XI. Moped Rally beszámoló - Női szemmel

Hogy is kezdjem!!!
Női szemmel hogy éltük túl a 2018-as Moped rally-t Elsőnek is bocs hogy beleszóltam a fiuk játékába! J  De megmutattam, ha egy nő is elég elszánt és kitartó végig tudja csinálni ezt a meglepetésekkel teli útvonalat egy Simson 51-es nyergében. Aki ismer, az tudja nem elsőnek ültem motorra. De SIMSON ra igen ez kimaradt idáig az életemből. Ez egy teljesen más dimenzió. Nem volt könnyű DRZ helyett egy 50-es kismotorral szelni az utakat 200km-en keresztül, és még navigálni is (sose mentem navigációval)
3-an vágtunk neki a távnak -fiam:

  - Basa Boldizsár Simson schwalbe
  - egy jó barát: Dobosi Dénes
    Simson schwalbe
  - jómagam

 

7:40kor rajt 200m után fogalmam se volt merre tovább! Előttünk 6-8 mopedes 10 felé mennek.

 

Na, nézzük, azt a navigációt mások után nem mehetek, mert van pontgyűjtő, mopedes, és aki eltévedt. Motor is megmakacsolta magát és azt mondta sehova (lezabált) nem pörgött nem ment. Jól kezdjük, tán forduljunk vissza ennyi volt, de nem ilyen fából faragtak, jöttek a tanácsok csap elzár, motor megdőlt, karbiból benzin kifojt és indulás. NINCS HISZTI!!!
Rátértünk a piros csiganyálra, haladtunk a cél felé beton, földút, semmi akadály nem lesz itt gond ez járt a fejemben.  Első akadály kanális igaz víz nem volt benne, de itt már tolnom kellet. Egyből ott a pont még jó, hogy voltak ott mások is, mert észre sem vettük volna, jobban kell figyelnem!!! Mert baj lesz. Egy kis beton földút sár bányató erdő stb. Jól haladtunk megálló pecsét. Jöttek megint a tanácsok ne pörgesd annyira, mert szétmegy, másik pillanatban húzzad neki, mert lezabál, persze akkor most mi van, mit is csináljak, hogy menjek? Jó gyorsan! Szépen kerülgettük el az elöltünk haladókat. K006x senki nem volt ott hiába álltunk meg! Gyerünk tovább, vagyis csak mentünk volna, de a motor nem akart, szerelés karbi tisztítás, akiket el előztünk szép sorban jöttek és integettek nekünk. A fiuk szerelték motorom én ettem ittam szükséges dolgaim elintéztem. - Kész van már? Mehetünk tovább?

 

Indulás jól haladtunk, egészen, odáig míg utolértünk két motorost, akik előttünk töketlenkedtek én úgy gondoltam gyorsabb vagyok náluk 1-2 km/h-val és előzök mi nem jól sikerült egy hatalmasat bukfenceztem, lámpa betört eleje elgörbült tank behorpadt. Térdem nagyon fájt a lábam szára is az állam vérzett. De jól vagyok, gyerünk tovább! Onnantól nagyon féltem és vége volt a sietésnek, alig haladtunk mindenhol megálltam gödör kanyar homok stb.
újból kardi takarítás, de most Boldi schwalbe-je
Tankolás megérkeztünk 11:30 körül gyors telefon azoknak kik aggódtak értünk kollégák fuvaros, és a család. Mindenki csak biztatott nagyon ügyesek vagyunk.”Kedves kolléganőm, hát állj fel , verd le az út porát ,s indulj célod állomásához minden nehézségen át kitartás, sikerülni fog. HAJRÁ”

 

Innentől jön a neheze homok! Igen egyből megint bukfenc ez csak eldőlés volt, de ez is fájt. Egyszer kétszer eltévedtünk, de visszataláltunk az útra.  Kaskantyútól megérkezett a kíséret Tibim TTR 250-el fotózott videózott. Innentől kezdődött a borzalom tökig érő homok

Fagyizó de annyira ki voltunk fáradva, hogy a fagyizás elmaradt. Gyerünk tovább az eső elkerült minket. Következő probléma Dénesnek első defekt belső csere mire felpumpálták, akkor láttuk külső gumi szakadt, megoldjuk szigetelő szalag esőkabátból madzag, kötözés ragasztás indulás. Itt már azt hittük vége nem érhetünk be a célba. K013pontnál itt a vég eddig bírta Dénes kötözött kereke mi legyen???? Még hátra van 50-60km - Én nem akarom feladni, gyerünk tovább mondta. Zsana vagy Bordány környékén mintha szántáson mentünk volna. az járt a fejemben amit Taki írt minden nehéz után jön egy könnyebb. De mikor, ennek sose lesz vége! Elértünk az utolsó előtti ponthoz Dénest hátrahagyva, majd jön a nyomon szegény irány a kemping. És megérkeztünk!!! Hurrá!  10:06 perc alatt teljesítettük a távot De nincs vége Dénesnek kifogyott a benzinje. Tibi vitt visz neki és Ő is beért 10:40perc alatt. Elsőre nem is rossz!!! Ugye? J
Köszönet Takinak és az egész csapatnak, hogy ezt megszervezték nekünk. Mindenkinek, aki velünk volt, akár csak gondolatban is. Nagyon jól éreztük magunkat! Remélem lesz fojtatás!!!
Persze egy motoros sárkányozás az biztos!

üdv. Timár Szilvia

Hozzászólás (2 Hozzászólások)

Egy hiányérzetes mopedrally


Pedig, készültél a "ralira" évek óta. A motorod is kész lett. Minden átalakítás bevált. Kipróbáltuk. Motoroztunk.
Röhögtél rajtunk ahogy estünk, röhögtünk rajtad ahogy estél. Segítettél amikor szereltünk, segítettünk amikor szereltél.
Terveztük, hogy most végre végigcsináljuk. Megvolt a motor, megvolt a csapat, megvolt az elszántság. Majd egy márciusi napon álmodból nem keltél fel többet. Na jó, ez elég komoly indok a hiányzásodra. Egy jóbarátod úgy gondolta, hogy az a sok motorodba fektetett fáradságos munkaóra, átalakítás nem lehetett elfecsérelt idő. A családod beleegyezésével a motoroddal a Mélykuti Lali futott a speciál szakaszon egy 6 óra 45 perces időt. Innen üzenjük, nem volt hiábavaló az a sok motoroddal töltött idő. A motorod megcsinálta!
Mindegyikünk beért a célba fél négyig. Nem estünk. Nem szereltünk. Valamiért nem volt kedvünk most röhögni sem...

Veled jobb lett volna Csaba!

 

Hozzászólás (1 Hozzászólások)

Ilyennek tűnt a 2018-as MopedRally egy (vagy kettő) Suzuki Eko nyergéből

Íme a mi kis beszámolónk az idei rally-ról:
 

Suzuki Eko - A legfontosabb, amit tudni kell erről a mopedről, hogy tízből nyolc gyakorlatilag alkalmatlan még arra is, hogy önerőből elvigyen a sarki boltba. Nyilván van rajta pedál, mert moped, így máris javul a statisztika...

 
Két Ekóval indultunk, az egyik két-három év tapasztalatgyűjtés és kísérletezgetés után tök jól ment a homokon. Tavaly is ezzel voltam, de akkor kicsit máshogy voltak rajta a dolgok, úgy kicsit gyengébbnek éreztem, most viszont gépsárkány.
A másik Ekót Jászberényből hoztuk el a Rally előtt két és fél héttel, teljesen használhatatlan, fellelt állapotban. Nagyjából 120 munkaóra volt, mire összeállt. Mondjuk legyen 100, mert a 120-ban benne van az olajos kézzel pizzázások, kávék, anyázások stb... A lényeg, hogy ketten kb 3 napig szereltük reggeltől estig.
 
A gyári mopedről és a módosításokról, amiktől versenygépsárkány lett:
 
Sima 50-es henger 38.5 - 38.8 mm körüli dugattyú átmérővel, nyilván ez attól függ hányszor volt fúrva, vagy mennyi homokot fújt be a szél az indiai TVS gyár ablakán péntek délután kettőkor és, hogy Khumár csirkés rizsében mennyi volt a curry... Szétszedve látszik, hogy az anyjáig van fojtva, mert a dugattyú az alsó holtpontjában nagyjából 2mm-rel van feljebb, mint a felömlő nyílások alja (figyelj, nagyon: NYÍLÁSOK!!! pontosan kettő, az már többesszám :D). Ennek javítása érdekében fogtunk egyből 2 réteg 1mm-es klingeritet és szépen kézzel kivagdostuk a hengertalp tömítést egy éles sniccerrel, mert az Ekóhoz nagyon sok mindent nem lehet kapni, amire nagy szükség lenne. Gyakorlatilag semmilyen tömítést nem lehet hozzá kapni, mindent kézzel kell legyártani. Ezzel a módosítással a dugattyú már teljesen kinyitja a felömlőket és persze a leömlőt is. (Ebből viszont tényleg csak egy van.) Viszont, mivel a dugattyú relatív alsó holtpontját lejjebb helyeztük, így a sűrítési arány csökkent, ezért egyből ki is vettük a tűzkarikát és egy viszonylag egyenes felületű rétegelt lemezre letámasztott 400-as, 600-as, majd 800-as papírral összesíkoltuk a hengert és a hengerfejet.
Természetesen a kipufogó nyílás, és a dugattyú teteje is meg lett szabadítva attól a rettenetes mennyiségű koksztól, amit az ásványi olaj okozott korábban. Ezután a kipufogókönyökből is nagyjából kiveregettük a kokszot, majd a dob gyári fojtását egy colos vízpumpa fogó nyelének segítségével kiütögettük és az elkapás lendületével az szemétre hajítottuk.
 
