Valamikor egy messzi-messzi galaxisban (Heves megye). A téli hidegben nem tudtam magammal (Anakin Skywalker) mit kezdeni, igy el kezdtem építeni egy fogatot , a nyári fogat versenyre! (ala mopedrally 2018) Szépen össze is állt egy új megerősitett állóhengeres robogó a verseny idejére. A galaxisunkban sok hasonló versenyszellemmel rendelkező ismerős volt, ők is szorgalmasan épitették a fogataikat, folytak a tesztek a próba repülések.

Több éjszakai nem alvást követve, végre elérkezett az idő, fel pakoltuk a járműveket az anyahajóra. Hihetettlen. Minden fogat "erőt és megbizhatóságot sugároz magából". A fogatok rögzitését persze "dementilos" állapotok követték. ( erre inni kellett) mint bármire is.  A lényeg, hogy elidultunk hajnalba, a szomszédos galaxisba (Pest megye  Dunavarsány) Megérkezve az űrkikötőbe (start helyszine) szembesültünk a rengeteg induló tényével. Látva a rengeteg fogatot és az elszánt versenyzőket, elöntött minket a kollektiv vesrenyszellem. A rengeteg ismerős arc, a velük való motorkázások emlékei ,mind-mind csak fokozták a versenyszellemet "Anakinban".

Aztán egyszer csak elindultak a fogatok, elindult a bajnokság.

Nem vicc, elemezzük. BAJ- nokság. Szép lassan de azt tapasztalhattuk ismét, hogy homok, por, megy a szemünkbe. Ismét csúszkálunk a vizes füvön, kezünet verik a kilógó ágak, stb .stb. de mi akartuk ezt! Teltek a kilóméterek szép lassan,  néha unalmasan porolva néhol izgalmasan erdős kanyargósan. Na itt kezdődött az igazi fogat hajtás! Történt ugyan is , hogy egy alig látható fatönk kitörte az első futóművét Anakinnak.

Itt a vég, gondolta magába. Szó-szó a sok segitség, jó szándékú társak, és a sok jó ötletnek köszönhetően össze állt egy mentő megoldás "fogat lett",  a gépekből. Nem hittem volna de működött, két hibátlan hajtómű, energiakapoccsal (akác fa törzs) összekapcsolva egy vezérlő modullal! 

Hát szem nem maradt szárazon! A röhögéstől. Ahogy kinézett, de működött a dolog, kisebb kihivásokkal, de pár esés után ki alakult az összhang, a balos LACI , és a jobbos ATI  hajtóművek közt. Az alkotónak hála, csak pár fényévet kellett ezzel az ötkerekű technikávak kibirni.

Szerencsére az erdő szélén levő tanyán volt CO hegesztő, és segitő széndék is, igy röpke két óra alatt újra lett első futómű Anakin gépének. A fogatot szét kapcsoltuk, egy örök élmény marad. Az immár külön külön működő társ modulokkal fojtattuk tovább a mopedrally nevű csillagtúránkat. Sajnos a homok, a néhol sarasabb vidék, a figyelmetlenség, az esetleges fáradás miatt csökkenő létszámmal, de egy fantasztikus fogatverseny élményével értünk célba. Szerintem itt illenék nevesitenem a barátaimat, akik társaim voltak a bajban, de sokan voltak, akik név nélül ismeretlenül is ott voltak mellettem a bajban. Ezért , srácok: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM.

Ismét megtapasztalhattam, hogy csapatban motorozni jó, és hogy az országba még létezik vendégszeretet, és segiteni akarás. A kis tanya ahol ujra két kerekű lett a robogó, emberek éltek ott, és nem személytelen alakok, látták hogy baj van és hogy tudnak segiteni. Önzetlenül.  Ennyit szerettem volna elmesélni ,a  néhol fogatversenyes, néhol buckalakós  jelenetek erősen a Star wars-ra emlékeztettek, lehet egy párhuzamos dimenzió kivetülései voltak csak, vagy a pálinka baszott be? – ez már soha nem fog kiderülni... Na pá.

tomi

 

Comments powered by CComment