbb jó volt, akkor most is az lesz ...) - akkor nem kell rá írnod semmit, ha nem, akkor írd fölé a vonalra a ténylegest!)  Plusz kapsz egy matricát (vagyis kettőt), ami sorszámozva van és a bukóra vagy a motorra fel lehet ragasztani. Vagy csak el tenni emlékbe.
Na - ez lenne a regisztráció, ami 6:30 kor fog kezdődni a startnál. Figyelj rá, hogy valóban a Te Adatlapodat vidd el!
 
Aki regisztrált már, az visszamegy a motorjához, nagy levegőt vesz és beáll a Starthoz várakozók sorába. Ide már útra kész állapotban kell megérkezned (de a motort nem indítod be. Igazából sehol ne indítsd el, így is nagy lesz a zaj és nem kell még a bűz is).
Ez is egy hordó lesz, de az előző három sorba rendezett hordótól távolabb, a nyomvonal elején fog árválkodni. Itt két ember fogad téged. Az egyik elveszi az Adatlapodat (amit te épp ezért fogsz kézbe tartani és nem elcsomagolni!!! Ugye??) és ráírja a Startod idejét (00:00 formátumban, a másodpercek nem játszanak). A másik egy nyilvántartásba nekünk tesz egy-két X-et és kész is... Tolhatod tovább a motorod. Kb. 10m-rel fentebb kezdődik az indító zóna, ahol megpróbálsz életet lehelni a gépben és eleinte még óvatosan (tudod: kertváros, korán van még - hadd aludjanak), aztán egyre őrültebb tempóban elindulsz Szegedre. Ezt a lendületet a Startól kicsit több mint 5 km-re található 02-Les névre hallgató ellenőrző pont fogja először ketté törni, ahol megállsz. Előveszed az Adatlapot és ráírod a válaszod (ugye ehhez ismét kell íróeszköz is). Majd innen elindulva kb. 6-7 km-nél elgondolkodol, hogy bemész-e az első - igen gazdag - pontgyűjtőhelyre, amihez le kell térni a trackről és a bizonytalan navigációdra kell hagyatkoznod... és hogy ezek után mi fog történi? Hát azt még senki nem tudja, de én úgy sejtem, hogy kurvára elfáradva, de azért remélhetőleg mosolyogva fogsz 12 órán belül begurulni Szegeden a Sziksós fürdői kempingbe...
 
Út közben egy-két (csak hiszed) ellenőrző pontnál kint lesznek a beépített Ellenőreink. Elvileg láthatósági mellénybe... de ha nem, akkor fehér mopedrally-s pólóba, aminek a hátulján ott lesz, hogy SZERVEZŐ. Ha ilyet látsz, dobj el mindent és várj tőle egy gyors ellenőrzést. Ha a beépített ellenőrök mellett bármilyen formába is, de ellenőrzés nélkül mentél tovább, akkor neked annyi! ;) Figyelj az Ellenőrökre! Ez a te érdeked is!
 
 
Ha menet közben úgy érezed, hogy ez neked sok, akkor előbb állj meg és pihenj... ha még mindig sok, akkor irány az aszfalt és gyere le betonon. Úgy is jó buli ám az egész ;) Plusz ha megnyugszol még meg is látogathatsz egy-két érdekesebb pontot.
A kempingben én 16 órától leszek, de ha te előbb érsz be (akkor mi a fenének rohantál..?), akkor a portással írass már egy pontos óra állást az Adatlapodra... aztán ha majd mi is odaérünk, feldolgozunk. :)
 
Jó lenne, ha az estét a kempingben tudnád tölteni, de megértjük azokat is, akik sietnek, mert még haza kell érniük. Épp ezért idén már beérkezéskor meg fogod kapni az Emléklapodat (de ehhez az kell, hogy a regisztrációnál valóba ellenőrizd az adatokat!!) Viszont akik kíváncsiak a végleges eredményükre, ne tán-tán úgy érzik, hogy kupára jogosultak, azok várják meg a 8:30-9:00 közti eredményhirdetést. Mi semmit sem postázzunk, senki után nem fogunk cuccokat hordani stb., stb., stb. Remélhetőleg 22 órától már a fű se fog nőni - erre akkor is figyelj, ha még úton vagy... mart a fű már neked sem fog nőni ekkor. ;)
 