 A karbit tekintve az Ekónál általában az van, hogy itt is tízből nyolc valamilyen okból kifolyólag működésképtelen. Ezt a számot egyébként 100%-ig alátámasztja az a tény, hogy az egyetlen állítási lehetőség az alapjárati csavar ki és be tekergetése, amivel az égvilágon semmi más nem történik, mint a lapsúber fel-le mozgatása. Az úszót lehet hajlítgatni, de vagy eltöröd vagy nem. A tűszelep és a fészek olyan, amilyen, ha szerencséd van jó, ha nem és mégnagyobb szerencséd van, akkor pont ki tudod választani azt a fúrószárat, amivel ez orvosolható vagy nem és soha nem fog zárni a tűszelep normálisan. Egyébként a webshopokban lehet kapni horror áron tűszelepet és úszót is, de jobb ha tudod, hogy a Ciao karburátorának a bele, pontosan ugyan az a Dellorto, mint amit az Ekóra is szereltek, így megkerülhető a probléma egy része egy 1500 forintos felújító szett megvásárlásával és akkor még nincs kikísérletezve az sem, hogy érdemes-e nagyobbra fúrni a furulyát, stb... Én egyszer nekiálltam és egykét nap alatt sikerült nagy szerencsével nagyjából hibátlan karbit csinálni, ami kicsivel többet tud, mint a gyári, bár akkor még nem tudtam, hogy egy megfelelően kiválasztott 1800 forintos fűkasza karburátorral, amit minimálisan kell csak módosítani a felfogatáshoz, áthidalható ez a karburátoros probléma. Egyébként ebben a szétfaragott karbiban most a gyári 48-as helyett 69-es fúvóka tolja neki a naftát.
 
Ezen kívül kell még egy racse direktszűrő, amihez ha nem adnak védőburkolatot, akkor bizony konzerves babot fogsz enni vacsorára, és Jawa Mustang teleszkóp gumiharangok, amik maximálisan ellátják a szívócső funkcióját. Kellhet még szigszalag meg bilincsek meg ledobott hűtővíz csövek valami francia vízforralóról vagy bármi, amit nem szégyellsz, de a legfontosabb: kötegelő, rengeteg!
 
Ha már a Jawa Mustang teleszkóp gumiharangokat említettem, akkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ezek egy kis háztartási szilikon segítségével felmennek az Ekó teleszkópjára is. A Rally előtt felújítottuk a teleszkópot és tekertünk a száron még egyet, mert annyira kigyengült a rugó a hosszú évek során, hogy szinte a fékezésnél már bekoppant.
 
Fékeket jók megcsiszoltuk, reszeltük, járattuk, stb...
 
A gyári 30 éves gumik helyett teljesen jó a homokra valami szirszar Fortune bütykös Simson gumi, 1,5 báron. Kicsit játszani kell az első sárvédővel, meg a hátsó villaszárral és akkor csak a nagyobb belerugózásoknál fog a hátsó sárvédő belegravírozni a gumiba valami tribálos mintát, amikor látod a gödröt, de elfelejtettél időben felállni.
 
Olaj és keverés, nagyon fontos: Csak és kizárólag szintetikussal szabad használni ilyen terhelés mellett, mert pillantok alatt lekokszosodik és eltömődik minden, egyébként 1:40 az arány, mi 100-as vagy 95-ös prémiumot tankoltunk Repsol 2T Racing olajjal és Metabonddal. Utcán egyébként 1:50-nel simán elmegy.
 
Ezen kívül még kaptak új gyújtókábelt és pipát, valamint a Gyári Champion L82Y gyertyával megegyező hőértékű NGK BP6HS vagy BP7HS helyett BP8HS-t vagy BP9HS-t. Az egyik ilyet, a másik olyat. Ez jóval halványabb gyertyaképet produkált normál terhelésen, de mintha nem melegedett volna annyira, ami nagy terhelés mellet viszont kimondottan fontos.
 
Ja meg új főtengyely szimeringek, meg biztos van még néhány apróság, amit elfelejtettem említeni.
 

A Rally-n:
 
Budapest XV. kerületéből indultunk, Dávid 4-re átjött, csináltam egy komolyabb eresztésű rántottát, majd kávé és már lent is voltunk a garázsban, hogy felgumipókoztuk a csomagokat. Tavaly volt support Tranzit, de most az nem tudott jönni, ezért Kristóf cimborámnak leadtam a 206-os forgalmiját meg a kulcsát, mert abban kerekek nélkül belefér egy Eko, ha valami végzetes lerohadás lenne, mondjuk valami hajtókarcsapágy besülés vagy hasonló, amit nem tudunk megjavítani a helyszínen. Egyébként minden mást vittünk magunkkal. Én egy 40 literes túrazsákot töltöttem meg a legfontosabb alkatrészekkel és szerszámokkal, ruhával, vízzel, de tényleg csak a minimálisan szükséges dolgokkal és úgy nyomott több, mint 15 kilót. A táska szinte minden dimenziójában lelógott a csomagtartóról, de végül egy, a beton virágládának nekitámasztott, majd precíziós nindzsa rúgással kettétört vékony bútorlap maradék, töltötte be a táska és a külvilág közötti űrt alulról. Ebből az egyik menet közben a Rally-n kettétört, annyira verettünk, de szerencsére volt még egy belőle.
 
5:30 magasságában sikerült is elindulni a garázstól és kb 6:40-re már a gyülekezőnél voltunk, pólót átvettük, kajajegyet kiváltottuk, 7:40 körül elrajtoltunk. A benzinkutas megállóig még el is hittük, hogy tudunk enni a babgulyásból, mert azt a 80 km-t röpke 4 óra alatt sikerült megtennünk, úgy, hogy az első 5 km-en egy felverődött kavics a bányató környékén nekiszállt a pedál lánc feszítőjének és határozottan a küllők közé irányította azt, ami emiatt úgy döntött, hogy már inkább nem produkálja az üzemszerű működést, mi pedig úgy döntöttünk, hogy akkor tekerés nélkül megoldjuk. Innentől kezdve az egyik motor nem volt tekerhető és emiatt csak tolva lehetett indítani. Közben megálltunk enni egyet meg nézelődni, átöltözni, mert a hajnali hűvös után a mezei napsütésben már nem volt szükség aláöltözékre.
 
A benzinkútnál nagyobb pihi, kávé, üccsi, szendvics, de aztán a fenyőfás homokos résznél megállt a piros Ekó, aminek már nem volt meg a pedálos lánca. Kezdődött a homokon tologatás, majd gyertya a szemrevételezése során láttuk, hogy valami, egy vékony darab, be volt égve a két pólus közé. Kitakarítás után indult megint, de gyengének éreztük és újra és újra beégett az a valami oda. Pedig addig nagyon jót mentek a gépek a homokon, terepen, mindenhol, nem is érettük a dolgot. Pár kilométerrel arrébb, valahol a bicikli út után az erdőben karbit cseréltünk, mert a direktszűrő kicsivel több homokot engedett át, mint gondoltuk. Úgy tűnt, hogy ez a probléma megoldása, de a csere karbival sem ment jobban, így egy mezőn elkezdtük másfelé keresni a hibát, a gyújtás irányában, meg a szimeringnél, ami valóban folyt, mert nem volt rendesen beütve. Ez megint olyan, hogy mennyire volt péntek kettő és Ahmed mennyire várta már a délutáni hobbikecskepásztorkodást a gyárban, amikor az egyik Ekón 5 mm-rel beljebb van ugyan az a méretű szimering, mint a másikon és az egyiknél folyik, a másiknál nem... na mind1, vissza lett tolva, működik azóta is.
 
