Copyright 2017 - Minden jog fenntartva.

A rally alapötletét a Budapest-Makaó eszement futamából merítettük... Ugyanis amikor az első ilyen futamot meghirdették, akkor lehetőség volt egy kis ráhangoló Budapest-Makó távon zajló rövidebb szakaszon kipróbálni a magát az embernek.
Az egyik kedves barátommal úgy döntöttünk, hogy erre a kellemes alföldi gurulásra mi is benevezünk motorkerékpárokkal. De mivel már akkor évek óta endurózgattunk, ezért úgy gondoltuk, hogy akkor lenne ez a táv igazán kihívás, hogy ha Jawa Babettákkal vágnánk neki. Az elhatározás megvolt - már csak motort kellett hozzá szerezni. A piacon elég sok Babetta volt, de végül csak 10-15e Ft-ért találtunk olyat, amivel már akár neki is mertünk volna vágni a futamnak. Már-már meg is vettük a gépeket, amikor jött a hideg leves: a motorosoknak 10eFt/koponya a nevezés.
Csóró pályakezdőként örültünk, hogy a motorra valót össze tudtuk szedni - így aztán szépen túlléptünk ezen az egészen...
És közben eltelt pár év...
És a hangyák csak dolgoztak...
Így aztán amikor egészen véletlenül - már magam sem emlékszem rá, hogy hogyan... - hozzám kerülte egy Piaggio Bravo kis moped, már semmi sem állta az utamba, hogy meghirdessem és leszervezzem az I. Budapest-Szeged offroad mopdedrally-t.

f t g