A póló kiosztása és a regisztráció párhuzamosan zajlik majd a Startnál. Abba a sorba állj, amelybe kevesebben állnak. :)
A pólókat idén ABC-be rendeztem (a rendelő neve alapján) - így remélhetőleg idén sokkal gyorsabban fogunk haladni az átadással... A pólók zacskóba lesznek, benne a kódsorral, ami alapján rendelted. Ha bármi nemű eltérést észlelsz, akkor azt még ott jelezd. Nem fogjuk tudni orvosolni, de tolmácsolni bármikor... ;) Igazából Ti azért szoktátok tudni, hogy mit rendeltetek ... és általába Mi nem. Ebből is látszik, hogy úgyis neked lenne igazad - de attól még senkinek sem lesz jobb. ;)
 
Na, akkor nem tartalak fel tovább - készülj!
 
Üdv: taki
 
ui: akik mopeddel jönnek, azok keressenek meg a Startnál és szánjuk egy kis időt arra, hogy lefotózhassam a sofőrt és a szörnyeteget egybe valami jó háttérrel, hogy ha - véletlen - valóban leérsz, akkor legyen mit nyomtani az Oklevélre! ;)

A mopedeseknél nem veszem annyira szigorúan a track tartást - a lényeg: legyél ott a célban. ;)

 

 

 

 

Sziasztok! (2019.06.05)

Mindenekelőtt köszönöm a türelmeteket. Nem volt egyszerű megszülni az idei játékfeltételeket.

1.       Minden szintidőn belül, az összes ellenőrző pontot igazoltan érintett résztvevő névre szóló, a motorja típusát, az indulási és az érkezési idejét tartalmazó emléklapot kap.

2.       Minden mopeddel a fenti feltételeknek megfelelően beérkező fényképes oklevelet kap, amelyen az előbb említett adatok fognak szerepelni. (Az oklevele elkészítései miatt lehetséges, hogy csak postán tudjuk kiküldeni – a mopedesek ne tűnjenek el adategyeztetés nélkül!!!)

3.       Az összes mopedes, aki részt vesz az eredményhirdetésen érmet kap a nyakába (ha jelezte, hogy mopeddel jön), aki siet haza – az nem.

4.       Az a csapat (min 3 fő, a létszám nem változhat indítás után – nagyon nagy létszám esetén min. 6 főnek célba kell érnie), amelyik legrövidebb időn belül teljesíti a klasszikus nyomvonalat – egy csapatkupát kap.

5.       A pontgyűjtők (azok, akik az 1. pont alapján minimum a klasszikust és legalább egy plusz pontot teljesítették), akkor az összeszedett pontok alapján lesznek sorban rendezve. De ők is három csoportban merészkednek össze:

a.       az endurós pontgyűjtők

b.       a simsonos pontgyűjtők

c.       minden más (moped, robogó, segédmotor stb.) pontgyűjtők

Mind a három csoportban értékeljük a valóban 50 (a simsonnál max. 60) köbcentivel indulókat közül az első három legtöbb pontot összeszedőt. Pontazonosság esetén az idők alapján rangsorolunk.

6.       A nem pontgyűjtő endurók közül egy tálca sört kap az, aki a legjobban megközelíti a 12 órás szintidőt, de még benne marad.

7.       Az évek alatt leginkább kiérdemelt egyén vagy csapat idén is hazaviheti egyévre a MopedRally vándorserlegét.

 

Láthatjátok, hogy rengeteg kupa, serleg kerül kiosztásra – ez sok-sok pénzbe kerül. Ne vegyük el egymás kedvét az anyagiak boncolgatásával, de hadd hívjam fel a figyelmeteket újra: ezt a túrát senki sem szervezi, senki se tartja… Mi csak a kereteket próbáljuk biztosítani a hóbortos 50 köbösöknek egy élvezetes gurulásra. Itt minden csak akkor van, ha összedobjuk. A startnál kihelyezek egy kis dobozt rajta egy bájos nyílással… a többi már rajtatok áll vagy bukik. ;) Persze az Egyesület számlaszáma is nyitva áll (jövőre az 1% is jöhet!!)