Akkor viszont valami még mindig nem volt jó és már a söprögetők is utolértek minket. Még fél órát próbálkoztunk, aztán úgy döntöttünk, hogy sok a terhelés a terepen ezzel a hibával, ezért aszfalton megyünk le Szegedre. Kínkeserves 25-30-cal el is jutottunk Vadkertig, ahol már annyira rossz volt a motor, hogy tőgázon vagy ment vagy nem és ott le is állt, szóval elkezdtük a nagygenerált az út szélén. Kipufogó le, hengerfej le, henger le, karbi le. Mindenhol állt a korom, a szintetikus olaj miatt nem is értettük miért, a visszacsapó szelep tönkrement, köpte vissza a koxos dzsuvát a karbin át a földre, undorító volt az egész. Kitakarítottunk és kicseréltünk mindent, amit tudunk és ami volt nálunk, de így is félgázon volt alapjárat és ömlött a füst mindenhol. Valahol 0 és 20 között volt a végsebesség. Aztán mégis úgy döntöttünk, miután már majdnem felgyújtottunk az egészet a járdán, hogy akkor is lemegyünk Szegedig, ha éjfélre érünk le 20-szal. Itt már este 7 volt. Elindultunk és arra lettem figyelmes, ahogy a piros mögött mentem, hogy mintha mindenhonnan jönne a füst. Nem csak a kipufogó végéből, hanem a vég és a dob illesztésénél, valamint a dob és a könyök illesztésénél is, ezért megállítottam Dávidot és mondtam neki, hogy várjon, majd felpattintottam az ülésem, előkaptam egy csavarhúzót és egy kombifogót, aztán módszeresen levertem a dobról a véget és láss csodát majdnem kiugrott alóla a motor, mert hát akkor félgázra volt tekerve a súber, hogy legyen alapjárat. Kiderült, hogy egy hüvelykujjbegy nagyságú, kettéhajtott, a könyékből levált kb 1-1,5 mm vastag koksz darab szorult be a kipufogó végébe és ez okozta minden problémáját a motornak. Nagyon tanulságos és meglepő is volt egyben, hiszen már közel 20000 km-t tettem meg Ekóval és többször nagyobb túrákat is mentünk, Cserhát, Esztergom, Balatonkerülés, Mátra és ilyen még nem fordult elő egyszer sem. Utána ment újra 40-nel és így már este 10-re le is értünk Szegedre a kempingbe, ahol pont bezárt és elfogyott minden, de már annyira éhesek voltunk, hogy még a lepakolás előtt bementünk az Olajbányász téri Non-Stop büfébe Premiumburgerért, aztán a Szillérin vettünk 2-2 sört, átkötöttem a nájlonszatyrot a kormányon, ahogy kell és vissza a kempingbe. Tökéletes szimmetriával: sör - feles - sátorállítás - feles - sör zárult a nap, majd egy borzasztóan jóleső forró zuhany koronázta mindezt fél 2-kor. Arra már végképp nem volt energiánk, hogy a csillagok állásából kiszámoljuk, hogyan kell tájolnunk a sátrat, de én 10 után keltem úgy, hogy akkor már egy-két órája biztosan telibe besütött a nap...
 
A hazaút:
 
Ez is megér pár szót.
Borzasztóan kényelmetlen az Eko ülése hosszú távon. A rally-n nem volt akkora baj ezzel, mert ott kimozogtuk testből a terepet, de az 5-ösön végig Pestre szerintem több pózt mutattam be ülésből a mopeden, mint a Kamasutra összes, csak ezt kevésbé élveztem :D
 
Lajosmizse előtt a külterületen bicikliúton jöttünk, és egy ágon áthajtva reccs, pukk, szissz, hátsó defekt. Nézzétek meg a képeket, nagyon durva, nem is lehet ezt szavakba önteni, ahogy azt sem, hogy papucsban, robogóval, mopedrally-s pulcsiban nemsokkal később megjelent egy srác, hogy miben segítsen. Szerencsére, akkor már túl voltunk a javán, de azért köszönjük neki és a haverjainak is, akik láttak minket hazafele a kocsiból az út szélén szenvedni. Nagyon jól esett és tök király, hogy ilyen összetartó a mopedrally-s közösség.
 
 
Összegzésképpen:
 
Jövőre is megyünk és reméljük, akkor már szintidőn belül menni fog végig terepen.
Köszönjük Takinak és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és a lebonyolításban. Nagyon élveztük, minden szívás ellenére. Kimondottan jó volt a terep és az útvonal!
 
 
Fotókat csatolmányban találod!
Üdv,
Dani
 
Pár kép:
Hozzászólás (1 Hozzászólások)

Egy BWS nyergéből - Kenderes

.Kendi.

Az idei mopedrally különlegessége, az egybefűződő nyomok    és a
pontgyűjtő verseny volt, amit elvileg az nyer aki a legtöbb pontot
begyűjti, és nem időre ment.
Volt egy gerincnyom és abból 12 helyen leágazás plusz pontokért,
Gyakorlatilag volt egy nehezebb hosszabb nyom meg egy rövidebb amibe
sokszor visszacsatlakoztunk.  Én  a pontgyűjtősön mentem egy Yamaha
BWS robogóval másodmagammal.
Az idei rallyn optimálisak voltak a feltételek, köszönhetően az előző
napi esőknek,meg aznap is esett, szóval jók voltak a homokviszinyok a
tengelyig érő fosóhomok helyett csak felniperemig érő volt.......   a
BWS homokfutónak pont ez a zsánere, a széles gumi felúszik a homok
tetejére csak a gázt nem szabad visszaengedni.....
egy helyen úgy elmelegedett a motor, hogy elgyengült,oszt" nem mönt,
megálltam hogy lehűljön,  gyújtás le de a motor ment tovább...  kis
híjja , hogy nem ragadt meg....     Végül is bírta a robesz, nem volt
vele semmi gond, a navigációőval kínlódtam csak , mert annak  a
tartója a sok rázkódástól folyton lehajlott, aztán el is tört.

Startnál üdvözöltem a sok havert,  össze is álltunk négyen csapatba (
csak a régi haverok nem akartak velem jönni csepeli dream team)
CsörgőTomival Hubával, Fekecsúrral, de szétestünk hamar mert nem
bírtam idegekkel a lassú tempót.   Fekecs urat (aprilia Tuareg am6)
nem sikerült leráznom, így ketten vettük az akadályokat.

Talán írtam már, hogy nem volt por?   csak egy helyen, de ott annyira,
hogy majdnem mindketten elestünk mikor elment melettünk két DRZ400 as,
  no nem őket hibáztatom, mert navigációval is pötyögtem, meg jöttek
akkora bukkanók a por alatt, hogy a BWS repült 1.5 métert, azt pont
rossz ritmusban kapta el a következő bukkanó tetejét,  akkorát
nyekkent azt hittem kettétörik.

És csak ezután találkoztam Bencsik úr balesetével ˙(nyakban eltört
villájú BWS)   ami után visszavettem a tempóból, meg leengedtem a
keréknyomást 0.5 re. .

Volt egy középkorú fószer simsonnal,  Őt vagy tízszer megelőztük,
alapjáraton pötyögött végig, csuda sok kígyónyomot hagyva maga után.
No ez demoralizáló volt nekem,( gondoltam is, hogy a célban jól
elverem de nem találkoztunk) és pont ezért volt jó az idei nyomvonal,
mert együtt ment a banda a gyorslábúak is meg a mopedesek is.

Jaj a mopedesek:    Hát le a kalappal minden mopedes előtt,  a BWS is
nagyon kényelmetlen de legalább megy, a mopedezés meg egyenesen
mazohizmus szerintem...

A tankolásnál tököltünk vagy fél órát, megcsináltam a telefon
tartóját,   aztán a fagyizóban még vagy 40 percet regenerálódtunk.
Itt ha vége lett volna,
nem lett volna hiányérzetem, de még hátra volt vagy 80 km.

Aztán Pirtónál megléptük a nyerő lépést,   az S12 után  visszamentünk
asztfalton a K11 pontért úgy hogy sehol nem mentünk a nyommal szemben,
 Igy lett plusz tíz pontunk.  azt nem tudtuk, hogy megadják-e vagy nem
de legalább mi gyűjtjük a legtöbb pontot.

Ezután belemotoroztunk az esőbe, jól eláztunk, de a célig meg is száradtunk.

Útközbe találkoztunk néhányszor a Citybike-os csapattal, akik
csapattak rendesen,
 fel kellett kötni a gatyát, hogy a nyomukba érjünk,
 meg egy csomó mopedessal is Tomos csapat, meg volt egy srác
narancssárga valamivel, aki hajnal egykor indult erre a rallyra
Domaszékről talán, oszt többet nem láttuk, de pl Rádi urat igen, a
célban meg két órát vártunk rá.

Embörös volt na.  a 230 km nem kevés terepen,      jó volt hogy idén
sokan beértek a célba volt  bulizás, sörözés, csevegés, én még úsztam
is egyet a tóban.

Gratulálok minden mopedesnek, Babettásoknak  és külön a Tomos
csapatnak, akik csapatként először teljesítették a Rallyt,   ...nem
olyan egyértelmű ez, hogy mész aztán behúzod, Ők évek óta
próbálkoznak, egyéniben már sikerült is, de most övéké a fődíj !

Másnap szólt Sanyika, hogy menjünk át Takihoz, itt Veronika meglepte a
szervezőket egy kis reggelivel,   engem meg egy külön éremmel amit
Hernádi Sanyi barátom csinált részemre sólisztgyúrmából,  hogy ne
hisztizzek ha nem nyernék semmit.

Köszönet a reggeliért és az egész Mopedrallyért  a Takács családnak,
Sanyikának Tündének Atillának Robinak Tibinek  meg Jocinak és minden
kedves segítőnek és ezek feleségeinek.


 Jó későn indultam el a tavalyi mopedos nyomon az 5ös mellett.
kiskunfélegyházánál defektem volt este 5 kor értem haza és szétültem a
seggemet


Összel találkozunk,jó volt együtt motorozni mindenkivel,    ki kellene
találni valami érdekességet, mert a simson meg a BWS már uncsi    pl
van e olyan moped aminek  rugózása is van?
azért a babettáig nem merészkednék.....

Hozzászólás (1 Hozzászólások)

Egy babetta 207-es nyergéből - Bereznay István

Elõször is megköszönném Takinak a sok fáradságot és anyagi ráfodítást amivel
lehetõvé tette ,hogy részt vehessek 3.alkalommal ezen a kiváló eseményen.
Továbbá gratulálok minden indulónak akik bevállalták ezt a kihívást ,a célba érkezõknek
pedig a teljesítményükért.

Aki valamilyen oknál fogva feladni kényszerült azt kárpótolja a feledhetetlen élmény, és kapott motiváció ,hogy jövõre újra mindenképpen meg kell próbálnia. Tavalyhoz hasonlóan ismét elõvettem a Babetta 207 -est ,felkészítettem, aztán némi szerelés, a kiálló elemek levétele után beraktam a személyautó hátsó és bal elsõ ülés helyére. Az itiner is elkészült 2 nap alatt,az alap elképzelés az volt,ahol lehet közúton megyek,majd az ell.pontok mellett bemegyek a terepre.Aszfalton elvisz az Igo is,mobiltelefonon,terepre meg elég az öreg 13 éves Garmin Etrex H.Erre a részre csináltam 70 útpontot 14 útvonallal. Szépen ezeket betöltöttem,de az eredeti gpx track(Taki féle) kimaradt. Szarvashiba volt. Reggel 6-kor (4 óra alvás után,mert ugyebár van versenyláz is)le is mentem Varsányba a starthoz.Soroksárnál volt egy csúnya motoros baleset,a helyszínelés miatt félig lezárták az utat. Ilyenkor arra gondolok mi lehet a vezetõvel,meg akik várják. Startnál kipakoltam,regisztráció aztán gyerünk lássuk a medvét. Egyedül mentem,ismerõs vagy hívható segítség nélkül ezért a csomag elég sok lett, bár az elmúlt 2 rally tapasztalati révén próbáltam csökkenteni a súlyt. Hátizsák:konzerv,szendvics,elemek,1 sör a célbaérkezéshez,1,5 l víz,rövidgatya, törölközõ,tisztálkodószer,akkuk,elemek,töltõ ,ez kb 6-7 kg lett. Babettára :1,5 l benzin 2T olaj,szerszámok,gumi,pumpa,némi pótalkatrész (patentszem,gyújtótekercs,tirisztor,pipa,gyertya) kb 5 kg. Az alap elképzelés szerint ha leérek,a kempingben hagyom a gépet,bemegyek Szegedre, visszavonatozom Varsányba,felveszem a kocsit ,vissza Szegedre,berakom a gépet, haza Bp-re.Egyszerû mint a pofon,ez van ha nincs segítség ,és te vagy a logisztikai igazgató,a fõszerelõ,a pilóta és a navigátor is egyszemélyben.Még jó,hogy sminkes -rõl nem kellett külön gondoskodnom,azt megoldotta a por,a sár meg az esõ :-) Szóval elindultam az 51-esen az 1-es ell.felé,ennyi kamiont szombat reggel még nem láttam,egyik a másik után ,de legalább a nagyja nem 30 cm-re melletem került el, hanem rendesen kitértek.Rukkel tónál befordulva,megvolt az ell.pont. Némi aszfalt az 5202 úton és némi terep után megvolt a 2.ell. is. Aszfalton Bugyiba utána terepen a 3.ell sem volt nehéz.Ezután követtem el egy nagy hibát, gondoltam rövidítek a K004 felé és bementem a Duna-völgyi fõcsatorna mellé,majd mellette elsurranok ,a végénel a hídnál pont ott a 4.ellenõrzõpont.Mentem is vagy 4 km-t, a 4-esig csak 6 km volt hátra.Egyre nedvesebb,pocsolyás ,aztán már ingoványos lett az út. A csatorna 20 m széles volt,színültig tele vizzel.Nagyon nem frankó.Mindegy,nincs visszaút.Aztán egy pocsolya 1/2 m mély volt,kerülni nem lehetett,Babetta belefeküdt,(én is félig)ott fulladt bele a vízbe. Ha az afrikai sivatagban indulnék tuti az elsõ 50 km alatt találok vizet,és bele is dagonyázok :-)))) Aki ismeri,Babettát tudja hogy csak sztenderen lehet betekerni.Ahhoz meg talaj is kéne.Hát,gondoltam ennyi akkor. Elkeztem visszatolni az utolsó száraz pontig,3 km-re kb,aki tolt már sárban motort tudja milyen amikor csípi a szemét a veríték,de az idegtõl amúgy sem lát semmit. Ja, a csatorna túloldalán is mély víz volt,semmi sansz,hogy átmenjek valami mezõre és vissza 3.-ig.Dél elmúlt mire szárazföldre jutottam,és némi tekerés után a motor kiköpte a vizet,én meg a tüdõmet,de elindult.Ahhoz a hanghoz Beethoven szimfóniája amatõr szájharmonikás! Ezek a szép pillanatok. Vissza az útig,Igoval irány Bugyi és után a 4-es terepen.Telefont bevágom a bal felsõ zsebbe, gyerünk.Dabas Sárinál kezdett gyanús lenni a dolog,nézem ,hátralevõ távolság 39km? Vazze ,a zsebben elnyomódott az uticél és elvitt a bánatba(+1 óra és +20 km) Korrekció Kunpeszérig aszfalt aztán terepen az 5-ös,nem volt nehéz. Elmentem a K006X keresztezõdésig,onnét irány Kunadacs ,az esõ elkezdett szakadni, legalább lemosta a csatornai sarat,mindegy majd a menetszél megszárít. Kunadacson a benzinkút zárva,tankban max 1 liter benzin.Ilyen terepen a Babetta 100-ra 3l-t evett meg,eddig a starttól 100 km-t mentem.(sok volt a kerülõ) Elindultam a terepen,de a navi igaz csak 1,5 km-t mutatott a 6-os ell.-ig,de egy sûrû erdõn keresztül,út semmi.És itt hiányzott a Taki trackja.Megpróbáltam megkerülni az erdõt,de sehol nem találtam utat ,a benzin meg csak fogyott.5-óra volt ,az esély a lemenetelre rohamosan fogyott. Szerencsére beértem Szabadszállásra,egyik kút:nyitás kedden 6-kor.Kösz szépen. Aztán mondták van MOL kút odébb pár km-re az este 8-ig nyitva van. Megtankoltam megnéztem a navit,Varsány 56 ,Szeged 100 km.Eddig 123 km volt bennem. Ha le is érek este 10-re vizes ruhában egész éjjel a kemping elõtt ülni nem alternatíva. Hát akkor ennyi lett ,visszamentem motorral az autóhoz Varsányba.Ez tünt az egyetlen ésszerû dolognak. Este 8.20 -ra értem a starthoz ,úgy fáztam ,hogy remegett a kezemben a szerszám,mire újra szétszedtem a gépet.Az is lehet kissé fáradt voltam.A nap vége 182 km lett.(Ezzel akár Sziksósra is majdnem lemehettem volna :-) A benzin elfogy, a port lemossa az esõ ,az élményt ,emléket senki sem veheti el Tõled. Jövõre Veletek ugyanitt,sziasztok! Ja,Youtube videó itt: XI.Mopedrally 2018 Offroad Babetta 207 1.rész(3 rész van) https://www.youtube.com/watch?v=6reCTbpRe7I&t=242s
Hozzászólás (5 Hozzászólások)

Mopedrally Star wars szemszögből

Valamikor egy messzi-messzi galaxisban (Heves megye). A téli hidegben nem tudtam magammal (Anakin Skywalker) mit kezdeni, igy el kezdtem építeni egy fogatot , a nyári fogat versenyre! (ala mopedrally 2018) Szépen össze is állt egy új megerősitett állóhengeres robogó a verseny idejére. A galaxisunkban sok hasonló versenyszellemmel rendelkező ismerős volt, ők is szorgalmasan épitették a fogataikat, folytak a tesztek a próba repülések.

Több éjszakai nem alvást követve, végre elérkezett az idő, fel pakoltuk a járműveket az anyahajóra. Hihetettlen. Minden fogat "erőt és megbizhatóságot sugároz magából". A fogatok rögzitését persze "dementilos" állapotok követték. ( erre inni kellett) mint bármire is.  A lényeg, hogy elidultunk hajnalba, a szomszédos galaxisba (Pest megye  Dunavarsány) Megérkezve az űrkikötőbe (start helyszine) szembesültünk a rengeteg induló tényével. Látva a rengeteg fogatot és az elszánt versenyzőket, elöntött minket a kollektiv vesrenyszellem. A rengeteg ismerős arc, a velük való motorkázások emlékei ,mind-mind csak fokozták a versenyszellemet "Anakinban".

Aztán egyszer csak elindultak a fogatok, elindult a bajnokság.

Nem vicc, elemezzük. BAJ- nokság. Szép lassan de azt tapasztalhattuk ismét, hogy homok, por, megy a szemünkbe. Ismét csúszkálunk a vizes füvön, kezünet verik a kilógó ágak, stb .stb. de mi akartuk ezt! Teltek a kilóméterek szép lassan,  néha unalmasan porolva néhol izgalmasan erdős kanyargósan. Na itt kezdődött az igazi fogat hajtás! Történt ugyan is , hogy egy alig látható fatönk kitörte az első futóművét Anakinnak.

