Copyright 2021 - Minden jog fenntartva.
Sziasztok!
 
Holnap elutazom Ukrajnába, így csak jövőhét hétfőtől leszek újra elérhető.
Ezért szeretném megnyugtatni azokat, akik még nem kaptak visszaigazolást a pólókkal kapcsolatban, hogy - nem is fognak hétfőig. ;)
A többieket meg bíztatom, hogy igyekezzenek, mert hétfőn egybe zárom is ezt az ágat, aki addig nem intézte el a kiírtakkal megegyezően, az idén már lemarad erről. (Az ez után jelentkezőket már előre sajnálom... ;) )
Itt olvashattok bővebben erről:
 
A rallyval kapcsolatban:
Szombat reggel indulunk 7 és 8 óra között a tavalyi starthelyről.
GPS koordináta: N47 18.287 E19 02.130
 
6 és 7 óra közt kulturáltan gyülekezünk a célterületen - elég nagy a plac, de azért próbáljuk meg úgy elfoglalni, hogy a helyi forgalmat ne akadályozzuk. Jó lenne, ha nem szúrnánk nagyon a helybeliek szemét - jövőre is szeretnénk itt megjelenni.
Tehát ne álljuk el az utakat se autóval, se motorral.
A rally indításának a helye direkt az út mellett lesz, hogy ne akadályozzuk a helyieket... - ilyenkor tök jó látni, hogy mi a fűben szenvedünk, a tisztelt résztvevők meg teljes szélességeben az úton flangálnak... - remélem érthető, hogy ki a hülye... ;)
Ugyanez vonatkozik legalább az első pár kilométerre - ugyanis ez egy kertvárisi részen visz át - nem kell mindenkit felébreszteni. A város részt elhagyva ott a préri - lehet neki húzni ezerrel. Hidd el, hogy ezen a pár méteren semmi nem fog múlni... ;)
Na, ennyit a dörgedelemről.
 
A nyomvonal végül csak egy példányban készült el - ennyire futotta az időnkből és ennyire kaptunk segítséget... ;)
Ez lesz a mindenkinek ajánlott főcsapás irány, ami szépen elkerüli a problémás védett- és magánterületeket. Ez összesen 210 km lenne.
A start közvetlen szomszédságában van benzinkút, de ne akarjon reggel ott 200+ motor tankolni... (a továbbiakban ez már nem fog gondot okozni, mert széthúzódik a banda.) Aztán a tracken haladva kereken 60 km-re van az első kötelező kút, majd 130 km-nél a második és utána már nincs tervezve (tehát 60+70+80km-erket kellene meg tenni egy-egy tankkal - ezzel számolj!). A kutaknál NEM kötelező tankolni, de valamit venni kell - mert a blokk lesz az ellenőrzés - azt meg örzöd és a célban felmutatod (tehát hány blokk lesz nálad a célban??)
Kettő - ügyes vagy... ;)
 
A pont gyűjtőknek kerestem egy-két érdekes helyet a track mentén, ahova nekik önállóan, track nélkül kell eltalálniuk. Vagy úgy, hogy otthon a pontok megkapása után gyorsan terveznek maguknak kitérőket. Ezeket a plusz pontokat olyan irányba tettem, ahol nem csinálsz könnyedén bajt. Tehát a védett részektől messzebb eső részeken... de ettől függetlenül - a pontgyűjtők figyeljenek nagyon a természetre. Alap: ha az úton mész, akkor nagy baj nem lehet. De útnak csak a jól kitaposott nyomokat nevezhetjük. Aztán minél hamarabb térjenek vissza a kiadott, ajánlott trackre, mert a tracken lévő összes ellenőrző ponotot nekik is érinteniük kell - anélkül nem lesz értékelhető a teljesítményük!! (A tracken kb. 10-20 km-enként van ellenőrzés).
 
Hogy mit hozzál magaddal?
Hát én kb. semmit se szoktam... hiszen 200 km-re mész. Ha figyelsz a gépre és nem terheled, túl, akkor ezt gond nélkül bírja. De ha bulizni akarsz és mindenbe belemész, akkor azért számolj: pótbelső, szerelő vas a gumi leszedéhez, ragasztó, pumpa... gyakran látunk elszakadt lánccal tanácstalanul állókat is... egy pót patentszem csodákra képes... meg még sok-sok olyan dolog, amit el sem tudsz képzelni.
 
Mint mondtam: nem lesz mentés - lesz viszont sepregető - aki a tracken fog végig menni, ha ott vagy és baj van, akkor segít. De legalábbis észleli, hogy ott vagy... ha elkoricáltál, akkor magadra maradtál. Vasárnap többen tervezik, hogy megcsinálják a tracket visszafelé is... - még velük is összefuthatsz. Amúgy nem nagy kaland (dehogy nem) a pusztában egyedül egy ponyva alatt tölteni az éjszakát... ;)
Sok autó jön kísérni - pl. az én autóm is. Ha szóltok... a starntál össze írjátok a kisérők telefonszámait... van esélyed, hogy még ott helyben fel tudnak venni.... de néma gyereknek büdös a leve... ;)
Az alapszabály: magadra számíts. De a legtöbb motoros jó ember.
 
Figyelj a világításra - ha úgy érzed, hogy nincs esélyed beérni terepen, akkor ne vacillálj - húzz  ki aszfaltra és gooo... Aszfalton 40-50 km-t meg tudsz tenni egy óra alatt - ezzel számolj.
Mivel elvileg 8:00-kor elindul az utolsó ember is a starttól, így a célban is csak 20 óráig kell(ene) várni a befutókat, hiszen az utána érkezők már tuti, hogy kifutottak az időből... (és mindig jönnek be még 21-kor is...)
Tehát ha délután 4 körül éred el a második benzinkutat, akkor nagyon alaposan gondold végig, hogy kényelmes két óra aszfalton és célba érsz... vagy neki futsz a 80 km terepnek, amire nagyon halvány esélyed marad 4 óra alatt... (tényleg gondold végig - nem kell marhaságot csinálni).
 
A túra napján sok esélyünk nincs este már embereket menteni (eredmény hirdetés stb... stb...) De másnap akár mi is szívesen segítünk.
 
Na, egyenlőre ennyi!!
 
Ja - még valami: a túra ingyenes, mondhatnám, hogy Önköltséges...
A cél a Sziki kempingben lesz, ahol már csak sátorhely van. Több autó is jön le a startól Szegedre - szinte üresen. Ide a nagyobb csomagok bepakolhatóak, de DE DDDEEEE ezekért a csomagokért meg is kellene jelenni a célban. Iszonyat meló utólag eljuttani a csomagokat a tulajdonosuknak, aki egy boróka bokorban, a céltól 100 km-re tölti az éjszakát, vagy akit a családja már rég haza vitt... Tehát jól hangzik, hogy a csomagokat leküldöd Szegedre, de ha rám hallgatsz, akkor jobban jársz, ha magad viszed vagy a haverod.
Sziki kemping:
 
A kempingnek új az üzemeltetője. Ki fogjuk próbálni. Főznek nekünk valami finomat - igérték... ott helyben kell majd fizetni... erről ma szerezhettem volna pontosabb infót, de elfelejtettem őket visszahívni (mondjuk, ők se kerestek...)....
Szóval majd hétfőn visszatérünk rá.
 
Láthatjátok, hogy mennyire figyelek a dolgokra...
Elfelejtettem megemlíteni, hogy még mindig ingyenes a rally... és ha rajtunk múlik, akkor az is marad. De az az igazság, hogy ez igazából rajtatok múlik...
Bizony.
 
Így, aki teheti az támogass a rendezvényt! Minden kicsi számít... ;)
 
Még a kupákat sem sikerült megrendelnem - remélem, hogy hétfőn még nem lesz késő... :(
 
Na, akkor újra:
 
Jó készülődést!
 
Üdv: taki

Comments powered by CComment

f t g