Felhívnám a figyelmét MINDENKINEK, de főleg a nagyon szerényeknek: a pontgyűjtőn összesen 9 kupa keresi a gazdáját… ezek közt lesz olyan is, aki nagyon-nagyon keresi. Tegyetek érte, hogy legyen esélyetek, hogy nálatok landoljon! Ezért csak annyit kell tenned, hogy a kötelező klasszikus pontokon kívül legalább egy pontgyűjtő helyet is meglátogatsz (akár aszfalton) és szintidőn belül befutsz a célba. Nem nagy áldozat ez. Nagyon szomorú lennék, ha valamelyik kupa árván nálam maradna. Nézzétek át a tracket, keressetek legalább egy szimpatikus plusz pontot és szedjétek össze! Akik sokadjára jönnek már, azok tudják, hogy a leggyorsabbak 2-3 óra körül (de tavaly már én is a célba voltam 17:10-kor egy Babettával (ld. tavalyi eredmények). Szóval, ha úgy érezed, hogy belefér még a 12 órádba, akkor ne tökölj! Vágj bele!

 

Javaslom, hogy aki csak teheti, maradjon az eredményhirdetésen, tiszteljük meg egymást egy kis tapssal… Köszi!

 

A futam indításáról már írtam az első tájékoztatóban. A lényeg: figyeljetek a rendre és ne tököljetek – induljunk! Az Adatlapok vezetésére nagyon figyeljetek, meglepően sok ellenőrre tettünk szert. ;) Csak a tökéletesen vezetett adatlap vesz részt a megmérettetésben! Ne okozzon már gondot megállni és papírra vetni azt az egy-két szót. Az Adatlap egy A/4-es normál papír lesz, amit a startnál kapsz meg. Ennek a védelméről neked kell gondoskodnod (bár nem jósolnak esőt, de azért…). Nagyon sok időt tudsz megspórolni azzal, hogy az adatlap elővételére, a jó válasz ráírására kidolgozol egy gyors módszert. Én pl. gyakran viszek magammal olyan kemény írat alátétet, amihez oda lehet csíptetni az adatlapot… (ezt középen még egy gumival megerősítem, a tartót meg rögzítem az elsőlámpa, kormány környékén, a toll egy madzagon lóg… De találj ki mást – a lényeg: ha 5 percig csak keresed a papírt, az 19*5, az a végén több mint másfél óra… ajjjjajjjj…. Remélem, hogy kezded érteni, hogy miről is szól ez a rally.

Mindenki hozzon magával legalább egy jól fogó tollat és egy tartalék ceruzát is. Sajnos már a startnál ki szokott derülni, hogy a jelentkezési lapok aláírásához is nekem kell a tollat adnom… - ugye, milyen felkészült vagy? ;)

Aki teheti – olvassa el még egyszer a dörgedelmeimet, aztán csapjunk bele a lecsóba!

 

Szombaton találkozunk!

 

Üdv: taki

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

MopedRally 2019 - Pólórendelés

Rendeléshez szükséged lesz az alábbi négy adatra:

 1. A rendelni való cucc kódja:
  Férfi póló, akkor: P.
  Női póló, akkor Pn.
  Férfi kapucnis pulóver, akkor T.
  Női kapucnis pulóver, akkor Tn.
  Széldzseki, akkor: S. (elvileg 100%-ig vízlepergető is... itt olvashatsz róla)
  (pl. én rendelek, majd két férfi pólót, tehát P-vel fog kezdődni a kódsorom).
 2. A kiválasztott termék színkódja ld. a lenti ábrán! (pl. kék, akkor K. A kódokat lásd az alábbi ábrákon!).
  Férfi póló, akkor:
  Black (F, mint fekete), 
  Burgundy (B, mint bordó),
  Kelly green (Z, mint zöld),
  Deep navy (K, mint kék)

  Női póló, akkor:
  Fuchsia (R, mint rózsaszín), 
  Burgundy (B, mint bordó),
  Kelly green (Z, mint zöld),
  Deep navy (K, mint kék)

  Női és férfi kapucnis pulóver, akkor:
  Black (F, mint fekete), 
  Burgundy (B, mint bordó),
  Kelly green (Z, mint zöld),
  Deep navy (K, mint kék)

  Széldzseki:
  csak Deep navy (K, mint kék)

  (pl. mivel a két férfi pólót kéken szeretném, ezért a kódomat kiegészítem a szénkóddal, tehát PK-nál tartok eddig).

 3. Határozd meg a mérete a szokások felállásban S, M, L, XL, XXL. (pl. Takinak tuti, hogy XXL).
  (pl. mivel a két KÉK férfi pólót XXL méretben szeretném, ezért a kódsoromat kiegészítem a méretkóddal, tehát PKXXL-nál tartok eddig).