Itt a vég, gondolta magába. Szó-szó a sok segitség, jó szándékú társak, és a sok jó ötletnek köszönhetően össze állt egy mentő megoldás "fogat lett",  a gépekből. Nem hittem volna de működött, két hibátlan hajtómű, energiakapoccsal (akác fa törzs) összekapcsolva egy vezérlő modullal! 

Hát szem nem maradt szárazon! A röhögéstől. Ahogy kinézett, de működött a dolog, kisebb kihivásokkal, de pár esés után ki alakult az összhang, a balos LACI , és a jobbos ATI  hajtóművek közt. Az alkotónak hála, csak pár fényévet kellett ezzel az ötkerekű technikávak kibirni.

Szerencsére az erdő szélén levő tanyán volt CO hegesztő, és segitő széndék is, igy röpke két óra alatt újra lett első futómű Anakin gépének. A fogatot szét kapcsoltuk, egy örök élmény marad. Az immár külön külön működő társ modulokkal fojtattuk tovább a mopedrally nevű csillagtúránkat. Sajnos a homok, a néhol sarasabb vidék, a figyelmetlenség, az esetleges fáradás miatt csökkenő létszámmal, de egy fantasztikus fogatverseny élményével értünk célba. Szerintem itt illenék nevesitenem a barátaimat, akik társaim voltak a bajban, de sokan voltak, akik név nélül ismeretlenül is ott voltak mellettem a bajban. Ezért , srácok: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM.

Ismét megtapasztalhattam, hogy csapatban motorozni jó, és hogy az országba még létezik vendégszeretet, és segiteni akarás. A kis tanya ahol ujra két kerekű lett a robogó, emberek éltek ott, és nem személytelen alakok, látták hogy baj van és hogy tudnak segiteni. Önzetlenül.  Ennyit szerettem volna elmesélni ,a  néhol fogatversenyes, néhol buckalakós  jelenetek erősen a Star wars-ra emlékeztettek, lehet egy párhuzamos dimenzió kivetülései voltak csak, vagy a pálinka baszott be? – ez már soha nem fog kiderülni... Na pá.

tomi

 

Hozzászólás (1 Hozzászólások)

MopedRally 2018

Vége...

Akinek van kedve egy jó kis élménybeszámolót írni, ne tartsa vissza magát! Írjon... akár fényképekkel, videókkal kiegészítve - és küldje el az info kukac mopedrally pont hu-s e-amil címre... Ha túl nagy lett, akkor is írjon és adok másik címet. ;)

 

Közben megjöttek az első élménybeszámolók: ide klikkelve olvashatod őket!

 

Tudom-tudom... nem lett tökéletes, de jó volt. Majd még fejlődünk - főleg, ha te is segítesz ebben. ;)

Köszönöm a részt vevőknek, hogy eljöttek és hagyták magukat belerángatni egy ilyen nagy örültségbe! Köszönöm a segítőknek, kik idén voltak a leghatékonyabbak - oly annyira, hogy idén még én is motorozhattam egyet. :) Ezt nem tudom elégszer megköszöni! Szóval köszönöm Tündének (start póló osztás, ellenőr, érkeztetés), Sanyikának (kajajegy, pólóosztás, autós kíséret, érkeztetés, adat rögzítés, emléklap készítés, stb), Róbertnek (szállásnyújtás, ellenőr, söprögető), Lipkalának (ellenőr, söpröget), Tiborna (startoltatás, ellenőr és mentés) és nejének (érkeztetés, adatfeldolgozás)... köszönöm a tökéletes startoltatást a Moped91 kft dolgozóinak (mindnek, mert szóban csak az egyiknek sikerült...), a felajánlásokat szponzoroknak és a névtelen hozzájárulásokat is. Köszönöm Tibornak, hogy használhattam a Babetta 207-es motorját és a kedvesemnek, hogy segített az adatok értékelésénél. Külön köszönjük azoknak, akik valamilyen okból nem tudták beváltani a kajajegyüket Szegeden - jó volt a babgulyás! ;)

És persze köszönöm azoknak, akik menet közben segítették az előre jutásomat (légszűrő tisztítás, gyertya tisztítás, benzint is kaptam a cél előtt 1,5 km-re...), mert nálam természetesen semmi se volt. (Tehát mit is vigyünk magunkkal egy jó mopedrally-ra? Hát sok-sok segítőkész jóarcot!)

Ha valakibe marad egy kis kibeszélni való - akkor ejtsük azt meg minél előbb, mert iszonyatos tempóban romlik a memóriám!!!

 

Alapstatisztika

Regisztrált: 256 fő (tanúság - szigorúbb regisztráció).

Hivatalosan, regisztrálva elindult 206 fő (nem hivatalosan még pár ember, aki lekéste a startot...)

A célba beért: 120 fő, ebből időn túl: 9 fő (vagyis feladni kényszerült 86 fő).

 

 

Helyezettek

Csapatban: 1. Tomosos csapat, 2. Sápi László és csapata, 3. Mayer Péter és csapata

A leggyorsabb Simsonos: Nagy Tamás, második befutó Mélykúti Lajos

A leggyorsabb robogós: Pásztor András (56 perccel a simsonosok után)

Külön díj: Fekecs Zsolt, Kenderes Zoltán.

Apróságokat kaptak még sokan (köszönjük a 2T olajat Farkas Istvánnak, és az offroad láncspréket Mertk Gábornak)... és az egyetlen lány befutónkat meg Balázs Róbert elviszi egy motoros siklóernyőzésre (vagy sárkányozásra) - érezd jól magad Tímár Szilvi!

A vándorserleget a Szilágyi bandája ünnepélyes keretek között átadta a Tomosos csapatnak egy évre megőrzésre.

Minden mopeddel célba érkező nyakába egy emlékérmet akasztottunk (akik mopeddel - tekerős - voltak és igényt tartanak erre, vállalva a postázást - küldjenek e-mailt!)

 

 

Összesítő táblázat

ABC-ban:

Név Rajtszám indulás Érkezés idő Motor Pontszám
3. Ábel Tamás 192 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
1. Ámon Ferenc 167 7:38 16:15 8:37 Simson s51 231
15. Apágyi Attila 205 7:40 18:00 10:20 Piaggio ciao 190
1. Apró László 148 7:39 17:20 9:41 Simson s51n 231
10. Bajer Tibor 129 8:07 18:50 10:43 Simson star 198
1. Balassa Gábor 156 7:48 18:35 10:47 Simson s51b 231
1. Balassa Zsolt 157 7:48 18:35 10:47 Simson s51 n 231
18. Balázs Róbert 201 7:39 14:33 6:54 Derbi senda 185
1. Bánszki Zolt 164 7:41 17:00 9:19 Simson s51 231
6. Barta György  165 7:45 19:15 11:30 Simson s51b 209
1. Bartók Tibor 151 7:39 17:20 9:41 Simson 231
28. Basa Boldizsár 161 7:40 17:46 10:06 Simson schwalbe 161
36. Bedzánkó István 174 7:55 18:00 10:05 Simson 100
2. Benke Norbert 146 7:37 17:20 9:43 Simson s51 227
15. Berényi Pál 137 8:06 20:25 12:19   190
43. Berenyi Zoltán 178 7:55 18:00 10:05 Aprilia 70
9. Birkás Dénes 203 7:56 22:00 14:04 Simson 199
29. Boros Zoltán 136 8:06 19:45 11:39 Simson 160
22. Csapat 1. Vaszelinov Predrág, Csábi Tamás, Pesti Ferenc, Nikodémusz Norbert 9, 153,
13, 212
7:30 16:30 9:00 S50b, Honda mtx 50,
Hercules, Honda sh50
175
16. Csapat 3, Sápi László, Sápi Sándor, Szarka Tibor, Szabó Vendel, Garai Sándor 166 7:53 17:50 9:57 Simson, Aprilia etx,
Yamaha dt, Aprilia etx, 
189
22. Csapat 5 x 7:36 18:20 10:44   175
44. Csapat Babetta Farkas Gábor, Barta Zsolt, Gál Péter, Molnár Gábor 141 7:41 19:20 11:39 Babetta 65
15. Csapat Tomos Deli Robi, Deli Zoltán, Báló Bertold. Gonda Tibor 175, 176,
177, 155
7:41 17:20 9:39 Tomos apn4, atx 190
18. Csapat3 Mayer Péter, Mester Sándor, Hugyi László, Donát László 99 8:04 17:45 9:41 Simson, malaguty 185
35. Cserna Péter 144 7:48 18:15 10:27 Simson s51 105
5. Csiszárik Szabolcs 150 7:45 20:00 12:15 Simson s51b 214
22. Csordás Tamás 149 7:36 18:20 10:44 Derby senda 175
26. Csuzi András 123 8:03 17:20 9:17 Yamaha dt50 165
23. Devecseri György 181 7:59 20:36 12:37 Motorhispania Furia Max sm50 172
22. Dobosi Dánes 160 7:40 18:20 10:40 Simson schwalbe 175
18. dr Oldal István 163 7:34 14:51 7:17 Tomos apn4 185
29. dr Szántó Zalán 197 7:42 16:30 8:48 Derbi Senda 160
5. Dúzs László 168 7:45 19:20 11:35 Simson 214
18. Fálix Nándor 202 7:54 18:35 10:41 Simson s53 185
18. Farkas István 159 7:40 14:33 6:53 Simson s53 185
1. Fekecs Zsolt 193 7:51 17:20 9:29 Aprilia Tuareg 231
45. Felegyi János 170 7:40 19:20 11:40 Simson s50b 40
14. Ficsor Endre 134 7:48 16:50 9:02 schwalbe 192
14. Ficsor Gábor 132 7:48 16:50 9:02 Schwalbe 192
14. Ficsor Soma 133 7:48 16:50 9:02 Simson s51 192
22. Fodor László 162 7:34 14:51 7:17 Simson star 175
29. Forgács Zoltán 204 7:45 17:20 9:35 Simson s51 160
3. Hartyányi Csaba 186 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
1. Havrincsák Gábor 152 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
26. Hegyes Zoltán 188 7:43 19:50 12:07 Gilera Runner 165
24. Himer Attila 195 7:42 16:45 9:03 Suzuki rmx50 170
15. Horváth Péter 128 7:49 19:05 11:16 Rieju rr50 190
12. Kabai Ákos 90 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 196
7. Kabai Péter 89 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 206
26. Kaposvári Máté 93 7:43 19:50 12:07 Keeway 165
26. Kaposvári Zsolt 94 7:43 19:50 12:07 Aprilia 165
32. Kári István 71 8:03 17:20 9:17 Beta rr50 125
1. Kenderes Zoltán 113 7:51 17:25 9:34 Yamaha bws 231
21. Klein Gábor 208 8:04 17:46 9:42 Rieju tango 179
15. Kopasz Mihály  207 7:57 17:40 9:43 Aprilia rx50 190
22. Kovács Aurél 70 8:10 17:38 9:28 Piaggio ciao 175
1. Kovács Péter 59 8:01 17:45 9:44 Simson s51 231
38. Kruchió Tibor 95 7:53 19:25 11:32 Simson 88
41. Kukoda  Péter 81 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 80
34. Kukoda Attila 82 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 115
1. Lakos Ferenc 79 7:41 17:00 9:19 Simson 231
5. Lőrincz Attila 88 7:45 19:20 11:35 Simson s51 214
18. Majer András 101 7:55 18:35 10:40 Yamaha dt 185
23. Makai Zsolt 87 7:41 18:55 11:14 Simson s51 172
18. Maksai Péter 102 7:54 18:35 10:41 Piaggio liberty 185
24. Márton Ádám 86 7:42 16:30 8:48 Gilera gsm 170
1. Mélykúti Lajos 107 8:01 14:46 6:45 Simson 231
1. Molnár János 65 8:17 14:47 6:30 Aprilia rx 231
4. Monostori Árpád 106 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
40. Mráz Péter 80 7:42 15:40 7:58 Simson 84
25. Muslicák Csapat   7:47 20:08 12:21 simson S51E/N,
Yamahasg 50 Sting
167
18. Nagy Péter 88 8:01 15:30 7:29 Simson star 185
1. Nagy Tamás 61 8:20 15:01 6:41 Simson 231
15. Námet Robert 76 7:57 17:40 9:43   190
37. Németh Csaba 209 7:44 18:45 11:01 Rieju rr50 95
15. Németh László 111 7:49 19:05 11:16 Simson s51 190
1. Nyúl Tibor 211 8:05 16:45 8:40 Aprilia Tuareg 231
15. Őri István 112 7:49 19:05 11:16 Simson S51 190
11. Pálinkás Viktor 1 7:36 18:20 10:44 Simson s51 197
24. Pap Zoltán 27 7:45 17:20 9:35 Simson s50b 170
1. Pári Vilmos 58 8:01 17:45 9:44 Simson schwalbe 231
18. Pásztor András 8 7:43 15:20 7:37 Yamaha neos 185
17. PetronayTamás 55 7:49 18:55 11:06 Simson s51 187
15. Pócs Attila 19 7:46 18:45 10:59 Simson s51 190
1. Polyvás György 14 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
35. Proksa Róbert 24 7:48 18:15 10:27 Simson s51b 105
42. Rádi Tamás 23 8:20 20:00 11:40 Piaggio Bravo 74
11. Sápi Máté  44 8:04 19:00 10:56 Mbk Flipper 197
19. Sápi Soma 45 8:04 19:06 11:02 Simson s51 183
1. Sárbogárdi Tibor 62 8:20 15:01 6:41 aprilia mx 50 231
14. Sas Márton 10 7:46 19:15 11:29 Yamaha jog 192
15. Schirger Péter 7 7:43 17:55 10:12 Simson s51 190
26. Schmid László 37 7:42 17:55 10:13 Aprilia scarabeo 165
13. Schuszter László 21 7:43 17:55 10:12 Malaguty fifty 193
1. Simon László 72 8:16 16:45 8:29 Honda mt 231
1. Simon Zoltán 30 7:57 18:50 10:53 Aprilia rx50 231
8. Steik Róbert 48 8:07 18:50 10:43 Simson s51 203
30. Stumphauzer Tibor 20 7:59     Simson s51n 157
22. Szabó Csaba 68 8:03 17:20 9:17 Aprilia rx50 175
22. Szakal Ádám 47 7:54 18:35 10:41 Suzuki dr 125 175
1. Szaller Zoltán 3 7:38 16:15 8:37 Simson 231
32. Szarka János 122 8:03 17:20 9:17 Rieju50 125
4. Széll Imre 51 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
14. Szijj Gábor 18 7:39 17:43 10:04 Piaggio liberty 192
39. Szilágyi Attila 6 7:43 18:45 11:02 Malaguty fifty 85
15. Takács Tamás 35 7:39 18:00 10:21 Puch 190
18. Takács Zoltán 207 8:10 17:10 9:00 Babetta 207 185
38. Tibád Alpár 52 7:53 21:25 13:32 Suzuki street magic 88
15. Timár Szilvia 34 7:40 17:46 10:06 Simson s51b 190
32. Tóth Imre 12 7:59     Simson kr51 132
1. Turi Tibor 60 8:00 17:45 9:45 Rieju 231
18. Vajtek Gábor 36 8:01 15:30 7:29 Yamaha dt 5ö 185
1. Várszegi Zoltán 57 7:50 19:45 11:55 Simson 231
33. Vaszilkó Páter 42 7:44 18:25 10:41 Simson 117
33. Vaszilkó Zsolt 41 7:44 18:25 10:41 Rieju50 117
18. Végi Mihály 2 7:42 15:20 7:38 Simson s 51e  185
26. Walli Patrik 69 8:03 17:20 9:17 Gas gas50 165
20. Zagyi János 11 7:40 17:43 10:03 Simson s51 182
46. Zalavári Antal 56 7:50     Simson s51 0 - Főtengő csere
27. Zsiros Gábor 5 7:38 14:55 7:17 Simson 162

 

Idő szerint:

  Név Rajtszám indulás Érkezés idő Motor Pontszám
1. Molnár János 65 8:17 14:47 6:30 Aprilia rx 231
1. Nagy Tamás 61 8:20 15:01 6:41 Simson 231
1. Sárbogárdi Tibor 62 8:20 15:01 6:41 aprilia mx 50 231
1. Mélykúti Lajos 107 8:01 14:46 6:45 Simson 231
18. Farkas István 159 7:40 14:33 6:53 Simson s53 185
18. Balázs Róbert 201 7:39 14:33 6:54 Derbi senda 185
18. dr Oldal István 163 7:34 14:51 7:17 Tomos apn4 185
22. Fodor László 162 7:34 14:51 7:17 Simson star 175
27. Zsiros Gábor 5 7:38 14:55 7:17 Simson 162
18. Nagy Péter 88 8:01 15:30 7:29 Simson star 185
18. Vajtek Gábor 36 8:01 15:30 7:29 Yamaha dt 5ö 185
18. Pásztor András 8 7:43 15:20 7:37 Yamaha neos 185
18. Végi Mihály 2 7:42 15:20 7:38 Simson s 51e  185
40. Mráz Péter 80 7:42 15:40 7:58 Simson 84
1. Simon László 72 8:16 16:45 8:29 Honda mt 231
1. Ámon Ferenc 167 7:38 16:15 8:37 Simson s51 231
1. Szaller Zoltán 3 7:38 16:15 8:37 Simson 231
1. Nyúl Tibor 211 8:05 16:45 8:40 Aprilia Tuareg 231
29. dr Szántó Zalán 197 7:42 16:30 8:48 Derbi Senda 160
24. Márton Ádám 86 7:42 16:30 8:48 Gilera gsm 170
3. Ábel Tamás 192 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
3. Hartyányi Csaba 186 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
22. Csapat 1. Vaszelinov Predrág, Csábi Tamás, Pesti Ferenc, Nikodémusz Norbert 9, 153,
13, 212
7:30 16:30 9:00 S50b, Honda mtx 50,
Hercules, Honda sh50
175
18. Takács Zoltán 207 8:10 17:10 9:00 Babetta 207 185
14. Ficsor Endre 134 7:48 16:50 9:02 schwalbe 192
14. Ficsor Gábor 132 7:48 16:50 9:02 Schwalbe 192
14. Ficsor Soma 133 7:48 16:50 9:02 Simson s51 192
24. Himer Attila 195 7:42 16:45 9:03 Suzuki rmx50 170
26. Csuzi András 123 8:03 17:20 9:17 Yamaha dt50 165
32. Kári István 71 8:03 17:20 9:17 Beta rr50 125
22. Szabó Csaba 68 8:03 17:20 9:17 Aprilia rx50 175
32. Szarka János 122 8:03 17:20 9:17 Rieju50 125
26. Walli Patrik 69 8:03 17:20 9:17 Gas gas50 165
1. Bánszki Zolt 164 7:41 17:00 9:19 Simson s51 231
1. Lakos Ferenc 79 7:41 17:00 9:19 Simson 231
22. Kovács Aurél 70 8:10 17:38 9:28 Piaggio ciao 175
1. Fekecs Zsolt 193 7:51 17:20 9:29 Aprilia Tuareg 231
1. Kenderes Zoltán 113 7:51 17:25 9:34 Yamaha bws 231
29. Forgács Zoltán 204 7:45 17:20 9:35 Simson s51 160
24. Pap Zoltán 27 7:45 17:20 9:35 Simson s50b 170
15. Csapat Tomos Deli Robi, Deli Zoltán, Báló Bertold. Gonda Tibor 175, 176,
177, 155
7:41 17:20 9:39 Tomos apn4, atx 190
1. Apró László 148 7:39 17:20 9:41 Simson s51n 231
1. Bartók Tibor 151 7:39 17:20 9:41 Simson 231
1. Havrincsák Gábor 152 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
1. Polyvás György 14 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
18. Csapat3 Mayer Péter, Mester Sándor, Hugyi László, Donát László 99 8:04 17:45 9:41 Simson, malaguty 185
21. Klein Gábor 208 8:04 17:46 9:42 Rieju tango 179
2. Benke Norbert 146 7:37 17:20 9:43 Simson s51 227
15. Kopasz Mihály  207 7:57 17:40 9:43 Aprilia rx50 190
15. Námet Robert 76 7:57 17:40 9:43   190
1. Kovács Péter 59 8:01 17:45 9:44 Simson s51 231
1. Pári Vilmos 58 8:01 17:45 9:44 Simson schwalbe 231
1. Turi Tibor 60 8:00 17:45 9:45 Rieju 231
16. Csapat 3, Sápi László, Sápi Sándor, Szarka Tibor, Szabó Vendel, Garai Sándor 166 7:53 17:50 9:57 Simson, Aprilia etx,
Yamaha dt, Aprilia etx, 
189
20. Zagyi János 11 7:40 17:43 10:03 Simson s51 182
14. Szijj Gábor 18 7:39 17:43 10:04 Piaggio liberty 192
36. Bedzánkó István 174 7:55 18:00 10:05 Simson 100
43. Berenyi Zoltán 178 7:55 18:00 10:05 Aprilia 70
41. Kukoda  Péter 81 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 80
34. Kukoda Attila 82 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 115
28. Basa Boldizsár 161 7:40 17:46 10:06 Simson schwalbe 161
15. Timár Szilvia 34 7:40 17:46 10:06 Simson s51b 190
15. Schirger Péter 7 7:43 17:55 10:12 Simson s51 190
13. Schuszter László 21 7:43 17:55 10:12 Malaguty fifty 193
26. Schmid László 37 7:42 17:55 10:13 Aprilia scarabeo 165
15. Apágyi Attila 205 7:40 18:00 10:20 Piaggio ciao 190
15. Takács Tamás 35 7:39 18:00 10:21 Puch 190
35. Cserna Péter 144 7:48 18:15 10:27 Simson s51 105
35. Proksa Róbert 24 7:48 18:15 10:27 Simson s51b 105
22. Dobosi Dánes 160 7:40 18:20 10:40 Simson schwalbe 175
18. Majer András 101 7:55 18:35 10:40 Yamaha dt 185
18. Fálix Nándor 202 7:54 18:35 10:41 Simson s53 185
18. Maksai Péter 102 7:54 18:35 10:41 Piaggio liberty 185
22. Szakal Ádám 47 7:54 18:35 10:41 Suzuki dr 125 175
33. Vaszilkó Páter 42 7:44 18:25 10:41 Simson 117
33. Vaszilkó Zsolt 41 7:44 18:25 10:41 Rieju50 117
10. Bajer Tibor 129 8:07 18:50 10:43 Simson star 198
8. Steik Róbert 48 8:07 18:50 10:43 Simson s51 203
22. Csapat 5 x 7:36 18:20 10:44   175
22. Csordás Tamás 149 7:36 18:20 10:44 Derby senda 175
11. Pálinkás Viktor 1 7:36 18:20 10:44 Simson s51 197
1. Balassa Gábor 156 7:48 18:35 10:47 Simson s51b 231
1. Balassa Zsolt 157 7:48 18:35 10:47 Simson s51 n 231
1. Simon Zoltán 30 7:57 18:50 10:53 Aprilia rx50 231
11. Sápi Máté  44 8:04 19:00 10:56 Mbk Flipper 197
15. Pócs Attila 19 7:46 18:45 10:59 Simson s51 190
37. Németh Csaba 209 7:44 18:45 11:01 Rieju rr50 95
39. Szilágyi Attila 6 7:43 18:45 11:02 Malaguty fifty 85
19. Sápi Soma 45 8:04 19:06 11:02 Simson s51 183
17. PetronayTamás 55 7:49 18:55 11:06 Simson s51 187
23. Makai Zsolt 87 7:41 18:55 11:14 Simson s51 172
15. Horváth Péter 128 7:49 19:05 11:16 Rieju rr50 190
15. Németh László 111 7:49 19:05 11:16 Simson s51 190
15. Őri István 112 7:49 19:05 11:16 Simson S51 190
14. Sas Márton 10 7:46 19:15 11:29 Yamaha jog 192
6. Barta György  165 7:45 19:15 11:30 Simson s51b 209
38. Kruchió Tibor 95 7:53 19:25 11:32 Simson 88
5. Dúzs László 168 7:45 19:20 11:35 Simson 214
5. Lőrincz Attila 88 7:45 19:20 11:35 Simson s51 214
44. Csapat Babetta Farkas Gábor, Barta Zsolt, Gál Péter, Molnár Gábor 141 7:41 19:20 11:39 Babetta 65
29. Boros Zoltán 136 8:06 19:45 11:39 Simson 160
45. Felegyi János 170 7:40 19:20 11:40 Simson s50b 40
42. Rádi Tamás 23 8:20 20:00 11:40 Piaggio Bravo 74
1. Várszegi Zoltán 57 7:50 19:45 11:55 Simson 231
26. Hegyes Zoltán 188 7:43 19:50 12:07 Gilera Runner 165
26. Kaposvári Máté 93 7:43 19:50 12:07 Keeway 165
26. Kaposvári Zsolt 94 7:43 19:50 12:07 Aprilia 165
5. Csiszárik Szabolcs 150 7:45 20:00 12:15 Simson s51b 214
4. Monostori Árpád 106 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
4. Széll Imre 51 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
15. Berényi Pál 137 8:06 20:25 12:19   190
25. Muslicák Csapat   7:47 20:08 12:21 simson S51E/N,
Yamahasg 50 Sting
167
23. Devecseri György 181 7:59 20:36 12:37 Motorhispania Furia Max sm50 172
38. Tibád Alpár 52 7:53 21:25 13:32 Suzuki street magic 88
9. Birkás Dénes 203 7:56 22:00 14:04 Simson 199
12. Kabai Ákos 90 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 196
7. Kabai Péter 89 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 206
30. Stumphauzer Tibor 20 7:59     Simson s51n 157
32. Tóth Imre 12 7:59     Simson kr51 132
46. Zalavári Antal 56 7:50     Simson s51 0 - Főtengő csere

 

Pont szerint:

 

Név Rajtszám indulás Érkezés idő Motor Pontszám
1. Ámon Ferenc 167 7:38 16:15 8:37 Simson s51 231
1. Apró László 148 7:39 17:20 9:41 Simson s51n 231
1. Balassa Gábor 156 7:48 18:35 10:47 Simson s51b 231
1. Balassa Zsolt 157 7:48 18:35 10:47 Simson s51 n 231
1. Bánszki Zolt 164 7:41 17:00 9:19 Simson s51 231
1. Bartók Tibor 151 7:39 17:20 9:41 Simson 231
1. Fekecs Zsolt 193 7:51 17:20 9:29 Aprilia Tuareg 231
1. Havrincsák Gábor 152 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
1. Kenderes Zoltán 113 7:51 17:25 9:34 Yamaha bws 231
1. Kovács Péter 59 8:01 17:45 9:44 Simson s51 231
1. Lakos Ferenc 79 7:41 17:00 9:19 Simson 231
1. Mélykúti Lajos 107 8:01 14:46 6:45 Simson 231
1. Molnár János 65 8:17 14:47 6:30 Aprilia rx 231
1. Nagy Tamás 61 8:20 15:01 6:41 Simson 231
1. Nyúl Tibor 211 8:05 16:45 8:40 Aprilia Tuareg 231
1. Pári Vilmos 58 8:01 17:45 9:44 Simson schwalbe 231
1. Polyvás György 14 7:39 17:20 9:41 Simson s51 231
1. Sárbogárdi Tibor 62 8:20 15:01 6:41 aprilia mx 50 231
1. Simon László 72 8:16 16:45 8:29 Honda mt 231
1. Simon Zoltán 30 7:57 18:50 10:53 Aprilia rx50 231
1. Szaller Zoltán 3 7:38 16:15 8:37 Simson 231
1. Turi Tibor 60 8:00 17:45 9:45 Rieju 231
1. Várszegi Zoltán 57 7:50 19:45 11:55 Simson 231
2. Benke Norbert 146 7:37 17:20 9:43 Simson s51 227
3. Ábel Tamás 192 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
3. Hartyányi Csaba 186 7:54 16:50 8:56 Simson s51 224
4. Monostori Árpád 106 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
4. Széll Imre 51 8:04 20:20 12:16 Simson s51 221
5. Csiszárik Szabolcs 150 7:45 20:00 12:15 Simson s51b 214
5. Dúzs László 168 7:45 19:20 11:35 Simson 214
5. Lőrincz Attila 88 7:45 19:20 11:35 Simson s51 214
6. Barta György  165 7:45 19:15 11:30 Simson s51b 209
7. Kabai Péter 89 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 206
8. Steik Róbert 48 8:07 18:50 10:43 Simson s51 203
9. Birkás Dénes 203 7:56 22:00 14:04 Simson 199
10. Bajer Tibor 129 8:07 18:50 10:43 Simson star 198
11. Pálinkás Viktor 1 7:36 18:20 10:44 Simson s51 197
11. Sápi Máté  44 8:04 19:00 10:56 Mbk Flipper 197
12. Kabai Ákos 90 7:56 22:00 14:04 Derbi Senda 196
13. Schuszter László 21 7:43 17:55 10:12 Malaguty fifty 193
14. Ficsor Endre 134 7:48 16:50 9:02 schwalbe 192
14. Ficsor Gábor 132 7:48 16:50 9:02 Schwalbe 192
14. Ficsor Soma 133 7:48 16:50 9:02 Simson s51 192
14. Sas Márton 10 7:46 19:15 11:29 Yamaha jog 192
14. Szijj Gábor 18 7:39 17:43 10:04 Piaggio liberty 192
15. Apágyi Attila 205 7:40 18:00 10:20 Piaggio ciao 190
15. Berényi Pál 137 8:06 20:25 12:19   190
15. Csapat Tomos Deli Robi, Deli Zoltán, Báló Bertold. Gonda Tibor 175, 176,
177, 155
7:41 17:20 9:39 Tomos apn4, atx 190
15. Horváth Péter 128 7:49 19:05 11:16 Rieju rr50 190
15. Kopasz Mihály  207 7:57 17:40 9:43 Aprilia rx50 190
15. Námet Robert 76 7:57 17:40 9:43   190
15. Németh László 111 7:49 19:05 11:16 Simson s51 190
15. Őri István 112 7:49 19:05 11:16 Simson S51 190
15. Pócs Attila 19 7:46 18:45 10:59 Simson s51 190
15. Schirger Péter 7 7:43 17:55 10:12 Simson s51 190
15. Takács Tamás 35 7:39 18:00 10:21 Puch 190
15. Timár Szilvia 34 7:40 17:46 10:06 Simson s51b 190
16. Csapat 3, Sápi László, Sápi Sándor, Szarka Tibor, Szabó Vendel, Garai Sándor 166 7:53 17:50 9:57 Simson, Aprilia etx,
Yamaha dt, Aprilia etx, 
189
17. PetronayTamás 55 7:49 18:55 11:06 Simson s51 187
18. Balázs Róbert 201 7:39 14:33 6:54 Derbi senda 185
18. Csapat3 Mayer Péter, Mester Sándor, Hugyi László, Donát László 99 8:04 17:45 9:41 Simson, malaguty 185
18. dr Oldal István 163 7:34 14:51 7:17 Tomos apn4 185
18. Fálix Nándor 202 7:54 18:35 10:41 Simson s53 185
18. Farkas István 159 7:40 14:33 6:53 Simson s53 185
18. Majer András 101 7:55 18:35 10:40 Yamaha dt 185
18. Maksai Péter 102 7:54 18:35 10:41 Piaggio liberty 185
18. Nagy Péter 88 8:01 15:30 7:29 Simson star 185
18. Pásztor András 8 7:43 15:20 7:37 Yamaha neos 185
18. Takács Zoltán 207 8:10 17:10 9:00 Babetta 207 185
18. Vajtek Gábor 36 8:01 15:30 7:29 Yamaha dt 5ö 185
18. Végi Mihály 2 7:42 15:20 7:38 Simson s 51e  185
19. Sápi Soma 45 8:04 19:06 11:02 Simson s51 183
20. Zagyi János 11 7:40 17:43 10:03 Simson s51 182
21. Klein Gábor 208 8:04 17:46 9:42 Rieju tango 179
22. Csapat 1. Vaszelinov Predrág, Csábi Tamás, Pesti Ferenc, Nikodémusz Norbert 9, 153,
13, 212
7:30 16:30 9:00 S50b, Honda mtx 50,
Hercules, Honda sh50
175
22. Csapat 5 x 7:36 18:20 10:44   175
22. Csordás Tamás 149 7:36 18:20 10:44 Derby senda 175
22. Dobosi Dánes 160 7:40 18:20 10:40 Simson schwalbe 175
22. Fodor László 162 7:34 14:51 7:17 Simson star 175
22. Kovács Aurél 70 8:10 17:38 9:28 Piaggio ciao 175
22. Szabó Csaba 68 8:03 17:20 9:17 Aprilia rx50 175
22. Szakal Ádám 47 7:54 18:35 10:41 Suzuki dr 125 175
23. Devecseri György 181 7:59 20:36 12:37 Motorhispania Furia Max sm50 172
23. Makai Zsolt 87 7:41 18:55 11:14 Simson s51 172
24. Himer Attila 195 7:42 16:45 9:03 Suzuki rmx50 170
24. Márton Ádám 86 7:42 16:30 8:48 Gilera gsm 170
24. Pap Zoltán 27 7:45 17:20 9:35 Simson s50b 170
25. Muslicák Csapat   7:47 20:08 12:21 simson S51E/N,
Yamahasg 50 Sting
167
26. Csuzi András 123 8:03 17:20 9:17 Yamaha dt50 165
26. Hegyes Zoltán 188 7:43 19:50 12:07 Gilera Runner 165
26. Kaposvári Máté 93 7:43 19:50 12:07 Keeway 165
26. Kaposvári Zsolt 94 7:43 19:50 12:07 Aprilia 165
26. Schmid László 37 7:42 17:55 10:13 Aprilia scarabeo 165
26. Walli Patrik 69 8:03 17:20 9:17 Gas gas50 165
27. Zsiros Gábor 5 7:38 14:55 7:17 Simson 162
28. Basa Boldizsár 161 7:40 17:46 10:06 Simson schwalbe 161
29. Boros Zoltán 136 8:06 19:45 11:39 Simson 160
29. dr Szántó Zalán 197 7:42 16:30 8:48 Derbi Senda 160
29. Forgács Zoltán 204 7:45 17:20 9:35 Simson s51 160
30. Stumphauzer Tibor 20 7:59     Simson s51n 157
32. Tóth Imre 12 7:59     Simson kr51 132
32. Kári István 71 8:03 17:20 9:17 Beta rr50 125
32. Szarka János 122 8:03 17:20 9:17 Rieju50 125
33. Vaszilkó Páter 42 7:44 18:25 10:41 Simson 117
33. Vaszilkó Zsolt 41 7:44 18:25 10:41 Rieju50 117
34. Kukoda Attila 82 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 115
35. Cserna Péter 144 7:48 18:15 10:27 Simson s51 105
35. Proksa Róbert 24 7:48 18:15 10:27 Simson s51b 105
36. Bedzánkó István 174 7:55 18:00 10:05 Simson 100
37. Németh Csaba 209 7:44 18:45 11:01 Rieju rr50 95
38. Kruchió Tibor 95 7:53 19:25 11:32 Simson 88
38. Tibád Alpár 52 7:53 21:25 13:32 Suzuki street magic 88
39. Szilágyi Attila 6 7:43 18:45 11:02 Malaguty fifty 85
40. Mráz Péter 80 7:42 15:40 7:58 Simson 84
41. Kukoda  Péter 81 7:55 18:00 10:05 Aprilia rx50 80
42. Rádi Tamás 23 8:20 20:00 11:40 Piaggio Bravo 74
43. Berenyi Zoltán 178 7:55 18:00 10:05 Aprilia 70
44. Csapat Babetta Farkas Gábor, Barta Zsolt, Gál Péter, Molnár Gábor 141 7:41 19:20 11:39 Babetta 65
45. Felegyi János 170 7:40 19:20 11:40 Simson s50b 40
46. Zalavári Antal 56 7:50     Simson s51 0 - Főtengő csere

 

 

 

 

Egy-két érdekesebb kép

Például az első kieső, a motorttörő, és a deffektre nem adó...

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)
Free Joomla templates by Ltheme