Hogy is kezdjem!!!
Női szemmel hogy éltük túl a 2018-as Moped rally-t Elsőnek is bocs hogy beleszóltam a fiuk játékába! J  De megmutattam, ha egy nő is elég elszánt és kitartó végig tudja csinálni ezt a meglepetésekkel teli útvonalat egy Simson 51-es nyergében. Aki ismer, az tudja nem elsőnek ültem motorra. De SIMSON ra igen ez kimaradt idáig az életemből. Ez egy teljesen más dimenzió. Nem volt könnyű DRZ helyett egy 50-es kismotorral szelni az utakat 200km-en keresztül, és még navigálni is (sose mentem navigációval)
3-an vágtunk neki a távnak -fiam:

  - Basa Boldizsár Simson schwalbe
  - egy jó barát: Dobosi Dénes
    Simson schwalbe
  - jómagam

 

7:40kor rajt 200m után fogalmam se volt merre tovább! Előttünk 6-8 mopedes 10 felé mennek.

 

Na, nézzük, azt a navigációt mások után nem mehetek, mert van pontgyűjtő, mopedes, és aki eltévedt. Motor is megmakacsolta magát és azt mondta sehova (lezabált) nem pörgött nem ment. Jól kezdjük, tán forduljunk vissza ennyi volt, de nem ilyen fából faragtak, jöttek a tanácsok csap elzár, motor megdőlt, karbiból benzin kifojt és indulás. NINCS HISZTI!!!
Rátértünk a piros csiganyálra, haladtunk a cél felé beton, földút, semmi akadály nem lesz itt gond ez járt a fejemben.  Első akadály kanális igaz víz nem volt benne, de itt már tolnom kellet. Egyből ott a pont még jó, hogy voltak ott mások is, mert észre sem vettük volna, jobban kell figyelnem!!! Mert baj lesz. Egy kis beton földút sár bányató erdő stb. Jól haladtunk megálló pecsét. Jöttek megint a tanácsok ne pörgesd annyira, mert szétmegy, másik pillanatban húzzad neki, mert lezabál, persze akkor most mi van, mit is csináljak, hogy menjek? Jó gyorsan! Szépen kerülgettük el az elöltünk haladókat. K006x senki nem volt ott hiába álltunk meg! Gyerünk tovább, vagyis csak mentünk volna, de a motor nem akart, szerelés karbi tisztítás, akiket el előztünk szép sorban jöttek és integettek nekünk. A fiuk szerelték motorom én ettem ittam szükséges dolgaim elintéztem. - Kész van már? Mehetünk tovább?

 

Indulás jól haladtunk, egészen, odáig míg utolértünk két motorost, akik előttünk töketlenkedtek én úgy gondoltam gyorsabb vagyok náluk 1-2 km/h-val és előzök mi nem jól sikerült egy hatalmasat bukfenceztem, lámpa betört eleje elgörbült tank behorpadt. Térdem nagyon fájt a lábam szára is az állam vérzett. De jól vagyok, gyerünk tovább! Onnantól nagyon féltem és vége volt a sietésnek, alig haladtunk mindenhol megálltam gödör kanyar homok stb.
újból kardi takarítás, de most Boldi schwalbe-je
Tankolás megérkeztünk 11:30 körül gyors telefon azoknak kik aggódtak értünk kollégák fuvaros, és a család. Mindenki csak biztatott nagyon ügyesek vagyunk.”Kedves kolléganőm, hát állj fel , verd le az út porát ,s indulj célod állomásához minden nehézségen át kitartás, sikerülni fog. HAJRÁ”

 

Innentől jön a neheze homok! Igen egyből megint bukfenc ez csak eldőlés volt, de ez is fájt. Egyszer kétszer eltévedtünk, de visszataláltunk az útra.  Kaskantyútól megérkezett a kíséret Tibim TTR 250-el fotózott videózott. Innentől kezdődött a borzalom tökig érő homok

Fagyizó de annyira ki voltunk fáradva, hogy a fagyizás elmaradt. Gyerünk tovább az eső elkerült minket. Következő probléma Dénesnek első defekt belső csere mire felpumpálták, akkor láttuk külső gumi szakadt, megoldjuk szigetelő szalag esőkabátból madzag, kötözés ragasztás indulás. Itt már azt hittük vége nem érhetünk be a célba. K013pontnál itt a vég eddig bírta Dénes kötözött kereke mi legyen???? Még hátra van 50-60km - Én nem akarom feladni, gyerünk tovább mondta. Zsana vagy Bordány környékén mintha szántáson mentünk volna. az járt a fejemben amit Taki írt minden nehéz után jön egy könnyebb. De mikor, ennek sose lesz vége! Elértünk az utolsó előtti ponthoz Dénest hátrahagyva, majd jön a nyomon szegény irány a kemping. És megérkeztünk!!! Hurrá!  10:06 perc alatt teljesítettük a távot De nincs vége Dénesnek kifogyott a benzinje. Tibi vitt visz neki és Ő is beért 10:40perc alatt. Elsőre nem is rossz!!! Ugye? J
Köszönet Takinak és az egész csapatnak, hogy ezt megszervezték nekünk. Mindenkinek, aki velünk volt, akár csak gondolatban is. Nagyon jól éreztük magunkat! Remélem lesz fojtatás!!!
Persze egy motoros sárkányozás az biztos!

üdv. Timár Szilvia

Comments powered by CComment