  /Csak extra nagy embereknek!!! Ha valaki XXXL-t akar rendelni, akkor a Fruit férfi pólóban van csak Kék és Fekete színben!! - amennyiben más színt szeretne, akkor a fenti 4 színből rendelhet XXXL méretben a Fruit márka helyett Gildan-t https://tshirteurope.com/hu/katalogus/termek/GI5000/ ez esetben írja oda, hogy Gildan. (A Gildan 3XL-je nagyobb, mint a Fruit-é...) ilyen esetben kérem a kódsorhoz hozzáírni, hogy Gildan!
  Nagyobb kapucnis pulóver esetén pedig fenti 4 színből rendelhet XXL méretben a Fruit márka helyett Gildan-t mert ott a XXL jóval nagyobb, mint a Fruité https://tshirteurope.com/hu/katalogus/termek/gi12500 ilyen esetben kérem a kódsorhoz hozzáírni, hogy Gildan!/

 4. Döntsd el, hogy hány darabot kérsz belőle (Taki ebből 2db-ot, tehát a kódsoromat egy 2-sel fogom zárni: PKXXL2)

Ha más termék is érdekel, akkor ugyan így járj el, a kódcsoportokat vesszővel válaszd el és írd be az utalás megjegyzés mezejébe. Figyelj a kódsorra, mert ha elírod - nem fogjuk tudni értelmezni.

Én például rendelek még a fiamnak egy zöld, M-es méretűt pólót és széldzsekit és az asszonynak egy S-es kék pólót. Így a megjegyzésbe ez fog kerülni: PKXXL2, PZM1, SKM1, PnKS1.

Minden póló 1500 Ft/db-ba kerül (a tavalyitól különböző anyag), a kapucnis pulóverek 5500 Ft-ba, a széldzsekik 4500 Ft-ba kerülnek. Ezt az összeget átutalod a számlaszámomra, így én el tudom vinni a starthoz - vagy választhatod az utánvételt is, de akkor a szállítási költség is téged terhel - ez esetben e-mailben írd meg az utánvételhez szükséges adatokat - és ne feledd átvenni a csomagot!. Ha nem megy a megerősítő e-mail, akkor feltétlen írj mailt az info kukac mopedrally.hu címre!

A számlaszámom: Takács Zoltán, Erste Bank 11991119-96053737-00000000, a megjegyzésbe sorold fel az előbb megalkotott kódokat. Amennyiben a startnál nem az utalást indító nevű ember akarja átvenni a csomagot, akkor a megjegyzésbe írjátok be az átvevő nevét is - mindenféleképpen legyen fent valahol a nevező neve (ha becenéven nevezett, akkor a becenve) - hogy megtaláljam az e-mail címét!

A fenti példa alapján én 2*1500+1500+4500+1500 Ft, azaz 10500 Ft-ot utalnék és a megjegyzésben ezt írnám: PKXXL2, PZM1, SKM1, PnKS1 és mivel a becenevemmel jelentkeztem, így beírnám azt is, hogy Taki. Amennyiben a megjegyzés mezőben nem férsz el - küld el a kódsort e-mailbe is és írj valamit, hogy az e-mailt és a számlát összetudjam nézni... pl. a számlát kiállító személy nevét is küld el.

A rendelésedre küldünk egy visszaigazolást, amennyiben azt nem kapod meg 1-2 napon belül, akkor írj nekünk e-mailt!! (A rendelésről nem kell külön e-mailt írni - a banki forgalomból látni fogom, hogy ki mit és mennyit...) Sajnos előre jelzem, hogy szerdától vasárnapig Ukrajnában leszek - valószínűleg nem lesz netem, így ne idegeskedjetek - hétfőn 12 óráig minden pótlok, ha addig nem kapsz semmit, akkor viszont gáz van - nagy gáz.

Csak azokat a pólókat gyártatom le, amelyeknek  legkésőbb 2018. május 31. (péntek - amit legkorábban hétfőn délelőtt fogok tudni ellenőrzi... remélem érted...) 13:00-ig megérkezik az ára - aztán zárjuk a rendelést és elkezdődik a pólógyártás. ;)

 

Ne feledd: a rendeltél pólót, akkor azt a start helyén reggel 7:00-7:30 között lehet átvenni - az át nem vett pólókat én nem postázom, nem tárolom - egyszerűen nem foglalkozom vele - vedd úgy, hogy elvesztek!

A Fruit férfi póló mérettáblája:

Egy kinagyítva: