Mopedrally…. hogy mit merre Sanyikától

Előzetes felkészülés alapján és a bordó csodát ismerve csak egy táskát kellett felkötnöm hátra az olajnak és tartalék benzinnek meg a GPS tartót. Természetesen megnéztem az olaj szintet is. Bedobtam egy rakás szerszámot is, ahogy azt illik.

Szombat reggel 6-kor indultam, szerencsére csak 50 km-t kellett leküzdenem aszfalton. Kb 1 km megtétele után be is köpte a gyertyát majd még 1 után meglazult a kipufogó.

7 után beérkezve már helyet is alig találtam a sok gépállat közt. Gyors köszönés, aztán Tündével kiosztottuk a pólókat.

9 körül az utolsók közt indulva egy rég ismert csapattal vágtunk neki a távnak. Az első ellenőrzési pontnál István motorja bezabált, a többiek elhúztak én meg úgy döntöttem megvárom, hisz nem sietek sehová. A következő pont után találkoztunk Tamás barátunkkal, aki sajnos kulcscsontját törte.

Tünde egy következő pontnál nyomott nekünk pecsétet, ahonnan indulva szétment a cipzár a táskámon ezért mindenem bedobtam Tünde autójába. István táskájába betettem inni-enni valót, belsőt meg elemeket a GPS-hez. Szerszámot nem kellett átraknom, mert nála annyi cucc volt, hogy egy tankot is szét tudna vele szedni. Elkezdtük tövig húzni a gázt, hogy kikeveredjünk az előttünk lévő porfelhőből. István utat tört az átláthatatlan tömegen majd kitisztult minden. Gyors átkelés a csatornán, csak egy kis vizet nyelt a gép, gyorsan ki is dolgozta.

István Németországból jött haza péntek éjjel, hogy el tudjon jönni a rallyra. Fáradt volt és a kerekegyházi homok elvette minden erejét, ezért kénytelen volt feladni. Kivezettem őt aszfaltra, majd visszatértem a nyomvonalra egyedül, szerszámok nélkül.

Orgovány előtt találkoztam Szilviékkel egy nagy motoros csapattal. Ők csak fotózni jöttek hisz nem messze laknak. Felvilágosítottak, hogy rég nem láttak senkit, de előtte sem sokan jártak arra.

Gyors tankolás majd irány a természet. Sok km után végre porfelhőt pillantottam meg. Végre valaki, vagyis valakik. Nemár, két endurós. Elöntött a boldogság, hogy ilyen jó gépeket értem utol egy simsonnal.  Láttam, hogy kereszteződés következik, gondoltam itt az alkalom vissza 2 padlógáz bevágtam közéjük és eltűntek a por homályában. Később utolértek, szóba elegyedtünk és kiderült, hogy ők a Citybikeos fiúk és voltunk már együtt túrán.  Fél 8 körül értünk be a kempingbe, majd röpke 4 óra alvás után már kezdődött is a következő nap.

Reggel 5-en vágtunk neki a visszaútnak. Lacika, Tibi és a Citybikeos fiúk István és Csaba.

Pálmonostora után kicsavarodott az alapjárati fúvókám, ezt gyros orvosoltuk, majd ahogy letértünk az aszfaltról egy jól megbújó gödörben akkorát estem, hogy még különdíjat is kaptam érte. Nagy szerencse, hogy semmi bajom nem lett pedig elég nagyot repültem a levegőben. A mocit is megviselte, ugyanis kiszakadt a gázbovden a karbiból. Orvosoltuk, majd nyomás tovább.

A rizsföldön, amit úgy kell elképzelni, mint a Rambo filmekben lekapta a pampafű a váltómat.

Tibi kapott egy defektet később, de ezen kívül problémamentesen értünk be. Bár találkoztunk egy balról kikanyarodó, leeresztett villával érkező traktorra. Mondjuk úgy csoda, hogy azt is túléltük.

Azért megemlíteném, hogy a  4. helyen végeztünk együtt.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, főleg a Citybikeos fiúknak, akik nélkül nem biztos, hogy beértem volna.

Takinak is köszönöm ezt a jól megrendezett eseményt!

Comments powered by CComment